reakcija po cepljenju (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

kamelca -> reakcija po cepljenju (1.12.2005 12:48:34)

Pozdravljene!

Naš pikec je imel včeraj pri trinajstih mesecih komaj tretje cepljenje. Po prvem in drugem ni bilo nobenih reakcij. Po tretjem cepljenju pa je dobil vročino 38,8. Sem že vprašala v ambulanto pa so mi rekli, da je to verjetno reakcija na cepljenje. Če pa mu ne bomo mogli zbit vročine pa naj se oglasimo pri njih.

Rada  bi, če mi lahko tudi ve poveste kakšno iskušnjo. Mogoče je imel vaš malček tudi kakšno reakcijo, pa kako je bilo.

Lep dan vam želim!

riki -> RE: reakcija po cepljenju (1.12.2005 12:53:24)

Zdravo. Ravno na forumu dojenček sem spraševala glede reakcije. Moj mali je dil tudi včeraj drugič cepljen in ima še vedno 38. vročine. Mu pade in spet naraste. Sploh ne vem, kaj naj naredim in koliko časa bo to trajalo. Sem pa tudi klicala pediatrinjo, pa je rekla, da če ne bo bolje se moramo priti jutri pokazat. Ali ti mogoče veš, koloko časa naj bi to normalno trajalo.? Moj srček se mi že pošteno smili.

ZARA -> RE: reakcija po cepljenju (1.12.2005 12:56:43)

Ja, pri zadnjem cepljenju (18mes) je imela samo vročino (38.1*C) ene 4 ure, potem je čudežno zginla in je ni blo več... pri prejšnjih cepljenjih ni blo pa nikol nič...opazuj ga, veliko naj pije, pa lubčkat ga je treba cel dan...[sm=smajl.gif]

kamelca -> RE: reakcija po cepljenju (1.12.2005 13:00:35)

Ne, ne vem kako dolgo to lahko traja. Mi je pa sestra v ambulanti povedala, da če bo imel nad 39 stopinj, kar se pa pri našem lahk zgodi ker je imel že dopoldan 38,8, popoldan pa vročina naraste in je najvišja med 16 in 18 uro, naj se oglasimo v ambulanto.

Lp

tanaja* -> RE: reakcija po cepljenju (1.12.2005 13:59:55)

Naša naj bi imela po 2.cepljenju reakcijo. Isto kot praviš ti: vročina -> 3 dni do 40 stopinj. Pediater naju je napotil na odvezm krvi in malo posumil na virozo. Znakov prehlada ni imela. Vseeno nama je dal napotnico za alergološko ambulanto. Testi so pokazali, da ni bila reakcija na cepljenje. Se pravi, je verjetno res prebolevala neko virozo. Je pa bila normalno živahna, normalno je spala, jedla in pila. Samo vročina jo imela 40. Priporočam ti, da jo ohlajaš v kopeli.

Stran: [1]