|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   preveč občutljiva?
5.12.2005 10:50:42   
beli
Hoj!

Zanima me vaše mnenje.  Moja tamala je stara 1 mesec. Vsi so mi rekli naj pazim otroka pred živalmi in naj si gosti umivajo roke. Moj fant pravi, da sem preveč občutljiva, ker ne želim pustiti otroka tašči, ki stanuje pod mano, sebe pa bi malo razbremenila. Taščo imam rada in sem ji hvaležna, ker kuha za nas, ampak ne maram, da rine v tamalo, ker je vsak dan pri zajcih, kurah, psih in v stanovanje pušča mačke, pa roke si umiva le z vodo- mila skoraj ne pozna. Ne morem se sprostiti in otroka pustiti v varstvu, ko pa včasih začne tako močno jokati in jo le jaz umirim, pa tudi dojiva se. Mene zanima, če imate podobno mnenje. Tašča je tudi strastna kadilka in to me zelo moti. Nekaj časa je še pač ne bom mogla pustiti v njenem varstvu, čeprav vem, da je zaradi tega včasih razočarana, a ne morem pomagat. Imam pač nekakšne svoje principe, ki jih ne morem kar tako spremeniti. Zoprno pa mi je za vsako govoriti naj si umiva roke, ko pride od živali in naj ne kadi zraven otroka- ona to pozabi. In kaj ti pomaga, če je tašča v isti hiši- pravi, da sem občutljiva.
Res bi včasih potrebovala čas zase, ampak nič mi ne pomaga, če bi šla s prijateljicami in ne bi bila sproščena. a si ve vzamete čas zase? Najlažje jo pustim fantu, ampak trenutno dela cele dneve, zvečer pa sem tako utrujena, da vidim le posteljo. Spomladi jo bom že lažje pustila za kakšno urco-upam.

lep pozdravček
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: preveč občutljiva?
5.12.2005 11:09:00   
muki1
Lahko mi rečeš, da sem zavrta in zapečkarica, ampak meni pri enomesečnem dojenčku še na kraj pameti ni prišlo, da bi šla s prijateljicami. Še obiski so mi bili odveč, saj sva se dojili, ponoči sem vstajala, previjala, ma kakšne prijateljice.
So prišle na vrsto pozneje tudi prijateljice, pa aerobika, pa večerni odhodi, pa kino, pa še vse ostalo, ampak vse ob svojem času.
Kar pa se tiče higiene, sem jaz bila tudi stroga. Tu ti dam prav. Saj je šele en mesec stara.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu beli)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.12.2005 11:24:27   
Anonimen
Nič nisi preobčutljiva. Kar delaj tako, kot misliš, da je prav. Se strinjam, da bo čez eno leto pa že bolje, zdaj je otroček še majhen in res rabi mamico ob sebi. Ampak da pa kadi zraven ... UF!

(odgovor članu muki1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
5.12.2005 11:31:19   
chips
Tudi pri nas imamo borbe.In sicer  pod nama stanujejo ,tašča,tast in mama od tasta.
Živali sicer nimamo so pa problem cigareti,in ko si vsi trije prikurijo cigareto rabiš skoraj meglenke da jih vidiš in zato  nerada dam tamalo dol k njim.Ker je pote cela od dima,smrdi po dimu kot .....
Pa še mama od tasta jo potem lubčka in ima potem same flekece po ličkih,kje da bi si mogoče kdaj šla ko kadi potem okrog ust umit.Stara je čez 70 let in kadi že od mladosti tako da je že cela rumena in mi ni da bi jo dala kdaj v varstvo,še za 15 minut jo  težkih srcem  nesem dol.

6.11.2005 ob 13:04 se je rodila najina princeska TEA!!
23.8.2007 ob 11:13 se je rodil najin princ NIK!

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.12.2005 11:40:10   
muki1
Stara je čez 70 let in kadi že od mladosti tako da je že cela rumena

user posted image user posted image user posted image user posted image

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu chips)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.12.2005 11:44:52   
Marogica
Mislim, da čisto nič ne kompliciraš. Tudi sama sem do ca 3 mes bolj "komplicirala", kar se higiene tiće, potem pa vedno manj.Vendar se mi pa zdi umivanje rok nekaj osnovnega, pa če imaš dojenčka doma ali ne, sploh, če si nenehno v stiku z živalmi.
Kar se kajenja tiče, pa tudi ni dopustno, da se vpričo otroka kadi. Sama sem kadilka, pa tega ne delam, ker se mi zdi da otrok sploh nima izbire in ga posiljujem z nečim nezdravim. Ne kadim v avtu, ne kadim v hiši (samo ena sobica "kadilnica", kamor mora tudi obisk na cigareto in kamor otroci ne zahajajo).

