Anonimen -> Še ena ideja za sladokusce-Telečji paprikaš (5.12.2005 14:17:36)
|
Čebulo sesekljaš in jo popražiš na žlici olja,da svetlo zarumeni. Dodaš strt česen pa rdečo papriko v prahu,pa lovorov list in zvrhano jušno žlico paradižnikove mezge. Priliješ nekaj kostne juhe(pol deci) in soliš.Nato pa daš notri na koščke narezano telečje meso.Dušiš toliko časa,da se omehča. Ko je mehko,ga vzameš ven iz omakce in ga preložiš v drugo posodo. Iz omakce vlago izparimo,pustiš na rahlem ognju tolko časa da povre vsa tekočina.Čebulo,ki ostane na dnu posipaš z moko in spet zaliješ z kostno juho,da dobiš primerno gosto omako. Dobro prevreš in nato omako pretlačiš. V pretlačeno omako spet zložiš meso,preliješ z pol deci belega vina in kislo smetano pa spet prevreš.Če bo omaka sladka,dodaj nekaj kapljic limoninega soka. Lahko dodaš telečjemu paprikašu tudi kocke prekajene slanine. Za 4 osebe potrebuješ:50dag telečjega vratu ali pleča.
|
|
|
|