sadna krema za torto (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Anonimen -> sadna krema za torto (5.12.2005 21:15:25)

Skratka iščem kakšen dober recept za sadno kremo za torto za katerega ne rabiš želatine.. Malo sem že gledala po internetu, pa so vsi z želatino in traja kar nekaj časa, da se krema strdi. Jaz pa bom delala torto zjutraj in po 4 urah mora biti krema že dovolj trdna za rezat.

Ima katera??




bamby -> RE: sadna krema za torto (5.12.2005 22:15:34)

Jaz sem možu delal torto z jagodno in borovničevo kremo, čisto prprosto. Rastlinsko smetano sem zmiksala, potem sem ji prilila mleko in s kuhalnico premešala, da sem zredkala smetano, da ni prepusta. Mleka mora biti še kar, ne pa preveč, da ne postane preredka. Potem sem posebej zmiksala jagode iz kompota in jih v del smetane zamešala s kuhalnico. Isto sem naredila z borovnicami, ki so bile odtajane, sem jim pa dodala nekoliko sladkorja. Namazala sem dve plasti jagodne kreme in sredjo plast z borovničevo. Po vrhu sem tudi namazala kar z jagodno kremo na tanko in okrog prav tako. Po vrhu sem dala cele kose na pol prerezane jagode in borovnice, ki sem jih prelila za tortnim prelivom (tako velika vrečica, kot je vanilijin sladkor), ki se praktično že sproti trdi. Za konec sem samo še okrasila s smetano. Jaz sem imela 1 l smetane, pa bi jo imela 1/2 l verjetno dovolj.
Piši, če se boš odločila za to in če se boš, kako ti je uspelo.




Jessy -> RE: sadna krema za torto (5.12.2005 22:46:23)

Idealna krema za borovničev nadev.

pol vanilijevega pudinga1/4 l mleka7 dag sladkorja10 dag masla (ga pustiš na sobni T, da je mehko)3 pesti borovnic (jaz dam kar zamrznjene, ki jih odtajam) Mleko in sladkor zavreš, dodaš puding, ki si ga razmešala z malo mleka (po občutku) in skuhaš. NAto puding na hitro ohladiš v hladnih vodnih kopelih in vmes mešaš, da se ne naredi skorja na pudingu. Maslo miksaš z mešalnikom, da postane kremasto, potem pa po žlicah počasi dodajaš ohlajen puding. Na koncu dodaš borovnice in z mešalnikom mešaš toliko časa, da se nekaj borovnic zmiksa in s tem obarva kremo, nato pa še na roko premešam, da se enakomerno vsa krema obarva.To kremo potem namažeš na biskvit. Postaviš v hladilnik vsaj za 3 ure, da se krema strdi in potem hraniš na hladnem!




Jessy -> RE: sadna krema za torto (5.12.2005 22:48:30)

Moram še pripomnit, da glede na to, da je krema iz pudinga in masla, nima niti po enem niti po drugem okus, ampak le po borovnicah!!!




al1* -> RE: sadna krema za torto (6.12.2005 9:43:24)

Sadne kreme delam ponavadi po naslednjem receptu:

Zavreš vodo od kompota(pribl. 2,5 dcl), dve zvrhani žlici gustina zmešaš z nekaj žlicami kompota. Ko tekočina zavre, vmešaš gustin in kuhaš kakšno minuto. Ko je ohlajeno, vmešaš eno stepeno sladko smetano, po okusu dosladkaš. Sadje zmiksaš s paličnim mešalnikom in dodaš pudingovi kremi.

Uporabim ponavadi ananasov kompot, gre pa tudi z ostalimi pa tudi z svežim sadjem. 




Anonimen -> RE: sadna krema za torto (6.12.2005 13:13:57)

Hvala za recepte. Verjetno se bom lotila kreme s pudingom samo še za sadje se nisem še odločila. Kakšne jagode ali pa borovnice




Stran: [1]