še kje take borbe pred spanjem????? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


CIPRESA -> še kje take borbe pred spanjem????? (5.12.2005 8:26:20)

Naš mali Žiga (4m) pred spanjem neutolažljivo joka. Ja imamo prave borbe ko si začne met oči in zehat ga podolgem položim v naročje in dam dudo v usta pa ga nosim in on je že pogruntal da takrat je pa čas za spanje in začne jokat ko utrgan. Zraven še kriči pa potem kašlja in se davi....ma noro no. Sploh noče zaspat dokler ni že čisto fertik po kakih5-10 min jokanja in potem zaspi za pol ure.Sploh nevem kako naj ga drugače spravim spat ...pa vidim da že komaj gleda.

Kako je pri vas???




*maja -> RE: še kje take borbe pred spanjem????? (5.12.2005 8:44:54)

Pri nas damo našo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] (5m) lepo v posteljico z dudo in njeno ninico in zaspi sama po približno 5-10 min.
Jaz ti priporočam da ga daš lepo v posteljico, ko vidiš da je zaspan in poskušaš navaditi da zaspi sam. Na začetku bo kričanja in upitja, ampak moraš vztrajati samo tako se bo navadil zasapt brez tvoje pomoči.
Ko bo jokal ga božaj, mu poj,... skratka poskušaj ga potolažiti. Pri nas je bila ta metoda stestirana že 3-krat in vedno je bil uspeh zagotovljen...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].




Meceno -> RE: še kje take borbe pred spanjem????? (5.12.2005 8:50:55)

Jaz sem ti že pisala da moja ni na splošno problematična,...
Moja sestra pa i+je imela hude borbe pri vseh treh [sm=smiley11.gif],...je bila čisto adijo in meni je vedno rekla bodi trda, ne se omehčat,...čeprav kadar malo zajoče sem takoj pri Tari [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
V glavnem, fantek je bil obupen, potem pa je še hudo zbolel (asmo)  je pristal v Kliničnem Centru LJ,...
Od takrat dalje je moja sestra ( čeprav je mali tulil ) spoznala da otroka ne ujčkajo v bolnici, ampak položijo v poslo in hodijo gledat sprva na 2.min potem 5min in če se po 10.min ni potolažil so ga malo pocartali in zopet nadaljevali .
Se spomnim da ko je bil mali doma, ga je položila v poslo, moja sestra je pa tulila zunaj pred vrati, tako hudo ji je bilo,...in potem se je že skoraj navadil in po 5min joka zaspal,...ko ga je moja sestra zaradi slabe vesti  raje dvignila iz postelje in ga ujčkala,....logično da se ni nič spremenilo,....danes je star 10.let pa teh težav ni več [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image],...hvala bogu

Spremeni mogoče samo to oz poizkusi ga kar položit v posteljo,...saj sama praviš da ti tudi na rokah joče,...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] saj slabše ne more biti .
To je moje mnenje, sama pa najbolje veš.


Lp




Anonimen -> RE: še kje take borbe pred spanjem????? (5.12.2005 8:55:03)

js je nism nikol nosila. zdej ga še lahko, ko bo mu pa 10 kil ga boš pa zlo težko tko da to se odvadi. js sem jo vedno podojila oz kasneje dala mleko po flaši, podrle kupčka, dudo v usta, njeno ninico in v pojstlo. zlo kmal se je naučila spat sama. seveda pa sem že pri enem mescu začela z večernim obredom vedno ob isti uri in če tega še ne počneš zelo hitro začni. ne čakaj da si on začne oči met, ampak recimo ob 7h vsak večer začnita obred - za primer ti dam našega. kopanje, mazajnje z mlekom po celem telesu kot mal masaže, pol pa v pižamo (nikol ni spala ponoč v istih oblekah k podnev), joška/flaša, duda in ninica in v pojstlo. zaprem vrata in odidem iz sobe.

pa veliko uspeha!




Antigona -> RE: še kje take borbe pred spanjem????? (5.12.2005 10:34:58)

Mi imamo take borbe samo kadar je že preveč utrujen... Takrat samo zavoha vodoraven položaj pa je vik, krik in jok...
Ne pomaga duda, ne pomaga ninica, ma nič ne pomaga... Rabimo kar dobro uro, da v takem primeru zaspi...
Je blo pa včeri isto, in ker ma belo pikico v ustih, mislim namreč da mu zobek raste, sem mu namazala dlesni, mož mu je dal potem dudo v usta in ga je še malo pocartal, pa je zaspal...
Sicer pa je najboljša varjanta, da gre spat preden je takooooooo utrujen, takrat pa ponavadi ni problema...




