zdravstveno zavarovanje- občina (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Anonimen -> zdravstveno zavarovanje- občina (30.11.2005 8:08:28)

če sem brezposelna- a moram na občino za zavarovanje. Kaj jim nesem potrdilo od zavoda???

ur+sa -> RE: zdravstveno zavarovanje- občina (30.11.2005 8:14:22)

ja na zavodu za zaposlovanje moras bit prijavljena, da ti dajo potrdilo.
greša na obcino, da te zavarujejo kot obcanko, šele nato lahko sklepas kaka zavarovanja...

ur+sa -> RE: zdravstveno zavarovanje- občina (30.11.2005 8:15:03)

če te še kaj zanima, kar prasaj.. sem ze dala to skozi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

*Neja* -> RE: zdravstveno zavarovanje- občina (30.11.2005 8:20:06)

Pozdravljena!

Pri nas (govorim s prve roke) potrebuješ:
  • potrdilo Zavoda za zaposlovanje o prijavi v evidenco brezposelnih oseb (dobiš na tvojem uradu za delo),
  • potrdilo o skupnem gospodinjstvu (dobiš na tvojem matičnem uradu na UE),
  • potrdilo o premoženjskem stanju (ali t.i. potrdilo o katastrskem dohodku, ki ga dobiš na tvojem davčnem uradu)
  • osebni dokument z EMŠO številko.

To potrebuješ pri nas, mislim pa, da se te zahteve od občine do občine bistveno ne razlikujejo.

ur+sa -> RE: zdravstveno zavarovanje- občina (30.11.2005 8:23:54)

no pri nas (jesenice) je pa tako, da prides na obcino, seveda s tem potrdilo, ki ga dobis na zavodu za zaposlovanje.
tam na obcini, dobis nekaj za resit, kjer lahko samo das kljukico, da oni pobrskajo tvoje zadeve, tiste ki jih potrebujejo.. cene mores pa prnest tele k ti je *neja*zgoraj napisala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

sazi -> RE: zdravstveno zavarovanje- občina (30.11.2005 8:35:29)

Ko sem bila jaz zavarovana kot občanka, nisem bila prijavljena na zavodu, je pa tega že 3 leta. Ko sem zavarovanje uredila tam (mislim, da je bil pogoj, da nisem lastnica nepremičnin in da me ni nihče dolžan preživljati), sem si potem uredila še dodatno zdravstveno zavarovanje.

Anonimen -> RE: zdravstveno zavarovanje- občina (30.11.2005 8:39:32)

Potrebuješ zadnjo odločbo od CSD, da prejemaš den.pomoč in potrdilo od zavoda, da si brez zaposlitve in pri njih prijavljena. Vsake tri mesece moram tole odnesti na občino.

Stran: [1]