MLADA DEKLETA IN STAREJŠI MOŠKI (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

Anonimen -> MLADA DEKLETA IN STAREJŠI MOŠKI (28.11.2005 9:23:44)

Zanima me vaš pogled na takozvana prijateljstva med mladimi puncami in starejšimi moškimi.
Naj razložim svojo situacijo:
Pred časom sem ugotovila, da si mož dopisuje z dekleti, starimi od 18 do 22 let. Seveda so to punce iz cele Slovenije pa tudi iz tujine ( Avstrija, Italija, Hrvaška).
Kadar gre na službeno pot, dostikrat izostane po dva dni, potem pa ugotovim, da je bil slučajno tam,kjer katera izmed teh punc živi.
Ko sem ga postavila pred dejstvo, naj se izjasni,kaj počne in kaj mu roji po glavi, saj so to  tudi najstnice, on pa odrasel moški, je rekel, da so to samo internetne znanke, ter da naj ne norim, ker on pač ni nor.
OK, če si zamislim, da se na mladoletnice ne bo spustil, še vedno obstaja jeza, da to sploh počne in da so to dejansko otroci, saj bi jim lahko bil oče.
Kaj naj naredim? Ne želim več mirno gledati te svinjarije, on pa ne reagira nič,ko ga postavim pred dejstvo. Poskusila sem tudi že z molkom, pa z ignoranco, pa ne pomaga.
Ko sem mu rekla, daj si zamisli,kako bo čez par let,ko bo najina hči toliko stara, pa da si dopisuje in se dobiva s toliko starejšim tipom, je ponorel.

*barbapapa* -> RE: MLADA DEKLETA IN STAREJŠI MOŠKI (28.11.2005 9:36:14)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

iana -> RE: MLADA DEKLETA IN STAREJŠI MOŠKI (28.11.2005 9:41:47)

Po moje samo provociraš, ane?

Anonimen -> RE: MLADA DEKLETA IN STAREJŠI MOŠKI (28.11.2005 9:46:35)

Meni se ne zdi resna zveza med mlado punco in starjšim moškim nič posebnega. Pač oba rabita to, kar dobita eden od drugega, in je to v redu.
Če pa gre za take stvari, kot jih opisuješ ti, pa je hecno. A potem, ko bo začel te punce na dom vlačit, boš tudi rekla, da nič ne pomaga - ne ignoranca, ne postavljanje pred dejstvo, ne kreg ...

Anonimen -> RE: MLADA DEKLETA IN STAREJŠI MOŠKI (28.11.2005 9:52:19)

Se strinjam s Spvišni. Načeloma se mi ne zdijo take zveze nič posebnega, tudi tiste razumem, kjer je mlada frajlica s strejšim dedcem samo zaradi denarja, imata pač oba nekaj od tega.

To, kar pa muči tebe, pa v bistvu s starostjo nima nobene zveze. Bi imela prav isto (ne preveč dobro) mnenje o tem, tudi če bi bile to starejša dekleta.

CatJa -> RE: MLADA DEKLETA IN STAREJŠI MOŠKI (28.11.2005 10:01:18)

Občutek imam, da tebe bolj jezi to, da TI nisi več med najmlajšimi, predvsem pa to, da tvoj gleda (bognedaj tudi da ga serje) za svežim mesom.

Anonimen -> RE: MLADA DEKLETA IN STAREJŠI MOŠKI (28.11.2005 10:07:57)

Ne,me ne jezi to, da sem starejša od njih in ne, ne bom tolerirala tega, da jih začne vlačit domov. Ampak sprašujem po izkušnjah, ...ali pa naj zdaj zaradi tega kar vržem v koš skoraj 20 let zakona in rečem:je pač naredil napako in gremo vsak na svoo stvar.
Hvala za prijazne odgovore in upam, da se vma to nikol ne bo zgodilo.

Anonimen -> RE: MLADA DEKLETA IN STAREJŠI MOŠKI (28.11.2005 10:13:03)

Ja pa saj ni naredil ene napake, praviš, da to večkrat počne. In to njegovo obnašanje do tebe, popolna ignoranca, to moti. Če ti to veš in se s temi dejanji ne strinjaš ter mu to tudi poveš, on pa to počne še naprej, potem bi bilo verjetno isto v primeru, če bi jih vozil domov. Tudi taki obstajajo. Ni bilo mišljeno, da jih bo pa zdaj vozil, saj verjetno jih res ne bo, ampak bistvo mojeg sporočila je bilo, da ne smeš dovolit take ignorance z njegove strani. Pa saj se direktno norca dela iz tebe. No, ampak če ti zato ne boš vrgla v smeti 20 let zakona, je to seveda tvoja stvar.

MarijaPo -> RE: MLADA DEKLETA IN STAREJŠI MOŠKI (28.11.2005 10:13:33)

Meni se tudi zveze med mlado punco in starejsim dekletom ne zdijo nic slabega. Ce jim ustreza, naj uzivajo. Morda so to bolj specificni ljudje, vsekakor pa niso za obsojat.