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu chips)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
5.12.2005 11:59:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu beli)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
5.12.2005 12:06:45   
soncek&luna
tudi jaz sem mnenja, da glede higiene ne pretiravas.... tudi jaz sem stroga pri tem....
moj user posted image  je star 6 tednov in sem bila, glede na to, da za malcka sama skrbim, zelo vesela  vsakega obiska, da mi je malo pocuval malega in sem se malce oddahnila... tudi ven sem ze sla, sem malcka zaupala prijateljici in sva bili na gsm zvezi.... meni je prav pasalo, da sem si vzela mal casa zase....

Mami, pika moja!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.12.2005 12:17:13   
rea
Čist nič ne kompliciraš, se strinjam s tabo v celotiuser posted image user posted image user posted image

Rea

(odgovor članu beli)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.12.2005 12:50:44   
Dejča
Jaz otročka nikoli ne bi pustila tam, kjer kadijo - če tega ne morejo upoštevati, ga pač ne bodo dobili. Prav tako se da na lep način povedati, da ne morejo iz hleva direktno v user posted image . Če ne razumejo, ga bodo pa od daleč gledali. Sama jo skoraj vedno vzamem s seboj, kamorkoli grem, za kratek čas so jo pa že pazili moji ali pa moževi starši.

(odgovor članu rea)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.12.2005 13:10:40   
artista7
moja oba dedka sta bila strastna kadilca, ko sem bila dojenček, pa mami pravi, da sta se zmeraj umaknila. Povrh vsega sem odraščala na kmetiji, moja babica je skrbela za vse to kar ti pišeš, pa mi ni bilo hudega.. Hočem reči: sem absolutno proti cigaretom, mislim sicer, da poleg tako majhnega dojenčka ne sodijo živali, kmalu pa lahko že. Meni v glavnem ni bilo nič hudega zaradi njih, babica si je roke vedno umivala, jaz sem pa z živalmi zrasla in bila nevejetno zdrav otrok, dokler sem bila v takem okolju. Tvoj je pa res sicer še premajhen- trenutno- za tako okolje.. Cigareti pa- še odraslega niso, kaj šele za otroka..

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.12.2005 18:11:33   
anckabancka
Moj oče tudi živi na kmetiji, kjer sem tudi jaz odraščala... Ko sem prihajala prve mesece na obisk sem mu vedno rekla, da naj si umije roke. Prvikrat jih je pomencal in rekel, da jih je že pred kosilom. Sem rekla, da naj jih tudi po kosilu in to z milom, ker ponavadi jih brez! Nič  se ni pritoževal in jih je šel umit. Res ne da kaj na higieno rok... Drugač ga pa ponavadi kar moja mami spomni, da si mora umit roke, ali pa jaz.

Jaz bi tašči kar povedala pogoje, če želi pestovat mojega otroka...

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu artista7)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.12.2005 19:12:59   
Anonimen
O ja, jaz še zdaj, pa ima Gašper 5 mesecev vsakemu, ki pride taprvo pokažem kopalnico user posted image  Sicer nisem nek picajzelj, glede na to, da imamo psa, ampak ne da se primerjat mojih umazanih rok ali umazanih rok nekoga, ki pride na obisk. Pa je to lahko moja mama.
Kajenje? Bljak. Pa sem bila pred nosečnostjo več kot 10 let stastna kadilka, pa si zdajle tud približno ne prestavljam, kako ogabno lahko smrdi kadilec user posted image

