antibiotiki (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Čvekamo o naših otrocih

Sporočilo

neycka -> antibiotiki (5.12.2005 20:16:31)

Pozdravljeni!

Imam sinka, starega 3 leta. V tem času ni bil dosti bolan, mogoče dvakrat zaradi vnetja ušeskov. Trenutno pa preboleva angino in sva dobila Ospen,ki ga jemljeva na 8 ur. Največji problem je pa ta, da ga nikakor ne morem pripraviti do tega, da bi mi popil žličko omenjenega antibiotika. Se res namatram, da mu spravim vsaj nekaj v ustka. Želela bi vprašati, če imate kakšno super metodo, kako spraviti otročku žličko sirupa, brez nepotrebnega jokanja.

Hvala vnaprej za odgovore in lep večer vsem skupaj.

jagoda -> RE: antibiotiki (5.12.2005 20:20:27)

V lekarni dobiš brizgo, ki jo uporabiš namesto žličke. Nič se ne polije, daš mu lahko počasi, da ne špuka... Zraven animiraš po najboljših močeh... Obljubljaš, skačeš, se pačiš.... In mu poveš, da je zeeelooo priden, ker bo pojedel antibiotik. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anonimen -> RE: antibiotiki (5.12.2005 21:27:06)

Moj je star 3 leta in pol in sva trenutno tudi na Ospenu. Jaz mu ga dajem s 5-mililitrsko brizgo, ki je sicer v Daleronu, to je sirupu proti vročini, ki je, mimogrede, zelo dober, z okusom po ananasu in tudi zelo učinkovit. Priporočam. Najprej se je sicer branil, ampak ko vidi, da je zanj bolje, če zadevo opraviva na lep način, stvar sprejme. Sedaj mu je Ospen postal že celo dober. Pa saj je, saj sem ga probala. Tudi tvojemu triletniku mislim, da lahko že razložiš, da bo razumel, da je zanj bolje, da sirup popijeta lepo počasi, pa zraven imejta pripravljen kozarec vode ali soka ali kar ima rad za popit, za splaknit.

KODA -> RE: antibiotiki (5.12.2005 21:50:03)

Tudi jaz našima dvema dajem sirupe in zdravila po brizgalki iz Dalerona.Zdraven pa imam pripravljeno skodelico vode za poplaknit.Edino na ta način ni težav.

jagoda -> RE: antibiotiki (5.12.2005 22:25:39)

Uf, sem spregledala, da je otrok star 3 leta, torej pačenje in poskakovanje odpade. Pri nas še pali (16m). Ja, kot pravita moji predhodnici z velikimi otroki, verjetno mu res že lahko lepo razložiš...

Pa še eno vprašanje. A Daleron je tako kot Calpol? Je tudi proti bolečinam, ali samo proti vročini?

Stran: [1]