To, da pa moz vara zeno, je seveda druga zgodba. Se bolj druga zgodba pa je kriza srednjih let, ki je zgleda zadnja leta ze prav pandemicna. :)

Ker se je to dogajalo tudi v nasi druzini (nacinov kako moski v krizi srednjih let iscejo potrditve in ponovno mladost je 1000), sem si ustvarila mnenje, da pac v zvezi, kjer se nekomu zmesa ni vredno vztrajat. Je sicer res, da se potem z leti mozeva norost malo omili in stabilizira, ostane pa neprijazen in do zene nespostljiv do konca zivljenja. Mislim, da bom takrat, ce se mi bo to dogajalo, pac pustila moza in sla po svoje. Res je, da je zalostno koncat zvezo, ki traja vec casa in vsebuje otroke, vendar je vseeno bolje to, kot pa trpljenje...

Pa srecno!

CatJa -> RE: MLADA DEKLETA IN STAREJŠI MOŠKI (28.11.2005 10:13:47)

Takih izkušenj nimam, če bi jih, dec ne bi bil več moj partner. Ker izgovor, da se ne bo zapletal, ker so najstnice, je mal za lase privlečen. Že to, da veš, da se z njimi dobiva...[sm=smiley11.gif] Nisem pa jasnovidna, da bi trdila, da ga tud serje, te pa čist zastopim, da ti najbrž ni lepo pri [sm=smiley27.gif].
Čimprej razčisti, ker si tega nihče ne zasluži!

darjatimci -> RE: MLADA DEKLETA IN STAREJŠI MOŠKI (28.11.2005 10:16:44)

Naj bo zgodba resnična ali pa ne,me prav zanima katera ali kateri bi to mirno prenašal(a)?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

tanikaa -> RE: MLADA DEKLETA IN STAREJŠI MOŠKI (28.11.2005 10:16:55)

samo internetne znanke? daj, zresni se!!! vse je preveč očitno! pa kaj če si 20 let v zakonu? lahko on zaradi tega dela to kar dela? še moj otrok pri 11 letih ne bi nasedel na te internetne "znanke". pa saj si tudi jaz dopisujem preko interneta, pa ni nihče več kot 3 leta mlajši od mene. pri njem pa so to očitno "znanke", ki so vsaj 10 let mlajše.

ne vem zakaj, ampak na misel mi je prišel jurij aurelij ali kakosežepiše.

Marogica -> RE: MLADA DEKLETA IN STAREJŠI MOŠKI (28.11.2005 10:17:37)

Sprašuješ, kakšne poglede imamo na prijateljstvo med moškim in mlajšo žensko. Zame prijateljstvo ne obstaja, temveč gre sigurno za neke vrste privlačnost. Tvoj mož je najbrž zašel v krizo srednjih let, pa potrebuje neke vrste potrditve mlajših punc, da je še vedno privlačen in zanimiv. Upam, da je do sedaj tudi ostalo samo pri takšnih potrditvah.
Mislim, da imata oba resen zakonski problem, ki ga jaz na tvojem mestu ne bi tolerirala. Postavila bi ga pač pred dejstvo in če ne bi "razumel", ker ima pač občutek, da "težiš", bi si sama dopisovala s kakšnim mladcem, da bi videl, kako se človek počuti.
Sprašuješ tudi, če naj vržeš 20 let zakona proč? Meni se postavlja, če jih on že ni vrgel? Ne vem. Nič kaj prijetna situacija.
Upam, da bosta našla kakšno rešitev.

Anonimen -> RE: MLADA DEKLETA IN STAREJŠI MOŠKI (28.11.2005 10:22:35)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Ko sem ga postavila pred dejstvo, naj se izjasni,kaj počne in kaj mu roji po glavi, saj so to  tudi najstnice, on pa odrasel moški, je rekel, da so to samo internetne znanke, ter da naj ne norim, ker on pač ni nor.
OK, če si zamislim, da se na mladoletnice ne bo spustil, še vedno obstaja jeza, da to sploh počne in da so to dejansko otroci, saj bi jim lahko bil oče.
Kaj naj naredim? Ne želim več mirno gledati te svinjarije, on pa ne reagira nič,ko ga postavim pred dejstvo. Poskusila sem tudi že z molkom, pa z ignoranco, pa ne pomaga.

Poglej, ni bistvo v tem, da je on star toliko in toliko, punce pa pač toliko in toliko. Bistvo je to, da je on poročen moški in da se njegova žena z dejanji, ki jih počne, ne strinja. On pa jo ignorira in to počne dalje. Tu je ves keč.
Kot je napisala MarijaPo, problem je v (ne)spoštovanju.

