Anonimen -> RE: Juhuhu, december je tu... (2.12.2005 14:33:17)
|
No, pa sem se še jaz priguncala nazaj s pregleda. Najprej so me stehtali - 58,4 kg. Sem pa ugotovila, da sem pred zanositvijo tehtala 48 kg (in ne 50 kg, kakor sem trdila do sedaj), torej sem se zredila 10.4 kg. Tudi prav. Potem so mi izmerili pritisk, ki ostala 110/70. Izvidi urina iz laboratorija bodo šele jutri, ampak ker jutri moja ginekologinja ne dela, moram telefonirati v ponedeljek, da mi povejo, kakšni so izvidi. Poslušali smo Robijev srčni utrip, ki je skakal od 120-140 udarcev/minuto. Dobila sem napotnico za rešilca, če ga bom potrebovala, pa še eno, za katero sploh ne vem, za kaj je, ker na njej samo piše, kdo sem in koliko sem noseča. Ginekologinjo sem vprašala, če špikanje v nožnici (oz. tam nekje, no) pomeni odpiranje materničnega vratu, pa je rekla, da ne, ker se tega ne čuti, da pa je to širjenje vezi (kakršnihkoli že), kar pomeni pripravo na bližajoči porod. To naj bi se najbolj intenzivno dogajalo 10-14 dni pred porodom, sploh pa, če je špikanje že nekoliko bolj boleče (ne samo "opazno"), kar pa pri meni je. No, mogoče bo res kaj od tega, kar sem se vedeževala - porod na 12.12. Naslednji teden, 7.12., imam pregled v porodnišnici (celodnevni - še vedno ne vem, kaj bodo počeli z mano, ampak važno, da so mi obljubili, da dobim zajtrk in kosilo), če bom pa še v enem kosu, pa imam naslednji pregled pri ginekologinji šele 16.12., ko bo tudi naredila prvi CTG. In to je v bistvu vse. Po cca. 15 minutah me je gladko poslala ven, ker z mano ni imela česa početi. Pa sem se potem povabila še na eno kavico v Coffe point, pa je bilo...
|
|
|
|