minaja -> RE: v 21.tednu rabim nasvet oz.tolažbo (2.12.2005 16:28:51)
|
Draga Dejana, okrog brcik so že predhodnice vse točno napisale, sama sem jih prvič začutila (pri obeh) že v 16-17. tednu, potem pa kakšen teden manj, pa spet bolj itd. To je vse o.k., še posebej čudno in malo strašljivo je takšno stanje okrog 26.-29. tedna, ko smo nosečke že resno navajene brcik, potem pa kar zginejo. Razlog je kot je napisala Sazi v količini plodovnice, ki se takrat izrazito poveča, teža otročka pa ne tako hitro. Čez kakšen teden pa je potem spet vse po starem... Glede strahu pa ti želim reči le tole, da se ne sekiraj, če se ni potrebno. Zaupaj zdravniku, sama pa poslušaj svoje telo in se gibaj in delaj toliko kot ti paše in nič več. Sama sem bila v 18. tednu povsem odprta (8 cm), brez da bi vedela (nobenih znakov, bolečin, pač MV se je odprl, plodni mehur se mi je izbočil v nožnico), pa so me za silo uspeli zašiti (po čudežu), od takrat pa že 13 tednov samo ležim (24 ur na dan, vse naredimo leže :o) pa smo prišli že skoraj do 32. tedna. Kaj ti hočem povedati, da če bo meni uspelo, pa vidiš kak primer sem (v prvi nosečnosti je bilo podobno), bo tudi tebi. Verjemi v to, pobožaj svoj buši, zaupaj zdravniku in pazi nase in počivaj kolikor se da, ker se da s tem veliko pomagat. Meni so zdravniki napovedali kvečjemu 27-28 tednov (po cerklaži se je moj MV spet odprl; delno zaradi razmer MV, v katerih so jo naredili, saj je bil MV povsem stanjšan in odprt, delno zaradi hudega bruhanja en teden po cerklaži (zastrupitev s hrano), ki mi je šive še dodatno načelo, pa še viroza me je načela, hudo kašljanje in skorajda pljučnica zaradi samega ležanja...), pa sem s strogo samodisciplino, voljo, upanjem vseeno prilezla do tu in upam, da mi bo dano še kak teden več. Glede tiščanja v trebuhu, tiščanja dol ipd....te občutke ima večina nosečnic, pa tudi jaz v prvo in sedaj v drugo. Gre za raztezanje maternice, trebušnih vezi, mišic in je to del nosečnosti. Naj te ne skrbi. Ampak nosečke smo včasih takšne, da vidimo težave tudi tam, kjer jih ni, a ne? Če ti bo kaj lažje, se spomni name in nehaj misliti na slabe stvari, ki bi se lahko zgodile, če bi se ipd. Uživaj radosti nosečnosti, ki so tako neponovljive in prehitro minejo... pa lep dan[sm=metulj.gif]
|
|
|
|