ma-ja
|
Jaz imam tudi takšno taščo, ki me nič ne uboga. Pa tudi kaj hudega ušpiči, da npr. otrok potem bruha celo noč. Njej je pa to blazno smešno. Je pač obsedena s hrano. Sem se pa morala s tem kar sprijaznit, ker mi velikokrat prav pride. V glavnem, ne se preveč sekirat, ker je ne boš spremenila. Ker jo pač rabiš, raje zamiži in požri, če le ni prehudo. Moja dva sta vedno imela vse rdeče riti, ko sta bila pri njej. Nista pa nikoli dobila kakšnih virusov in še kakšne hujše bolezni kot potem v vrtcu. Pa tudi zadovoljna sta izgledala, kot najbrž tvoj tudi. Veš kaj, mali pri tvoji tašči ne bo ves čas in nič mu ne bo, če ne bo delala po tvoje. Ko pa ti prideš, pa mu sleči žabice in ga po svoje porihtaj. Tudi mu ne bo nič hudega, če bo solila vodo, če pač ne bo hotel jesti, mu boš pa kaj drugega dala. Mogoče si že prej pripravi kaj za rezervo. Glede oblekic pa mu mogoče takrat , ko je pri njej kaj njenega obleči, če ji to toliko pomeni. Jaz sem svojim kar prepovedala kupovanje oblek oz. sem rekla, da jih ne rabita. Če pa je slučajno kaj kupila, sem to oblekla bolj včasih. Drugače je moja tašča npr. naredila še kaj hujšega. Letos poleti sta bila pri njej in sem prišla prej iz službe. Otrok pa nikjer, ona pa sploh ni vedela kje sta. Skoraj me je kap, ko sta šla mene čakat na glavno cesto. Prijela sta se za rokice in mene iskala, ker me tako dolgo ni bilo. Še zdaj ne smem pomisliti kaj bi se lahko zgodilo. To sem ji pa res zamerila in nikoli otrok ne puščam pri njej dalj časa. Tako da vse skupaj vzami bolj z rezervo in si misli, da če je tvojega pokonci spravla, tudi vnučku ne bo hudega. Pač takšne so in se raje s tem sprijazni, ker se drugače res lahko na smrt skregate!