Anonimen -> RE: še kje take borbe pred spanjem????? (5.12.2005 10:41:37)

Ja, po mojem tudi, ko je že toliko utrujen, je sam sebi v napoto in je vse narobe. Malo prej ga daj spat samega v posteljico. Sem prepričana, da bi pri nas bilo isto, če bi delala tako kot ti.




bambi -> RE: še kje take borbe pred spanjem????? (5.12.2005 11:29:45)

No, naša Gaja bo stara 2,5 meseca in do pred neka dni ni bilo nobenega problema....Okrog 22.30 je zaspala na joški, sem jo dala v posteljo in je bil mir do 5h-6h zjutraj, sva se podojili in zopet je spala do 8h-9h in potem dalje do 11h..... Sedaj pa kar čez noč,je mala gospodična spremenila svojo navado in se zvečer začne pravi cirkus. Od 8h, ko jo kopamo ali umijemo pa do23h hoče joško vsake pol ure, potem je že grooozno utrujena, zraven zaspi, jo dam v posteljo in takrat se žačne pravi vik in krik. Prvo noč sem mislila, da jo kaj boli, da ima polno pleničko..... ampak ko sem jo dvignila v naročje, je takoj nehala jokat....pri meni na joški takoj zaspi, posteljica je pa za njo prava nočna mora... ne pomagajo lučke, ne glasba, dere se kot nora. Včeraj sem imela že vsega dovolj in sem jo kar pustila v postelji, saj se mora navaditi na njo, ker drugače se jaz ne naspim in sem potem cel drug dan kot zombi.... No in včeraj je tako sitnarila 1,5 ure in ko je zaspala sem mislila, da bo spala od utrujenosti do jutra....aha, pa glih.... je ob 1h že zopet bil alarm, si je skoraj prste pojedla, jaz sem mislila kako je lačna, jo položim k sebi na joško, parkrat potegne in zaspi....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], jo dam nazaj v posteljo, ob 3h jovo na novo in ob 5.30 zopet, pa še enkrat ob 7h.... tko da ne vem kaj ji je sedaj naenkrat, ker čez dan pa je normalno, na 3-4 ure...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] 
JA in še nekaj, naša Gaja tudi ne more biti niti minute sama, skoz hoče biti na rokah, če jo dam v ležalnik, je max. 10 min mir, potem pa takšen jok, kot bi jo iz kože dajal.... jo vzamem v naročje, je takoj dobre volje..... Ne vem, ali se to spremeni, ker vsi pravijo, da moraš otroka takoj navaditi na malo samostojnosti, naša gospa pa je vse prej kot samostojna.... jaz se tolažim s tem, da si želi bližino,ostali so pa mnenja da je že razvajena.....




Anonimen -> RE: še kje take borbe pred spanjem????? (5.12.2005 11:37:58)

vaši bi pa mogoče duda pomagala...a ste že probal?




LONA13 -> RE: še kje take borbe pred spanjem????? (5.12.2005 11:47:22)

Joj cipresa, čez dan imamo mi iste fore. Ko je tolk utrujen, tuli ko zmešan, ga nosim  mu pojem ga ogovarjam tlačim dudo v usta - -nič od nič, parkrat mi je dop..... in sem ga dala ležat v pojstlo je bilo samo slabš - sem ga pustila 10 min, da je tuu ko zmešan, ni bilo nič bojše. Ko ga pa spet v naročje vzamem, pa zaspi kot top, ampak samo za 1 uro. Zvečer a dam pa v posteljco in po petnajstih min zaspiu sam od sebe in lepo spi do 7i-ih zjutraj.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




CIPRESA -> RE: še kje take borbe pred spanjem????? (5.12.2005 20:04:21)

