Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Vaš odhod v porodnišnico? 5.12.2005 20:16:26
|
|
|
|
Ninica
|
Jaz sem dva dni po PDP-ju šla h svojemu G. in me je takoj poslal v porodnišnico. Rekel je, da je vse že tako nizko in da bom rodila. Nič se nisem počutila neobičajno ali, da bi me kaj špikalo. Po pregledu sem se še odpeljala do davčnega urada nekaj uredit, potem sem pa poklicala mojega v službo in mu povedala, da verjetno, da bom rodila in da grem rodit . NAto sem se še zapeljala do njegove službe, ga vzela gor in sva šla lepo domov spakirat torbo in v porodnišnico. Tam so mi naredili amnioskopijo - BP, odprta sem bila za en prst, ker sem imela malo pritiska in gestacijski diabetes so me lepo sprejeli not in mi napovedali umetne za naslednje jutro. Nekje sredi noči sem dobila svoje popadke in voda mi je začela odtekat sem lepo pozvonila in babica me je takoj pospremila v porodno. Umetne sem vseeno dobila zraven tako, da sem se lepo namučila (moj dragi prav tako ) in popoldan rodila punčko .
|
|
RE: Vaš odhod v porodnišnico? 5.12.2005 20:16:52
|
|
|
|
Anonimen
|
Zjutraj sem se zbudila in ugotovila, da me nekaj špika točno na 15 minut (dva dni po PDP), in sem vedela, to je to. Hitro sem šla nazaj spat, kot da bi vedela, da bo to moj zadnji dolg spanec za nekaj časa (in res, takrat sem nazadnje spala več kot 3 ure skupaj ). Spala sem do pol enih popoldan, se dvignila in odtekla je voda. Tako da smo se spakirali v porodnišnico, ob pol treh sem dobila umetne popadke in točno ob petih popoldan rodila.
|
|
|
|
RE: Vaš odhod v porodnišnico? 5.12.2005 20:47:48
|
|
|
|
Anonimen
|
V ponedeljek se mi je odluščil čep. Vedela sem, da se bo v naslednjih dneh nekaj zgodilo. V ponedeljek ponoči nekaj popadkov, vendar nič posebnega. V torek običajen dan, z vmesnimi nekajkratnimi popadki. Normalno kuhala, popoldne šla v trgovino, zvečer s psom na sprehod in k očiju na rojstni dan. Ponoči okrog enih so se začeli popadki....budna sem bila celo noč, vendar nisem paničarla, saj sem imela zjutraj ctg v Postojni. Popadki so bili na 10 minut. Zjutraj sem se še enkrat vsa stušitala, obrila noge , preverila, če je vse v potovalki in sva z možem šla proti Postojni (eno uro vožnje). Tam sprejem, ugotovitev, da sem odprta 4 cm in da grem rodit Ok. Predno so me zrihtali jeminila ena ura. Nato sem pristala v porodni. Dali so mi umetne popadke in čez eno uro sem rodila Torej..nobene panike, vse mirno, umirjeno, ekspresno
|
|
|
|
RE: Vaš odhod v porodnišnico? 5.12.2005 21:28:59
|
|
|
|
Pajaca
|
Čist na izi je blo. Moj je delal, jaz sem se spravlala spat, sem čutla, da neki dogaja, sem ga klicala, da mogoče je pa to to, pa da naj bo kar v službi. Proti jutru sem klicala v porodnišnco, da kdaj naj sploh štartam (mam 45min do porodnišnce) pa prav a še niste šli. Kličem mojga prid dam, se grem na izi stuširat, glavo prat, pride dam, se še on stušira.... pol pa sva šla..... v avtu so popadki šibal na 2min.... ostalo pa ..... v porodnišnc lepo po reglcih vse opravil, sem šla v porodno, mela zraven en kup ljudi od študentk, do njihove mentorce, babce, zdravnika... vip postrežba..... rodila do konc njihovga pouka. Nič posebnga. Zdej mi pa pravjo, naj se ne zajebavam in takoj letim v porodnišnce..... čakam pa nič ne kaže, da bom kaj kmalu šla.
