Grascakinja -> RE: Posledice dojenja na mami (29.11.2005 12:24:12)
|
Bravo anonimna, da tako dolgo dojiš. Glede mazanja pa takole - sama sem pač nagnjena k strijam in sem se s tem tudi že sprijaznila. Med nosečnostjo sem se pridno od 7t naprej vsak dan 2x mazala s kremami proti strijam. Pomagalo je - do 10 dni pred porodom, ko mi je popolnoma popokal spodnji del trebuha, ker se je tamala spustila. Takrat sem pa jokala ko dež, res mi je bilo hudo, tako sem se trudila... pa na prsih sem imela strije že prej in na bokih in riti, lepo zbledele, sem upala, da se bodo vsaj trebuha usmilile... no pa se niso. Pa saj ni panike, ker vsaj zbledijo. Glede kil so pa pomoje to ene hude natege. Kar hujšat bo treba, ko nehamo, ni druge variante. MarijaPo, dejstva so jasna - dojenje zelo pozitivno vpliva na otroka in če je mamica sposobna in voljna dojiti, pa ima dovolj mleka, naj doji, dokler jima z otrokom to ustreza. Sama sem bila bolj malo dojena, pa se mi je poznalo na imunskem sistemu, bila sem zelo bolehna kot otrok in imam hudo alergijo. Saj mi ni všeč, v kaj se bodo obrnile moje joške, ampak tu res ne morem bit egoist - plusi za mojega otroka daleč prevagajo estetsko pomanjkljivost, ki bi sčasoma itak prišla. Kar pa še ne pomeni, da ne smem malo pojamrat, a ne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]?
|
|
|
|