cepljenje pod nadzorom (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Alergija

Sporočilo

simonita -> cepljenje pod nadzorom (6.12.2005 11:20:12)

zaradi močne reakcije na prvo cepljenje - davica, oslovski kašelj, tetanus...(rdeče pikice po glavici, obrazu in telesu, povečanih bezgavk pred, za in pod ušesi) se je zdravnik odločil za cepljenje pod nadzorom.Zanima me, kako poteka, ali ima kdo podobne izkušnje.

tins -> RE: cepljenje pod nadzorom (7.12.2005 20:09:47)

Zakaj cepljenja ne zavrneš? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

simonita -> RE: cepljenje pod nadzorom (7.12.2005 21:50:35)

Ali lahko zavrnem cepljenje?

KODA -> RE: cepljenje pod nadzorom (7.12.2005 23:28:23)

Naš tamali je tudi imel zelo hudo reakcijo na prvo cepljenje.Pojavil se mu je ekcem po celem stegenčku in oteklost. Je pa drugače alergičen na mleko,jajce,arašide,konzervanse,po tanovem pa še na pršico.Doslej je dobil samo prvo dozo DITEPER-a.Nato so mu pa s krvnimi preiskavami dokazali alergijo na tetanusni toksin.Zdaj je star3 leta,pa je še zmeraj alergičen na to.
Ko je bil pri enem letu cepljen za MMR,sva bila hospitalizirana na alergološki kl.Ker pa po 4 urah ni bilo reakcije,sva odšla domov.Zdaj ga bodo cepili,šele takrat,ko bo prešla ta alergija.Na vsake toliko časa ga testirajo.Za našega tamalega se vsa cepljenja izvajajo na alergološki kliniki.

tins -> RE: cepljenje pod nadzorom (8.12.2005 10:22:16)

Moja hčerka je alergik. Ker zaradi tega ni "optimalno" zdrava, kot bi morali biti otroci ob cepljenju, sva se z pediatrinjo dogovorili za odložitev cepljenja, dokler ne končamo z BICOM terapijo. Jaz pri njej ne bom čisto NIČ riskirala. Je pa pri tem zelo pomembno, da je pediater kolikor toliko razumevajoč in tvoje želje upošteva. So pa tudi taki, ki tako forsirajo s tem cepljenjem, da te hitro prijavijo in si nato tudi sankcioniran. Veliko o tem so pisali na med.over, pa si še tam malo poglej! lp

simonita -> RE: cepljenje pod nadzorom (8.12.2005 13:03:37)

Dobili smo napotnico za pregled in posvet na alergološki kliniki v LJ.Hči je stara 6 mes, tako, da morebitne alergije na hrano še ugotavljamo. Oba z možem sva alergika so ugotovili na testiranju(pršice, dlaka, pelodi trav, kravje mleko in imam močne reakcije ob pikih čebel in os) Če prav razumem, lahko cepljenje zaradi reakcij zavrnem? Ali ga preložim?
Lep pozdrav

tins -> RE: cepljenje pod nadzorom (8.12.2005 13:18:05)

Ja valda!! Jaz svoje ne bom dala cepiti, dokler ne bo brez alergij. Kaj pa, če je alergična na cepivo? Saj zdravniki ne poznajo vseh možnih stranskih učinkov zdravila na organizem, ki je oslabljen zaradi konstantnih alergij...Upam, da je tvoja pediatrinja razumevajoča. Predlagam, da si še malo prebereš o + in - in se odločiš. Se še tipakmo, lp

simonita -> RE: cepljenje pod nadzorom (10.12.2005 18:14:29)

hvala za vse odgovore,
Seveda sedaj spremljam strokovna in nestrokovna mnenja; v Lj gremo na posvet in se bomo kasneje odločili. zanima me kaj naj bi bilo to 0, + in - ? 

Stran: [1]