|
|
|
|
RE: Vaš odhod v porodnišnico? 6.12.2005 0:02:54
|
|
|
|
M_A_J_A
|
8. marec skoraj en mesec pred rokom! Grem okoli polnoči spat, pa me nekaj špika - ne registriram! Okoli pol šestih se zbudim me na veliko šraufa - grem na stranišče - krvavi izcedek - panika, pokličem mojega (takrat sem še živela pri starših) naj v knjigi prebere kaj bi to lahko bilo - ni panike lepo zaspančki nazaj ! Okoli pol osmih driska 500 na uro - glede na to da sem bila skoraj mesec pred rokom sploh nisem pogruntala, da so to popadki - se zbudi moja mami - pokliče k genikologu - sestra reče naj se pridem pokazat, da verjetno ni nič! Meni nekam preveč vode teče med pritiskanjem! Tupo vprašanje mami kako zgleda, ko ti voda odteče - ko ti bo boš vedela! OK! Reče mami naj se grem stuširat da me bo peljala, k G - ja mami malo se spočijem pa grema - se vsedem na posteljo pa pljusk - res sem vedela ko mi je odtekla voda . Ura okoli devet mami panika - še klicat ni več znala, pokličem G da ne pridem, da grem rodit, pokličem mojega, prileti 9.20! V bolnico so me sprejeli 9.42 tuš, pregled (takoj v porodno - čisto odprta) popadki na minuto (v mes je moj letel še po napotnico - komaj prišel nazaj) Ob 10.36 sem imela mojo malo Tajo že pri sebi! Tudi pri meni je bila cela delegacija zdravnik in pet sester ena pa je hodila not in ven sporočat moji mami kaj se dogaja (prvo ji je rekla naj gre domov, ker to ne gre tako hitro, čez pet minut pa je priletela ven z novico, da je babica ). Moj je bil ful pogumen! Zdravnik je rekel da sem medicinski fenomen, sestre pa so me hecale da se mi ne vidi da rojevam, da zgledam kot rožica. Vsi pa so mi ful pomagali pri pritiskanju in bili oh in sploh fenomenalni! Uh sem bila dolga! Aja to je bil najlepši in naj bolj zanimiv dan v mojem življenju pokvarilo ga je le to da je bila moja pikica premala in je morala za par dni v inkobator! Lahko noč
|
|
|
|
RE: Vaš odhod v porodnišnico? 6.12.2005 23:01:38
|
|
|
|
andrejaz
|
Moj odhod pa je bil malo drugačen - sem bila kar naročena na uro, da pridem rodit, ker sem bila že čez rok. Tako da sva imela z mojim prijetno počasno vožnjo do porodnišnice.
< Sporočilo je popravil andrejaz -- 6.12.2005 23:04:13 >
|
|
RE: Vaš odhod v porodnišnico? 7.12.2005 15:38:13
|
|
|
|
teta beta
|
Odpeljala sem se sama z avtom, tako kot vsak dan, ko sem hodila na ctg, ker sem bila že celo večnost čez rok. Po 14 dneh sem se predvsem na željo domačih odločila, da ostanem kar notri, čeprav še niso nič ukrepali, ker je bilo še vse ok in še ne bodo sprožili. Rok so mi celo naknadno prestavili za en teden. Sedemnajsti dan čez uradni rok se je ponoči začelo malce dogajat (kao tiščalo me je na blato) in zjuraj se mi je odluščil čep, ctg je kazal neke male popadke. Zdravnica se je odločila, da mi bodo predrli mehur in dodali umetne, da se ne bom predolgo matrala. Po klistirju je ob 11. to naredila, ob 12. me je že pošteno matralo, ko je prišel brat in mi dal epiduralno. Potem mi je enkrat vmes popustila, bolelo kot sam , on pa v operacijski in ni mogel tja. Je potem kar po telefonu naročil, koliko millilitrov že pripravljene raztopine naj mi dajo in v trenutku je prišlo olajšanje. ko smo začeli pritiskati, ni šlo takoj, glavica se je že videla, vendar nisem znala (ali mogla) prav pritisnit, zato so mi dodali še en zadnji močan popadek, ena babica se mi je ulegla na trebuh in prerezali so me. Moj dragi je ob tem rekel, da zdaj razume, zakaj nekateri moški padejo skupaj. menda je bil prerez najbolj grozen prizor od vsega. Trajalo je 3 ure in 50 minut. Novopečeni ati je prerezal popkovino, novopečeni stric pa je prišel na pomoč 10 minut prepozno.
