Jančika_ -> RE: noče mleka po flaški (28.11.2005 13:34:44)
|
Ko je bil Vasja star šest mesecev, sem zaradi krvavitve v nosečnosti morala v bolnico. Do takrat sem ga polno dojila, flaške ali lončka ni hotel niti pod razno, kašic tudi ne. Zdaj si pa predstavljaj ta prizor: v bolnico sem sem odšla pozno zvečer, ko je mali že spal. Doma smo sicer čisto blizu, a ker je močno snežilo, sem vzela avto. Šla sem sama, ker opolnoči pač ni bilo možno dobiti varstva. Ko se je mali ob petih zbudil za jutranje dojenje, ga mož nikakor ni mogel nahraniti, mali se je drl kot žival, in tako mi ga je prinesel peš po celem snegu v bolnico, da sem ga podojila! Za popenit! Naslednji dan je mož vzel v eno roko flašo, v drugo otroka in ob dretju vztrajal dve uri, da je mali zagrabil - in ko je, je pil, kot da nikoli ni pil drugače! Šlo je samo za trmo, ne za to, da ne bi znal. Mogoče se sliši kruto, a ko sem tri dni kasneje spet morala v bolnico zaradi spontanega splava, me ni nič skrbelo, če bo mali lačen ali ne. Kar pa se tiče nočnega zbujanja: pri nas smo ga ukinili tako, da smo ukinili nočno dojenje. Pri Vasji je to takoj učinkovalo, že naslednjo noč se je zbudil le še 1x (prej pa na eno uro!). To je bilo pri štirih mesecih in pol, po nasvetu pediatrinje. Od takrat spimo (zdaj ima skoraj 16 mesecev).
|
|
|
|