KIRA -> RE: Plačano krvodajalstvo-da ali ne? (30.11.2005 15:11:55)
|
jaz sem za, ker tu lahko profitira ne samo tisti, ki bo kri prejel, pač pa tudi darovalec. v naši bolnišnici krvodajalce "odpravijo" z malico - kruh, hrenovka,čaj. in to bi naj bila cena za tako pomembno in življenja rešujočo darovanje krvi??? poleg tega - zakaj pa pol nekatere druge storitve niso "brezplačne", ki so prav tako življenjsko potrebne kot kri - recimo nekatere storitve zdravnikov itd??? mislim, da se pri nas špara na napačnem področju- zdravniška stroka se masti in nabira denarce na računu, hkrati pa se spopadamo z pomanjkanjem krvodajalcev na nekaterih področjih, ker so isti zdravstveni organi preveč škrt, da bi krvodajalstvo primerno nagradili. razen tega je v številnih drugih državah to že dolgo urejeno in se ne popadajo s takimi problemi. krvodajalstvo socer ni nevemkako popularno, je pa seveda lepa vzpodbuda, če si primerno nagrajen - se pravi plačan. oz. odškodovan za izgubo nekaj dl krvii n tudi za nadvse neprijetne injekcije, ki jih osebje včasih bolj, včasih manj zabada v naše žile. govorim pa iz izkušenj. sem ravno zato nehala dajat kri, ker so mi večkrat prebodli žilo, poleg tega pa tista usrana hrenovka ne odtehta bolečin ob vstavljanju igle. Lp
|
|
|
|