|
|
RE: Vaš odhod v porodnišnico? 7.12.2005 19:36:27
|
|
|
|
Pupica
|
Spektakularno sem odšla ... Hecam se. Voda mi je odtekla, poklicala sem mojga mu povedala, in on je za hipec izgubil glavo, če se hecam, da kako to, in oh in sploh pa še solzice zraven(sem bila namreč 3 tedne prezgodna). Potem pa sva šla v bolnico. No edina smešna stvar se je zgodila, ko mi je v "ta dugo voda odtekla"v bolnici.Čeprav jo je bilo doma ogromno, jo je bilo v bolnici za pajka utopit Fulllllll vode in jaz sem nagonsko stiskala noge skup, voda je pa lila, lila, da mi je kr vidno trebuh uplahnel hecam se, ni uplahnel, sam vode je blo pa res fulllllllllll. Toj blo to!
|
|
|
|
RE: Vaš odhod v porodnišnico? 7.12.2005 21:01:18
|
|
|
|
Lunca1
|
Jaz sem pa pridno čez rok na dva dni hodila na preglede in 7 dan čez rok mi je zdravnik rekel, da če še naslednjič nič ne bo, da bom ostala kar noter. meni ni bilo pa nič jasno, a rodit, ali še nekaj dni tam ležat. No in res pridem čez dva dni in CTG še vedno raven in se je izkazalo, da bom kar ta dan rodila. Me je skoraj kap zadela, ker mene je bilo poroda res strah in sem kar mislila da meni pa ne bo treba, pa čeprav sem bila že 10 dni 2 prsta odprta in pripravljena. Potem so me pa zrihtali, mi ob 11h priklopili umetne popadke in EA, ob 17.10 pa sem rodila.
|
|
|
|
RE: Vaš odhod v porodnišnico? 8.12.2005 21:04:11
|
|
|
|
Grascakinja
|
Popadki so se začeli ob 3h zjutraj na 15 min. Ob 4h sem zbudila dragega in mu sporočila novico, pa ni čist zaštekal in je zaspal naprej . No, ob pol 6 sem ga vrgla v luft in poslala pod tuš in jest, da bo zrihtan, ko bo za it. Pol je le poštekal ... Ker so me svarili pred prezgodnjim prihodom v porodnišnico, sva sklenila še mal počakat in pogledat en film. Aha. Optimista . Sva pogledala celih 10 minut. Mimogrede so bli popadki na 5 min in ob 6:15 sem dala povelje za odhod. Murphy na delu: prazna guma na avtu . Dobro da imamo dva avta. Moj dragi, ki vedno vozi ko da je na reliju in ga jaz kolnem da gre prehitro, je takrat vozil počas ko en upokojenec, jaz pa sem bentila, če ne more hitreje . Popadki na 3 minute. Pošljemo SMS RRjevki Tinki74, da gremo rodit. Z njo sva se vso nosečnost hecali, da bova cimri v porodnišnici. V sprejemno sva prispela ob 7h - sestra pogleda odprtost - 8cm . Direkt u porodno, nič britja , nič klistirja , čez 1 uro in pol je bila Karolina na svetu . Tinka74 je bila prvi obiskovalec, že v porodno se je prikradla. Še isto popoldne je prijokal na svet njen Gašper !
