Ležalniček (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

tincci -> Ležalniček (2.12.2005 18:05:12)

Od kdaj naprej se lahko uporablja? Dojenček do dopolnjenega 2M naj bi namreč ležal na ravni podlagi zaradi hrbtenice, ni res?

Lory -> RE: Ležalniček (2.12.2005 18:39:01)

heloo

Mi ga imamo ravn jutri namen kupit, ker naša mala je čez dan vedno več budna, sploh dones že od zjutraj skor nič ne spi. Po 10 min pol pa nerganje in stokanje. Al pa ma ravn dones tak dan ne vem. Tko, da ji ne bo preveč dolgčas v košku, jo bomo pa dal na ležalnik. Če bo pa zaspala pa jo bomo prestavili nazaj v košek.

Po moje ne more bit kaj narobe, saj ležalnik je skor ravna podlaga, samo da je mal naklona.
Naša pupa pa bo stara v torek en mesec.

LP

cmokec -> RE: Ležalniček (2.12.2005 18:53:36)

Jaz ležalnik uporabljam od 3 tedna starosti. Vsak dan je v ležalniku, rs pa je, da v njem ne spi.

Katrin -> RE: Ležalniček (2.12.2005 20:18:20)

Ležalnik se da spustiti tudi v raven položaj, zato mislim, da ni problem in se ga lahko uporablja tudi za dva meseca stare dojenčke.
Vprašanje pa je, če jim bo všeč. Naša pikica se ga je hitro naveličala. Šele, ko je bila stara 4-5 mesecev, je zdržala v njem tudi malo dlje.

lp[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

tascha -> RE: Ležalniček (2.12.2005 20:24:45)

Mi smo ga uporabljali od 3 tedna, pa do prb. 6 mesecev. Zdaj ga ne več. je star 8 mesecev in se raje kotali in prekucava na tleh.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Sofi -> RE: Ležalniček (2.12.2005 20:37:35)

Ker se ležalnik lahko spusti v raven položaj, ga lahko uporabljamo že od rojstva, saj ni nonstop v njem. Mi smo ga sicer kupili, ko je bil star dva meseca, pa mu popolnoma ležeči položaj ni ustrezal, so ga že zanimale igračke, ki visijo z loka in se je igral. Dolgo pa nikoli ni zdržal. Ga precej prestavljamo, da se zamoti, najraje je pa itak na rokah.
Drugače je pa ležalnik res fajn zadeva, ga lahko imaš ves čas pri sebi in mu je udobno.

LP

taška30 -> RE: Ležalniček (2.12.2005 20:53:13)

Mi smo ga uporabljali od 3.tedna dalje (prej ga nismo imeli) - brez naklona, se razume.
Sem pa razmišljala tole o ravni podlagi zaradi hrbtenice. Saj ne vem ampak po moje ne more biti narobe za hrbtenico, če je otroček 'ukrivljen' navznoter - tako kot v lupinici, tako kot v naročju, tako kot je bil v maternici...a ni bistvo pravilnega 'handlinga' ravno v tem, da je ves čas malo 'ukrivljen' na noter?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

KODA -> RE: Ležalniček (3.12.2005 0:32:50)

Jaz sem ležalnik uporabljala pri obeh od cca3-4 tednov dalje.

Jessy -> RE: Ležalniček (3.12.2005 12:47:33)

Mi smo ga uporabljali od enega meseca pa do dveh mesecev, potem pa smo jo preselili na tla, na ravno podlago, pod most, da se lahko prosto giblje, kolikor se je pač zmožna za svojo starost. Ležalnik bo zdaj le še za pripomoček pri hranjenju, dokler ne bo dovolj velika za v trip trap.

Stran: [1]