|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Letni dopust
28.11.2005 21:33:06   
Anonimen
Ste že slišale za to sranje:  če ne koristiš najmanj 10 dni dopusta v tekočem koledarskem letu, ti celotni letni dopust odvzamejo. Meni zadnjič reče to naša v kadrovski, ko sem jo vprašala, koliko dopusta še imam za porabit, preden pridem nazaj v službo. Torej, porodniško sem nastopila 24.12.2004 in nisem koristila nič novega dopusta. Le tega so mi v marcu 2005 dodelili 29 dni. In sedaj mi poteče porodniška 25.12.2005 in valjda, da ne morem koristiti več kot 4 dni. In kaj zdaj? Ali imajo pravice meni vzeti ves dopust? Saj pa nisem jaz kriva, da sem imela rok v januarju in me tako celo koledarsko leto ni v službi?

To sigurno ne more veljati za porodnice, ne?user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Letni dopust
28.11.2005 21:35:39   
Andra
Ravno danes sem o tem razpravljala z našo kadrovsko. Vzamejo ti 10 dno dopusta, preostalo lahko koristiš do 30.06.2006. V tvojem primeru ti ostane še 19 dni dopusta za koriščenje, torej 4 dni v decembru in 15 dni v januarju.
Sranje tale zakonodaja v naši ljubi državici.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.11.2005 21:45:11   
Anonimen
Pa daj nehaj, saj to ne more biti res!!!!!!!!!!!!!!!!!! Joj, upam, da pri meni ne bodo tako zlobni in mi bodo pogledali skozi prste. Panika!!!!!!!!!!!!!!! Mi mislimo iti še na dopust v januarju, ker do sedaj še nismo bili nikjer.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Andra)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
28.11.2005 21:52:58   
Andra
Če ti bodo pogledali skozi prste, je super! Ampak zakon pravi drugače...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.11.2005 22:24:00   
sezam
Kot ti je že napisala Andra. Vzamejo ti lahko le 10 (oz. 12 - gledena na to ali imaš 5 ali 6-delovni teden), torej dva tedna, ki jih moraš koristiti v tekočem letu.

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu Andra)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.11.2005 17:36:23   
sazi
Ne gre za nobeno gledanje skozi prste!!!
Zakon pravi, da če 10 dni ne porabiš v tekočem letu, ti propadejo. Torej ti 4 dni koristiš letos in ti jih propade 6 - ostanek neseš v 2007 in ti mora biti na voljo do konca junija.
Škoda, da se nisi pozanimala že prej, saj je za nosečke, ki imajo rok konec januarja ali začetek februarja smiselno razmisliti, ali se jim ne splača na porodniško 42 dni pred PDP. Tako nastopijo porodniško okoli 17 decembra, se naslednje leto ob tem času vrnejo in pokoristijo še tistih 10 dni, ki bi itak propadli. Jaz imam rok sredi februarja, januarja bom uspela koristiti 9 dni dopusta iz 2006, torej podjetju podarim 1 dan...
Tele kadrovske mi grejo pa na bruhanje - prav nategujejo folk in kolikim uspe!!! Punce, kadar imate kako dilemo ali vas takole skušajo prinesti naokoli - preberite si zakon o delovnih razmerjih - je samo nekaj klikov stran, ali pa "vpršajte strokovnjaka" na mojedelo.com - počakaš nekaj dni in odgovorijo skoraj na vse - razen komplicirane posamezne situacije.

(odgovor članu sezam)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.11.2005 17:42:37   
kofetek2010
vse lepo in prav - ampak meni je CSD poslala odločbo, da začnem porodniško z 11.11., torej 28 dni prej, čeprav sem dala zahtevek, da 42 dni prej, torej 28.10. user posted image

saj, če bi morala hodit čist zares v službo bi se pritožila, tako pa user posted image  

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.11.2005 23:09:52   
Andra
Ma jana73 pa saj si morala že pri ginekologu izrazot željo, kdaj boš nastopila porodniško. Kako lahko onikar nekaj po svoje delajo?

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.11.2005 0:13:20   
kofetek2010
saj sem in na obrazcu (tistem za paket) sem imela vpisano 42 dni prej in na obrazce, ki so mi jih oni dali sem tud napisala 42 dni prej user posted image

(odgovor članu Andra)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.11.2005 17:50:08   
Anonimen
Ja, dekleta, ni bilo nobenega gledanja skozi prste.user posted image user posted image user posted image user posted image  Še živim v starih dobrih cajtih menda.user posted image
Ja, letos bom koristila 3 dni dopusta, en dan nam podarijo kot dekanov dan, tako da bom za te 3 dni dopusta dala 10 dni. Kot ste rekle, prav ste imele. Najlepša hvala za odgovore.

Res pa je, da mi nihče tega sploh menda ne bi povedal do takrat, ko bi oddala dopustni listek. Groza! Sicer se mi je zdaj zalomilo le toliko, da ne bom imela nič viška dni, ki sem jih hotela prihraniti za prvomajske praznike. V službo še vedno grem na isti dan.

Kaj pa to? Ali mislite, da lahko koristim teh 19 dni starega dopusta in potem še takoj en dan novega, potem pa nastopim službo? Ker bi morala biti doma še v ponedeljek, namreč v torek imamo posvetovalnico z Nejcem in bom za ta dan zaprosila za bolniško, v sredo pa bi potem nastopila službo? Ali bi to bil problem? Verjetno ne, kaj pravite?

Ja, saj vem, da ful kompliciram....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kofetek2010)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
30.11.2005 19:13:15   
zaspanka
poglej, kot so ti punce že prej napisale. stari dopust (brez 10 dni, ki jih moraš koristiti v tekočem letu) lahko porabiš do konca junija naslednje leto, teočega, ki ga pa za tisto leto dobiš pa tako ali tako lahko koristiš kadarkoli. sploh ne vidim problema zakaj te to muči.
npr. iz porodniške prideš 25.12.05 in do konca leta koristiš še stari dopust 05, nato z novim letom koristiš 19 dni dopusta za leto 05 in če ti paše lahko še 29 dni dopusta za leto 06 in se tako vrneš v službo, na pamet enkarat marca. res ne vem v čem je problem, razen tega da ti bo propadlo 6 dni dopusta iz leta 05.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
1.12.2005 13:52:59   
Anonimen
Hvala, zaspanka. Saj ni problema, le vprašanje sem zastavila.user posted image

(odgovor članu zaspanka)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?