|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bolnišnica
29.11.2005 11:55:29   
deily
Pozdravljene mamice

Že dolgo časa hočem malo se pojezit, pa nimam časa. Sedaj mala spi , sem se odločila, da vam napišem par besed.

17-tega sem bila v bolnici zaradi slabosti in driske. Mala je bila pri babici in je tudi ona postala bolana. Naslednji dan 18-tega sem na lastno odgovornost odšla iz bolnice z malo k zdravniku, ker je imela vročino 39 C.
Takoj po prihodu so jo začeli ohlajat, saj je imela vročine že 39,8 C. Hladili so jo 3/4 ure, vzeli kri in urin. Nekaj so našliv urinu in sve šle takojn v bolnico.
Tam so jo spet pikali in ji nastavili metuljčka, saj je dobivala antibiotik.
Na drugi dan je vročina padla in tretji dan sve šle domov(18-21.11.).
22-tega proti večeru je spet dobila vročino in naslednji dan sve bile spet pri zdravniku. Spet pikanje in jemanje urina. Izvidi so bili isti,kot takrat, ko je šla v bolnico. Iz bolnice so jo poslali domov brez vsakršnih zdravil in bolano. Takoj je dobila antibiotik in sirup proti vročini.

Ravno včeraj sma bile na kontroli in zgleda, da se še tako hitro ne bo otresla te neznane bolezni. Še sedaj ne vejo kaj sploh ima. Rekli so, da je možnost salmonele ali nekaj na ledvičkah. In da zdravljenje bo še trajalo najmanj 3-4tedne in potem podrobne preiskave. Tako, da sma sedaj postali stalne obiskovalke ZD.

Ne vem, kako ti lahko bolanega otroka brez diagnoze, katero bolezen je imel pošljejo domov in to brez zdravil. Pa še zakaj matere, ki ne dojijo oz. ne morejo dojiti plačajo bolnico, poleg tega pa ni potrebno sestram nič. Ne hraniti, ne previti in ne skopati otroka.

Nikoli več male ne peljem v to bolnico. Rajši grem v drugo in upam, da bodo tam bolj odgovorni, saj to niso igrače s katerimi bi se lahko igrali, ampak živa bitja za katere je treba poskrbeti.

P.S. Sem malo zatečnarila, ampak sedaj se bolje počutim. Hvala, da ste me prenašale.

LP

Deily @ Nateja @ Natisa

27.4.2005- DAN, KO ME JE RAZVESELILA HČERKICA NATEJA
21.3.2010- DAN, KO JE NATEJA DOBILA SESTRICO NATISO
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bolnišnica
29.11.2005 12:13:25   
Baby
Sam nekaj bi dopisala. Plačaš bolnico in ne pripada ti bolniška!!!
Moraš dat svoj dopust. To gotovo večina mamic ne veuser posted image !!!

(odgovor članu deily)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.11.2005 12:42:03   
KIRA
to se žal pri nas v MS stalno dogaja - stalna praksa. samo 1 primer:
pred tednom ali dvema je ena uboga mamica (30 let) umrla, ker se je doma pri sekanju polen poškodovala. baje je bila pri zdravniku, ki jo je napotil v bolnišnico, ker je dobila vročino. tam ji pa niso dali nič- niti antibiotikov, nič. in je umrla, ker je prišlo do zastrupitve - okuže krvi. detajlov ne vem, ampak kolikor se sliši, baje zdravniki sploh niso vzeli primera resno, niti za izvide se niso zanimali, niti ji niso preventivno zdravil dali itd..
koliko je resnice v tem, ne vem, se pa tako tu okrog govori.  pri nas v prekmurju je medicinska stroka še v srednjem veku! sramota. p žalostno, da pri nas zaposlujejo samo  slabše kadre - boljši grejo seveda v klinike ali v tujino, kjer imajo večje dohodka, kar ostane, pa seveda ostane tukaj... bogi so tisti, ki jim gre kaj narobe in so prepuščeni takim ljudem.

(odgovor članu deily)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.11.2005 13:06:18   
mamči
Moj sin je tud dobil vročino + drisko pred 14dnevi in je še sedaj ubogi. Naše pediatrinja je hitro ukrepala, sicer bi skoraj morala v bolnišnico, ampak imam srečo, da sem med. sestra pa vedno nama za las uide bolnica. Je pa dala blato takoj na preizkave in so ugotovili, da ima mali okužbo z bakterijo  Camphylobacter in je sedaj v "karanteni", ker mora imet 3x blato o.k., da bo lahko šel v vrtec.Dobili smo pismo iz zavoda za zdravstveno varstvo, smo se morali vsi takoj prijavit in oddati blato - imamo pa še 3 mesečnika pri hiši!!!!!!
Kaj se to pravi "MOGOČE SARMONELA" user posted image user posted image  Ne pusti se jim, vztrajaj na preiskavah, naj ti pediatrinja izda napotnice za laboratorij, če v bolnici tak šlevišijo, saj če ima okužbo se odvzame blato in so rezultati v 3 dneh! HALO , saj sarmonelo bodo pa že znali poiskat v blatu, al kaj....
Vztrajaj, da najdejo vzrok, ker je to njihova služba, ti pa boš vedela, kako pomagati otroku!!!!!!
Verjemi, da take okužbe hudo oslabijo organizem, naš bo vsega ziher 3tedne doma, da bo kolko tolko. Saj pri takih okužbah ponavad ni specifičnega zdravila+ zdravljenja, za vzroke pa je vseeno dobro vedet!!
Upam, da boste čimprej zdravi!