|
|
|
|
RE: Vaš odhod v porodnišnico? 9.12.2005 9:32:08
|
|
|
|
Katrin
|
Roditi bi morala v torek, 8.marca, jaz pa sem si zadnjih 14 dopovedovala, da bom rodila v nedeljo; v petek sem bila še na predavanjih, v soboto pa sem cel dan poležavala doma. Cel dan sva imela obiske....zadnji so odšli domov ob 11 zvečer. Nato sem se stuširala in šla ležat, zaspati pa nisem mogla. Obračala sem se po postelji in skušala ujeti spanec....nato pa sem ob 1 zjutraj slišala "pok" in nekaj toplega po seboj....odtekla mi je voda (več litrov....) in potem je moža zagrabila panika, da ne smem hodit, da morava poklicati rešilca.... Jaz sem se hotela še tuširati, hehe.... Nato sva se odpeljala v porodnišnico, kjer nisem več smela vstato s postelje. Počakali smo na popadke in zjutraj je na svet prijokala najina . lp
|
|
RE: Vaš odhod v porodnišnico? 9.12.2005 10:09:04
|
|
|
|
smrka
|
Mene je zagrablo v nedeljo ob 8 zjutraj, sprva sem mislila: zihr je to lazanja ki sem jo včer zvečer jedla pr tašči.. in hitr sem šla na vc, ker sem mislila da me kaj šaraufa. Pa sem se zmotila. No popadki niso bili dovolj močni niti na eno minuto, tako da sem še dva dni počakala doma oba večera sem presedela pred TV in vmes se jokala od bolečin, ampak to ni bilo to, ker je moj dragi klical a lahko pridemo pa seveda so rekli da NE. No v torek zjutraj ko sem rojevala cel dan, sem po neprespani noči, mojga zbudila ob 6 zjutraj in mu rekla JEST GREM RODITTTTT PEL ME. Ko sem šla do bolnice sem se vsakih par korakov ustavljala ker me je tok zagrablo da sem se za trebuh držala. Matr ko se spomnim bi šla takoj še enkrat rojevat :) Ne ampak res... je bolečina grozna, ampak saj ni čudno da boli, saj pride ven malo življenje... malo bitje ki komaj čaka da zagleda beli svet. smrka prka
|
|
|
|
RE: Vaš odhod v porodnišnico? 9.12.2005 11:35:56
|
|
|
|
Barči78
|
Imela pregled amnioskopijo, po kateri so takoj sprožili porod. Bila sem že 2-3 cm odprta, brez bolečin doma. Priklopili so me na umetne popadke in se je kar hitro odvijalo.
|
|
RE: Vaš odhod v porodnišnico? 13.12.2005 1:10:01
|
|
|
|
lelaval
|
1. sem zbudila ob 4.00 zjutraj, ker sem že 3 ure gledala in ugotavljala, ali bi to lahko bili popadki in po 5 urah muk sem rodila krasno pupiko. 2. sem šla rodit prav tako s popadki - tokrat, pa je šlo zelo hitro in sem komaj uspela prit na porodno posteljo - tam sem bila le 20 min. in še babica je rekla, da gre to kot brzi vlak Od prvih popadkov do poroda sinčka je minilo le 1,5 ure . 3. pa sem šla ob 3.00 na WC in sem zaslišala nek POK in vsa školjka je bila krvava. Sva šla v porodnišnico zaradi krvavitve, a brez popadkov. Vmes sem jih še dobila (a jaz jih nisem čutila čisto nič), potem so ponehali, a ker sta plodovnica in posteljica bili še OK, a je kazalo, da se nekaj bo začelo dogajat, so me dali na oddelek. Med obiski pa je moral prit dedek po starejša otroka, da sva midva lahko šla v porodno sobo, saj sem dobila popadke in od prvih znakov do poroda je minilo 17 ur, ko nas je razveselila ljubka princeska. Vse tri porode je bil moj dragi zraven, vse me je peljal z avtom in popolnoma brez panike, le celo pot nisva spregovorila popolnoma nič.
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?