KIRA -> RE: kakšen OD? (9.12.2005 22:18:10)
|
no, da pokomentiram zadevo - res je, odvisno kje delaš - take so tud plače. tud pri nas je tako (v prekmurju). žal je "dobrih" podjetij pri nas le malo, eno za drugim grejo po gobe. tud to, kjer sem jaz delala je finančno zabredlo v tako velike težave, da je od 9 zaposlenih ostalo na cesti 6 ljudi. ostali so samo šef, šefica (žena) in 1 trgovec. če so medtem že zaprli, pa ne vem... ampak ker sem jaz bila na pripravništvu 6m, pol pa cel čas v istem zasebnem podjetju (6 1/2 let), sploh nisem imela možnosti za primerjavo: tu so me takoj vzeli in sploh nisem bila na drugih razgovorih za druge službe - poleg tega pa mi nobena "iz moje stroke" ni hotla povedat kolk ima plače; domnevala sem, da imajo približno enako. sem pa dobivala bruto (kpt. z malico) 114 jurjev (zadnje leto). ampak za ta denar sem morala delat pa čist vse, moje delo - tajniška dela, računovodska dela, čisščenje prostorov, strežba, vzdrževanje programske upreme, prevajanja .....še in še.... do pucanja stranišč. sem o tem že dosti pisala. blo je grozno. pa še šefico sem mela tako, da ni bla za nikamor. žive je res ne morem več videt, kako je delala z mano. sva se enkrat pošteno sprle in sem 3 dni delala "plavo", pa me šef ni odpustu - kje bi pa najdu takega bedaka da bi toliko delal za isti denar!?! zato mi na kraj pametine pride, da bi še enkrat tako "šla na led" - zato ker mi je šef ob razgovoru obljubil 100 jurjev NETTO, pol je pa požrl besedo. ampak sem pač bla tiho - sem vsaj delovne izkušnje pridobila.. zahvaljujem se vam, da ste mi dale vsaj okvirni podatek o kakšnem plačilu se lahko pogovarjam, da ne bom podpisovala pogodbe preden ne bom vedla, kakšen bo moj OD, pa delovne obveznosti..
|
|
|
|