TESTENINE (Polna verzija)

Forum >> [Fit nosečnica/mamica] >> Hujšanje



Sporočilo


Barči78 -> TESTENINE (28.11.2005 22:17:45)

Ali je to res, da od testenin lahko ješ samo špagete? V čem je fora?




Marogica -> RE: TESTENINE (28.11.2005 22:23:57)

V čem pa je fora? Jaz ne vem, ker jemo vse testenie povprek in kar nam srce poželi




CUKRČEK -> RE: TESTENINE (29.11.2005 6:03:22)

Od kod pa tebi ta informacija???
Jaz jem vse testenine. Je pa najbrž fajn, če si kdaj privoščiš tudi drugačne npr. iz polnozrnate moke, graham...




Anonimen -> RE: TESTENINE (29.11.2005 7:17:23)

Saj itak naj bi take, polnozrnate, sojine, graham...mo, jaz sem jih zadnji mesec prej pa tudi ne. Pa so kar dobri, zdaj sem se navadila in ne jem več navadnih belih špagetov.




mojchka x -> RE: TESTENINE (29.11.2005 10:40:18)

Pa še en recept (tudi če vržeš ven parmezan in fileje, je MMMMMM, mislim, da je podobno Al bininemu receptu:
Špageti po lahkoživkinoKlasične, sočne in hitro pripravljene testenine.
Sestavine

500 g špagetov
2 pločevinki paradižnika po 425 g
60 g razkoščičenih črnih oliv
3 sardelni fileti
1 žlica kaper
2 žlici olivnega olja
50 g parmezana
sol
črni poper v zrnu
3 stroki česna
1 manjši šopek peteršilja
1 čili

Predpriprava

- V posodi pristavimo vodo za kuhanje testenin.
- Pločevinki odpremo, potem pa paradižnik kar v njiju grobo sesekljamo z nožem.
- Česen olupimo in stremo. Peteršilj drobno sesekljamo. Čili očistimo in drobno sesekljamo. 
 
Priprava

- V globlji posodi segrejemo olivno olje. Dodamo strt česen, približno 2 žlici sesekljanega peteršilja in sesekljan čili. Med mešanjem pri srednji temperaturi pražimo 1 minuto.
- V ponev prilijemo sesekljan paradižnik, zavremo, pokrijemo in kuhamo 5 minut.
- Krop za kuhanje testenin solimo, potem pa vanj stresemo testenine. Skuhamo jih na zob.
- Medtem sardelne filete tanko narežemo, olive pa razpolovimo. Oboje skupaj s kaprami stresemo v paradižnikovo omako. Med mešanjem vse skupaj kuhamo 5 minut.
- Omako začinimo s soljo in sveže mletim črnim poprom.
- Kuhane testenine odcedimo in stresemo v omako. Med nežnim mešanjem vse skupaj počasi kuhamo še dobro minuto, da se omaka oprime testenin.

Serviranje

Testenine nemudoma razdelimo v segrete krožnike. Ponudimo jih s parmezanom, ki naj si ga vsak nariba po okusu




Stran: [1]