No Lona pri vas je čisto tako kot pri nas...kolikokrat sem ga dala v pojstlo pa to je tko kot bi na ogenj vliv olja še bolj podžgem njegov jok zvečer pa brez problema zaspi v 15 min, mal se še pogovarja sam s sabo pa z rokicam igra pol pa lepo zaspi. Kaj je pa podnevi takega da mu ne paše pa nimam pojma. Pa podnevi mi spi le po pol ure pol veste dda je zmatran tam nekje ob petih popoldan. Spi zjutraj ob 10h pol ure pa tam ob pol 12h pol ure pa ob 3-4h popoldan po pol ure pol pa samo še ob 7h zvečer in spi do 4h zjutraj.Ponoči se mu zaletava še slina in na vsako uro kašlja tako da moram bit budna in ga dvignit včasih če ne more sam spelat. Ja res je noro sem že tud sama ko zombi odkar je kašljal in bil prehlajen ponoči še vedno kašlja zdaj ni več prehlajen in nevem kaj mu je mogoče res slina.

pa saj bo vidim da v tem nisem sama in da je tudi pri vaših isto. Samo jaz se ga bojim pustit jokat še dve minuti ker pol še jaz zraven jokam in se prav matram da ga pustim malo več.




Anonimen -> RE: še kje take borbe pred spanjem????? (5.12.2005 20:13:22)

Cipresa, daj pod jogi eno malo večjo knjigo (večji format pa ne glih 1000strani), da bo imel malo glavo dvignjeno. Pri nas to pomaga.
Čez dan se jim pa itak preveč dogaja, da bi v miru zaspali. Probaj se zraven uležat. Ko bo po pol ure se prebudu, ti hitro dudo v usta, pobožat, pa bo nazaj zaspal. Ampak morš vstrajat, pa to delat en teden. Pol bo pa sam se navadil spat po eno uro ali več.
No, lahko da so pa tud zobki.
Al je pa to spet neka nova fora [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ki bo minila.

Mi ob 19ih zaspimo ko top, se zbudimo ob 1ih, se crkljamo na dojki, in zaspimo do 5ih, ko hočmo flašo pa še pokakamo se. No, vmes moram pa ene 10x ustat pa božat pa dudo iskat pa tko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Čez dan pa isto kot pri Loni...ena sama borba...pomembno je,da ne zamudiš tistga trenutka zaspanosti.

Jeeeeee kolk sem pametna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




CIPRESA -> RE: še kje take borbe pred spanjem????? (5.12.2005 20:20:03)

Ja tinka bom probala tko kot ste mi vse napisale mal te fore izvajat samo pri nas je še to kriza ker mali noče dude ....edino sredstvo ki je za tolažbo...jo pljuva ven in če mu jo dam je še večji hudič.




Grascakinja -> RE: še kje take borbe pred spanjem????? (6.12.2005 11:35:22)

Se popolnoma strinjam s Tinko74. Samo lepo te prosim ne dovoli si pustit svojega zakladka zaspat v joku, samega v sobi in posteljici, misleč da se bo že zmatral in zaspal. To je najslabše, kar lahko narediš.

Očitno se mu res velik dogaja, in moji enako. Jaz jo vidim, da je zaspana, jo odnesem v spalnico na veliko posteljo in božam, stiskam se z njo, ji pojem...da zaspi, čeprav se mal upira. Potem grem ven, čez 20 minut pa se grem nazaj vleč zraven nje, ker se po pol ure spančka zbudi. No, ko vidi,da sem "na broju", malo poduda in zaspi naprej. Čez 5 minut že lahko vstanem. Odkar to počnem, mi spi 1 uro ali še več.
Je pa ta metoda iz knjige Otroško spanje, brez joka v sanje od E. Pantley, ki ti jo toplo priporočam.




Pika10 -> RE: še kje take borbe pred spanjem????? (8.12.2005 0:01:23)

Moj mali je dokler je spal celo noč pri meni, vedno zaspal na joški, potem pa sem se pri desetih mesecih odločila, da more v svojo posteljo, ker je bil obupen ponoči ( premetaval se je tako da je zjutraj ležal dobesedno na meni). Hm. Takoj ko sem ga položila v posteljico je vstal in začel cviliti. To je kar trajalo in je bilo noro.Tako kot nekatere sem vedno redkeje ga hodila  tolažit. Potem ubrala drugo metodo, ker je bil obupen cvilko ; sem ga podojila in počakala da zaspi in ga pol spečega prenesla v svojo posteljico, pa je spal naprej. Zdaj ga pa  budnega položim, mu dam dudo, ki je sicer nima preveč rad, malo se premetava in zaspi brez joka.




Stran: [1]