Do kdaj STE jedle folno kislino? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> Do kdaj STE jedle folno kislino? (28.11.2005 21:55:33)

Vem, da je priporočljivo začeti že pred [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] in jo jesti nekje do 3.meseca.
Me pa zanima do kdaj (katerega tedna) ste jedle folno kislino???

LP

Marogica -> RE: Do kdaj STE jedle folno kislino? (28.11.2005 22:10:13)

Priporočljivo je do 3. meseca. Jaz sem jo jedla celo nosečnost, ker jemljem druga zdravila, ki dodatno zmanjšujejo nivo folne kisline.

sezam -> RE: Do kdaj STE jedle folno kislino? (28.11.2005 22:26:08)

Mislim, da je bilo tam do nekje 15 tedna.

Nataša31 -> RE: Do kdaj STE jedle folno kislino? (28.11.2005 22:56:27)

Oj!

Sem v 13.tednu pa še za 1 teden tabletk. mislim da ne bom več kupovala. Bom raje jedla čimveč zelena solate, oreščkov in še zelenjave, sadja...
lp
Taška

KODA -> RE: Do kdaj STE jedle folno kislino? (28.11.2005 23:17:27)

Mislim,da se tam okoli 13 tedna pojedla zalogo,novih pa nisem več kupila.
Pri tastarejšem,pa folne kisline nisem jedla.

sarazan -> RE: Do kdaj STE jedle folno kislino? (29.11.2005 7:33:13)

Jaz sem jo začela jesti cca 6 mesecev pred nosečnostjo. Razlog je bil, da sem prej jedla kontacepcijske tablete in še malo prej sem bila tudi kadilka.
Zdaj sem v 30. tednu in jo še vedno jem. Tudi po porodu jo bom jedla, dokler bom dojila.
Ne zdi se mi tako draga, da je ne bi kupovala. Pa še v reviji Nosečnost od Moj malček, ki je pred kratkim izšla, je en dober članek o tej folni kislini. Kar sem prebrala, me je samo potrdilo v moji odločitvi.
Priporočljivo pa je, da jo ješ prve 3 mesece nosečnosti. Predhodno uživanje pa priporočajo zato, ker si ponavadi vsaj 2 tedna že noseča, ko zagledaš ll ali +. Prav ta 2 tedna (in naslednja 2) pa je folna kislina najbolj pomembna.

CUKRČEK -> RE: Do kdaj STE jedle folno kislino? (29.11.2005 7:48:25)

Jaz sem jo jedla samo kak mesec v nosečnosti...potem sem nehala, ker sem vedno imela zelo slab okus po tableti in nasplošno sem se slabše počutila, če sem tableto vzela. Zato sem jih nehala jesti.

*zvezdica* -> RE: Do kdaj STE jedle folno kislino? (29.11.2005 7:57:45)

Jaz sem jo jedla 2 meseca pred nosečnostjo, pa tja do 13 tedna.

niki# -> RE: Do kdaj STE jedle folno kislino? (29.11.2005 8:02:15)

jaz sem v 15 tednu in sem jo predvcerajsnjem prenehala jemati, sedaj raje vzamem polovico sumece tabletke, ki ima vitamine, minerale (med drugim tudi folno kislino)... pa se to ne cisto vsaki dan...

Anonimen -> RE: Do kdaj STE jedle folno kislino? (29.11.2005 9:14:09)

do 3m.

tanaja* -> RE: Do kdaj STE jedle folno kislino? (29.11.2005 9:15:39)

Obakrat do 3.meseca (tam nekje)

tinkatonka -> RE: Do kdaj STE jedle folno kislino? (29.11.2005 9:37:34)

Meni je G. rekla naj jo jem celo nosečnost, ker je bilo dokazano, da jemanje oz. zadostna količina folne kisline pozitivno vpliva na razvoj posteljice. Pa če ne škodi ampak koristi, jo bom jemala do konca. 

kalaxy -> RE: Do kdaj STE jedle folno kislino? (29.11.2005 9:47:38)

Marogica,

katera zdravila pa si še dodatno jemala, če smem vprašat?
Jaz jemljem Letizen (2x na teden) - alergija in za ščitnico.

mislim, da jo bom tudi jaz jemala do konca.

Kalaxy

lumpy -> RE: Do kdaj STE jedle folno kislino? (29.11.2005 10:03:02)

Sem v 33. tednu in ginekolog pravi naj jemljem folno kislino kar do konca, da so sedaj dokazali, da dobro vpliva na celoten razvoj v nosečnosti, ne samo prve tri mesece. Poleg tega pa jemljem še Fluonatril - prav tako do konca.

Lep dan vsem [sm=ribica.gif]

zrajic -> RE: Do kdaj STE jedle folno kislino? (29.11.2005 10:26:50)

jaz sem so jemala celo nosečnost, po nasvetu ginekologinje pa še do 6. meseca otrokove starosti, ker ne le, da dobro vpliva na razvoj otročka v času nosečnosti, ampak baje je tudi med dojenjem dobro za otročka, ker se izloča z mlekom, pozabila pa sem natančno za kaj je dobro. med nosečnostjo in dojenjem sem pa jedla tudi zdrobljena lanena semena skupaj z jogurtom ali kosmiči, ker vpliva pozitivno za razvoj otročkovih možgančkov (strokovno razlago sem že spet pozabila) pa tudi za tvojo prebavo je dobro (še posebej proti koncu nosečnosti, ko zna prebava malce nagajati).

Stran: [1]