Čufti v omaki? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


total -> Čufti v omaki? (1.12.2005 21:48:41)

Kako se jih pripravi,juter bi jih naredila pa jih še nisem delala,pomoč?




ma&he -> RE: Čufti v omaki? (1.12.2005 21:57:12)

Jaz najprej naredim čufte (mleto meso, začmbe, česen, malo kruha namočenega v mleko in jajce), jih povaljam v moki in na hitro popečem na olju, posedej pa naredim omako(čebulo 1 uro pražim, da se naredi gosta omaka, dodam moko in paradižnokovo mezgo in dodam čufte in skupaj kuham še približno 45 min.

Pa dober tek, upam da bodo uredu, jst nosem neka profi kuharca ampak kar vse probam naredit.





artista7 -> RE: Čufti v omaki? (1.12.2005 22:19:54)

čufte nardiš takole:
vzami 250 g mletega mesa (pol goveje pol svinjsko), šopek petršilja, nasekljaj ene pol čebule in pripravi kako skodelici riža in eno jajce.

malo popraži čebulo, dodaj meso, posoli, dodaj petršilj in začimbo čevap, če hočeš, če pa ne pa malo popra, dodaj riž in malce zalij z vodo če je potrebno, zato da se riž napne. na koncu odstavi, pa polij z žvrkljanim jajcem. potem oblikuj kroglice.. če je vse skupaj premokro, povaljaj še v drobtinah. Potem lahko malo popečeš, ni nujno.. najbolje pa, da jih posebej skuhaš (ali pa kasneje kar v omaki skuhaš).

omako narediš takole: kupi pločevinko pelatov, jih pretlači (ali pa kar zmiksaj). na kozici na malo olivnega olja daj eno malo žličko sladkorja, da porjavi (karamel), lahko dodaš malo čebulice ali česna..nato zalij s pelati, lahko dodaš deci rdečega za boljši okus, posoli, dodaj bazliko. razredči z malo vode in dodaj podmet (malo moke in hladne vode zmešaš v šalčki). Čufti spadajo tudi noter. Kot prilogo dodaš pire krompir..

Bo ok?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




tanikaa -> RE: Čufti v omaki? (2.12.2005 10:16:31)

ja, narediti jih ne vem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], ampak jem jih pa blazno rada. zato pa poskrbi moja mamica.




klavdijas -> RE: Čufti v omaki? (2.12.2005 10:27:05)

Še po moje :

1/4 kg faširanega mesa, 1/2 čebule ( na drobno seseklane in popražene na malu olja), drobno sesekljan peteršilj, sol, in vegata po okusu, 1 jajce in 2 - 3 žlice drobtin, zmešaš ( pazi da ne zakrkneš jajca s čebulo ). Z mokrimi rokami narediš hlebčke, povaljaš v moki in na olju zapečeš z obeh strani. Ko je meso lepe zapečene barve in prepečeno skozi, zaliješ z paradižnikovim zosom. Jaz imam za ozimnico skuhan in prepasiran paradižnik, če pa nimaš na zalogi domačega; prepasiraj eno malo pločevinko pelatov, malo zalij z vodo, posoli, dodaj malo peteršilja in z zosom zalij pečene meske. Kuhaj še cca 15-20 minut.

Pri nas jih obožujemo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]


Dober tek,

                Klavdija




HuAnita -> RE: Čufti v omaki? (2.12.2005 22:21:00)

Joj, ko bi to zadnje napisala malo bolj jasno. Postala sem orto lačna, ampak že na začetku mi ni jasno, kaj zdja najprej narediš - pražiš čebulo, pa potem to zmešaš v čufte?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Jessy -> RE: Čufti v omaki? (2.12.2005 22:35:28)

Jaz to ta zadnje razumem tako, da čebulo prepražiš, pol jo pa dodaš surovi masi iz katere potem oblikuješ čufte. Po moje je tako, ker pol piše, da se mora lepo prepečt skozi. [image]http://www.studiofaca.com/download/Animacije/.gif/smails/palacinke.gif[/image]




Stran: [1]