Handlig-ravnanje z novorojenckom-predavanje v MB (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Seven* -> Handlig-ravnanje z novorojenckom-predavanje v MB (30.11.2005 13:32:15)

Tole priporocam vsem novopecenim mamicam in bodocim mamicam! K tej gospe hodiva z naso malo na fizioterapijo. Res cool! Vec na strani www.storklja.si



Tečaj za starše in dojenčke:
»Handling – pravilni prijemi pri negi dojenčka« (od 0-6 mesecev)
Vodi: Jožica Potrč, nevrofizioterapevtka
Obvezne prijave!
torek, 13.12.
20.12.




fricka -> RE: Handlig-ravnanje z novorojenckom-predavanje v MB (30.11.2005 19:27:31)

Je bil enkar na RR objavljen link do strani na to temo: www.mameibebe.net

Sem bila danes pri fizoterapevtki in mi je kazala točno iste prijeme.




Seven* -> RE: Handlig-ravnanje z novorojenckom-predavanje v MB (30.11.2005 20:31:45)

Ja. Ampak se mi zdi, da je veliko drugace, ce ti nekdo v zivo pokaze zadevo. Obenem pa se razlozi. Sem dala gor link, ce bi katero zanimalo..




Anonimen -> RE: Handlig-ravnanje z novorojenckom-predavanje v MB (30.11.2005 20:36:32)

Seven, mislim da si dala zelo koristen podatek!!
Končno so se nekje odločili pokazati to tudi mamicam zdravih otročkov! Žal je za pravilen handling sicer izvedela le peščica mamic, ki so jih zaradi takšnih in drugačnih razlogov poslali v razvojno ambulanto ali kam drugam.
Čeprav se še vedno čudim, da tega ne pokažejo v materinski šoli. Meni osebno se zdi to zelo pomembno, saj mamica lahko nevede naredi veliko škode z napačnim ravnanjem.




Seven* -> RE: Handlig-ravnanje z novorojenckom-predavanje v MB (30.11.2005 20:45:25)

Naly. K tej gospe hodiva z Emo na privat fizioterapijo in je tako dobra, da hodijo tja iz cele slovenije. Res je carica! Pa otroci jo imajo tako zelo radi..

Glede handlinga pa.. Najvecja zalost je, ko vidis na pediatricni kliniki, da prakticno nobena sestra oz. zdravnica tega ne obvlada. So mi tamalo dobesedno vlacili okrog.. Mi je kar na jok slo.. Ce bi ze kdo moral znat, potem bi pa to moralo osebje pediatricne bolnisnice..




Petrolinka -> RE: Handlig-ravnanje z novorojenckom-predavanje v MB (30.11.2005 21:45:34)

Točno tako kot sta napisali. Tudi jaz hodim z [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] na fizioterapijo in sem se šele tam naučila pravilnega ravnanja z otročkom. Najbolj žalostno pa je, da ko se je mali rodil je bil odpeljan v center za nedonošenčke. Pa da vidiš kako tam sestre [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] delajo z takimi. Ko so ga previjale je ležal na boku pa ga za eno nogico v luft celega dvignale pa pleničko spodaj potisnale....,... še danes dobim kurjo kožo ko se spomnim.... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] one bi morale na vse take tečaje. Seveda bi pa tudi mamicam morali kaj o tem povedati na materinski (vsaj informacijo kakšno, pa si lahko potem sam naprej zbiraš informacije).




Stran: [1]