(odgovor članu deily)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.11.2005 13:08:48   
KIRA
mamči, prav imaš, si dala dober nasvet. user posted image

deily - predlagam, da greš z otročkom v mikrobiološki laboratorij, tam mu lahko odvzamejo vodo in blato in boš izvide dobila zelo hitro. najbolje da na sprejemu poveš, kaj je na stvari, pa sem prepričana, da se bodo še bolj potrudili.

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.11.2005 13:17:53   
mamči
Ko je prvi zbolel za hudim bronhitisom, ko je bil star 3.5 mes, najprej sploh ni bilo govora, da bi lahko not ostala, ker nisem dojila. Sem rekla, naj mi otroka v sekundi oblečejo, ker midva greva tja, kjer bova lahko OBA! So pol vidli, da sem med. sestra, pa so se mi ful opravičevali, češ zakaj niste takoj rekli, za naše vedno najdemo prostor!!!!!  user posted image  Sem se tak razpuser posted image , sem rekla, da sem prišla kot mati in ne kot med. sestra in da upam, da glede tega v resnici ne delajo razlik, če mati želi bit pri otroku.
Delala sem ČISTO vse, razen aspiracije. Da ne govorim, da še tiste pol ure, ko sem poskusila zakinkat, so me sestre prišle budit- ko sem pa prišla do posteljice je pa mali spal. Sem rekla, kaj je zdaj to ? " Ja veste prej pa je malo jokal..."user posted image
Pazile so ga vsega skupaj 20 min,ko sem šla na bankomat po denar, da sem plačala bivanje. K sreči samo 3dni, čeprav so mi najprej rekli ziher 7 dni in več. Očitno se je splačala moja nega in prisotnost in mi ni žal niti tolarja!
Bivanja mi sprva niso hoteli omogočit, ker ni bilo prostora, kljub temu, da sem imala na izvidih iz porodnišnice napisano POSEBNA NEGA ! Ker se je rodil zelo šibak in je skujšal več kot 10%, pa zlatenica ga je mantrala preko 1.5 mes......
Joj sem se razpisala spet............ hotela sem pa samp povedat- VZTRAJAJTE, ko gre za vaše otročke!!!!!

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.11.2005 13:18:53   
Anonimen
Prav imaš Kira.

Meni so v MS preluknjali pljuča. Seveda sem takoj izgubila zavest. Še prej sem pa zdravnika opozarjala, da nekaj ni v redu, da me boli, da ne morem dihati, pa mi je rekel, to bo zdaj minilouser posted image
Spomnim se samo, da sem se zbudila s kisikovo masko in da mi je dr. rekel dobro jutrouser posted image . Potem me je pol ure opazoval, preiskave kaj  mi je, ni naredil, nato pa me je poslal domov in rekel: če ne boste mogli dihati me pokličite. Halo?user posted image

Seveda, zjutraj nisem mogla dihati in priti niti iz postelje. Dragi me je hitro peljal ZD, kjer so ugotovili, da mi je oni doktor pri protibolečinski akupunkturi preluknjal pljuča.user posted image user posted image

Seveda pa bolnišnica noče priznati krivdeuser posted image . Torej sem jaz kriva ali kajuser posted image

(odgovor članu KIRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
30.11.2005 14:29:13   
deily
Hvala vam vsem

Ja to se je zgodilov MS. Zdravniki se menjavajo kot po tekočem traku. Delajo tudi tisti,ki so že v penziji in tisti, ki so privat. Tudi novopečeni so tam. Na žalost v prekmurju primanjkuje zdravnikov in krpajo s takimi.

Mali sovzeli blato, kri in urin. Zvišane ima levkocite, je slabokrvna in še ne vem kaj. Nekaj je tudi v urinu. Lahko gre za neko nesimetrijo katerega od organov, vendar  to ni nič resnega. Samo za to so mi rekli. Halo user posted image

Glede antibiotika(primotren) pa mi je zdr. rekla, da, če ima otrok salmonelo, da antibiotik prekrije in se ne vidi. Tako bomo počakali do 2.12.,ko bo 10 dni na ant. in ji bodo spet naredili preiskave(kri, blato, urin). In čez tri do štiri tedne na podrobnejše preiskave v MS.

Do takrat počakamo in če nam ne povejo natančne diagnoze gremo naprej ali v MB ali pa v LJ(najverjetneje).
Zadosti jih imam. Mala je drugače dobre volje in je normalno, vendar se bojim, da se ponovi vročina takoj, ko bo nehala jemati ant.user posted image

LP

Deily @ Nateja @ Natisa

27.4.2005- DAN, KO ME JE RAZVESELILA HČERKICA NATEJA
21.3.2010- DAN, KO JE NATEJA DOBILA SESTRICO NATISO

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.