Cepljenje proti gripi (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

tincci -> Cepljenje proti gripi (2.12.2005 8:21:37)

Včeraj smo bili na prvem pregledu pri pediatrinji [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Pa je rekla, da so prvi dve leti otroci blazno dojemljivi za bolezni in naj se oba z očkom cepiva proti gripi.

A ste se vi cepili?

CUKRČEK -> RE: Cepljenje proti gripi (2.12.2005 8:26:23)

Nikoli se nisem cepila proti gripi. Iz preprostega razloga ker ne verjamem vanj.
Moj stric se je enkrat cepil in takrat je dobil tako hudo gripo, kot še nikoli v življenji. In poznam še veliko takih primerov, ko so zboleli kljub cepljenju.

miševi -> RE: Cepljenje proti gripi (2.12.2005 8:48:49)

Ponavadi tisti, ki zbolijo kljub cepljenju sploh ne zbolijo za gripo ampak fašejo kakšno drugo virozo. Seveda je pa možno, da določeno leto virus mutira in potem ni isti, kot ga "pokriva" cepivo. Še vedno pa prednjači dejstvo o ostalih virozah.
Jaz se ponavadi cepim proti gripi. Tudi sem potem med sezono viroz že zbolela in to hudo, pa to niti slučajno ni bila gripa.
Vsak naj se sam odloči, ali se bo cepil ali ne. To sem napisala samo zato, da se ve, da ponavadi obolenja v sezoni, ko ste bili cepljeni, niso gripa, temveč ostale viroze. Cepivo je namreč učinkovito samo proti virusu gripe, ne pa proti ostalim.

alenkapk -> RE: Cepljenje proti gripi (2.12.2005 9:35:00)

Jaz se cepim vsako leto.

KODA -> RE: Cepljenje proti gripi (2.12.2005 12:08:22)

Se ne cepim več,ker sem imela 10 let nazaj hudo reakcijo.
Prej sem se pa vedno.

tincci -> RE: Cepljenje proti gripi (2.12.2005 14:16:06)

Kje se pa to cepi pa koliko stane, ve katera?

miševi -> RE: Cepljenje proti gripi (2.12.2005 21:40:48)

Cepi se na območnih Zavodih za zdravstveno varstvo, pa mislim da na Inštitutu za varovanje zdravja v LJ. Splošni zdravniki pa so verjetno pocepili samo tiste, ki so se prej prijavili. Najbolje, da pokličeš na območni zavod, pa bodo povedali, ob katerih urah cepijo in če imajo še cepivo (letos je bilo veliko povpraševanje).
Cena mislim da je 1000 SIT za dozo cepiva in 1000 - 1500 SIT za stroške cepljenja, torej tam nekje od 2000 - 2500 SIT. Rabiš pa eno dozo. Zaščita nastopi po cca 14 dneh. Ne smeš biti pa alergična na jajce (ne vem točno, ali na beljak ali rumenjak???), saj je cepivo delano na jajčni osnovi. Pa kaj se ti ne sme "kuhat" - se pravi, brez bolečega grla, vročine...

LP

Stran: [1]