Jaz na tvojem mestu bi povedala svoje. Bistvo pa je, da imaš na svoji strani fanta. Če ti on ne da prav, pol je pa lahko user posted image  ja, ampak tud to se da uštimat user posted image
Prijateljice? Se moj mož vsak večer smeji pa pravi, če grem med ljudi, ko grem na RR user posted image   Drugač pa edin resen kontakt z drugimi je tist pri blagajni, ko blagajničarka reče: 10.533,00 tolarjev, prosim user posted image
Na žalost imam (sem imela) take prijateljice, ki jih moram prosit, da pridejo, ker so one prepričane, da me motijo, ker imam otroka in moža...no, ampak to je pa že druga zgodba user posted image

(odgovor članu anckabancka)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
6.12.2005 9:27:12   
kati*
jaz imam tud starše v spodnjem nadstopju in Luko pustim kar dostikrat v varstvu ... zmenili smo se, da ne kadita v istem prostoru in da si umijeta roke, ker imamo kužija, ki skoz ven in not hodi ... če se lepo zmeniš in bo tašča upoštevala tvoje prošnje; po mojem bo z veseljem privolila, če bo za to lahko imela vnuka mal pri sebi ... naredita kompromis - najprej bodi s malim dol in potlej ga pusti za kake 1/2 ure in tako naprej, pa boš videla kako upošteva tvoje želje.

lp, K

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
6.12.2005 10:10:40   
beli
Živjo!
Hvala za vaša mnenja. Sem mislila, da res kompliciram. Ampak zdi se mi upravičeno, saj gre za mojega otroka. Saj je nikjer rada ne pustim, saj je stara šele en mesec. Gre za to, da tašča pride gor in gre k njej in jo prijema za roke, ona pa potem roke daje v usta. Zadnjič je mešala solato z rokami, pote, je rezala pečeno kuro, roke si malo splahnila pod vodo, obrisala s krpo in šla jest. Med jedjo pa kar k tamali, ker je malo sitnarila in jo vzela v roke in jo prijemala za roke. Jaz sem imela kurjo kožo, lasje so mi šli pokonci. Smo imeli obisk, pa nisem imela jajc nič reči. Ne vem ali ji naj za vsako govorim kot otroku v vrtcu. Delala sem v vrtcu eno leto in sem se tam navadila na umivanje rok, z milom seveda. Zato nimam volje hčere pustiti tašči, pa raje sploh ne grem nikamor. Tašča verjetno ne bi kadila zraven nje in bi šla ven kadit, ampak ko pride gor in zelo smrdi po cigaretih, me odvrne, da bi ji dala tamalo za pocartat. Vem, da je njena vnukinja, a ne morem si pomagat, ker me cigareti in mačke v stanovanju res motijo. Fant jo rad počuva, ampak dela cele dneve in ga ni skoraj nič doma. Saj jaz ne potrebujem drugega kot kakšen čvek s kolegico, pa nimam nobene blizu. Se moram peljati 30 km z avtom. Sem se preselila k njemu in je prav zoprno, ker ne morem nikamor brez avta- prva trgovina je oddaljena 5 km. Saj bo bolje, ko bo malo zrasla, naložiš v avto in greš kamorkoli. Tudi zdaj bi jo vzela s sabo v nakupovalni center, pa ne vem, če je dobro zaradi virusov. Fant pravi kakšna sem, da mojim pustim tamalo lažje kot njegovi mami in pravi da  kasneje, ko se bo plazila po tleh, bo tako pojedla vse živo in dane smem biti tako občutljiva. Pravi,da si s tem krepi imunski sistem. Mislim, da ga razvija in ne morem to kar tako sprejeti.Moja mama ne živi blizu, a bi jo z veseljem počuvala- je vzgojiteljica, tako da ji ne rabim o čistoči nič razlagati. Mi je pa zoprno, ker bi bila tašča užaljena, če bi zmeraj nekoga drugega prosila, ona pa živi v isti hiši. Vem, da je to moj problem, ki muči mene in da je prav, da se kar se tiče mojega otroka ne rabim ozirati na druge, ampak je prav, da naredim, tako kot čutim.
Fant se jezi, ker ne želim nikamor iti, a meni res ni do pohajanja. Bom šla raje z njo, ko bo malo zrasla. Pravi, da kompliciram in sem si sama kriva, ker sem brez energije. Naj mi katera pove, če je polna energije. Če se ukvarjaš ves dan z bebo, pa zvačer res nisi za drugam kot za v posteljo. Pardon, če se motim, vsaj jaz nisem.

lep dan

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
6.12.2005 10:40:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu beli)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?