Anonimen -> RE: MLADA DEKLETA IN STAREJŠI MOŠKI (28.11.2005 11:06:44)

Ne razumem zakaj tole pises na forum?!"? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Tvoje stalisce je itak jasno.. Tole te moti.. torej si zrihtaj life, da ti bo v redu.. Kaj naj ti mi tuki pomagamo?
Mi ziher ne bomo tvojga deca klical, naj te uposteva ali pa pusti.. ?!

Ce bi ti bila zmedena in bi se sprasevala ali si to zelis ali pa te moti, bi bila pomoc mozna.. da razjasnis stalisce.. tko pa si se ze zjasnila da te moti.. torej.. zazri se v sebe in pogruntaj zakaj se ti to dogaja..

Gina -> RE: MLADA DEKLETA IN STAREJŠI MOŠKI (28.11.2005 13:47:46)

Jaz  mislim, da te toliko okrog prsta vrti, da te je celo prepričal, da dvomiš, ali je to ok, kar dela, ali ne. NE, NI OK. In ja, marsikdo, ki dela neumnosti, napada drugega, da on teži brez veze in da je z njim nekaj narobe. Napad je najboljša obramba.

In zaradi mene bi bile lahko mlajše ali pa starejše..... nikoli več ne bi tega tolerirala. Ni variante, isti dan leti iz hiše.

Pa tisto o 20. letih zakona. Ali jih je 5 ali 40, je čisto vseeno. Itak si z nekom toliko časa, dokler ti je z njim boljše, kot če si sam. Če si delaš utvare, da je vse doživljenjsko, ne glede na to, kaj kdo počne s tabo, in ne glede na ceno, potem imaš problem.
Če pa bijaz  imela tako zakompleksanega dedca, da bi rabil take potrditve, bi ga pa nehala spoštovati menda v hipu - ne glede na to, koliko ga ljubim. POleg tega je rit, če se ti ne upa povedati, da je bil s kakšno, tam, kamor je šel. Torej bi še v tej stvari zgubil ugled v mojih očeh. Da o tem, da bi se meni zdelo, da mu jaz pač ne zadoščam več, da očitno ne dobiva, kar rabi  (in s tem posledično bi ga tudi nehala imeti rada, saj ne bi imela občutka, da on mene ljubi, kolikor si zaslužim), sploh ne govorimo.

rija -> RE: MLADA DEKLETA IN STAREJŠI MOŠKI (28.11.2005 15:17:41)

Tole vprašanje sploh ni vprašanje "primernosti" veze med starejšimi in mlajšimi v kakršni koli relaciji. M-Ž ali Ž-M.

Tvoj tip je enostavno ignorant in egoist. Pa naj bo star 20 ali 50 let.
Ti pa boš se mogla sama odločit ali mu boš dajala še naprej potuho ali pa boš vsekala po mizi....v kolikor že ni prepozno.

Primoza -> RE: MLADA DEKLETA IN STAREJŠI MOŠKI (28.11.2005 17:45:27)

Ja no, spolna zrelost nastopi že v tistih letih, psihični razvoj pa kot vidite na vašem primeru ni zaključen tudi v pozni starosti.

paris -> RE: MLADA DEKLETA IN STAREJŠI MOŠKI (29.11.2005 8:41:20)

Jaz osebno nikakor ne bi tolerirala ničesar od zgoraj napisanega!
Popolnoma se strinjam z Gino! Ampak na koncu se odloči vsak zase, kajne?

mojamura -> RE: MLADA DEKLETA IN STAREJŠI MOŠKI (29.11.2005 9:15:43)

imam teto, ki je v zakonu se mi zdi tudi okrog 20-25 let. imata z možem eno hčerko ki že študira. mož ima rad polne kozarce promil in lovsko družbo....nikoli ga ni doma, pride včasih ponoči z lovskimi kolegi cca. okrog treh ali štirih zjutraj vrže teto iz postelje in jim mora kuhati klobase in kavo. Enkrat se ji je vsral na tepih v dnevni sobi. V teh letih zakona sta si naredila čudovito hišo, si kupila 2 taboljša avta in psa. Po vseh ****ri (ppppppiiiiiiiiiiip)jah ki jih je naredil in jih dela teta še vedno pravi....''pa kaj naj mu pustim hišo pa avto.....pa toliko let skupnega zakona??'' kaj je nauk te zgodbe: če se sam ne ceniš, te tudi drugi ne bodo cenili....oz. hardcore varianta: če sam sabo delaš kot z drekom ne pričakuj od bližnjih da bodo s s tabo ravnali kot z zlatom!

india -> RE: MLADA DEKLETA IN STAREJŠI MOŠKI (29.11.2005 9:45:18)

Mojamura, a se ti ne zdi to malo pretrda primerjava???? Punca - anonimna verjetno takih scen ne doživlja, saj ne omenja ne alkohola in ne pretepanja....

Sicer pa, vsak živi,kot mu paše. Mogoče je pa bila potrebna le malo vzpodbude!

tanikaa -> RE: MLADA DEKLETA IN STAREJŠI MOŠKI (29.11.2005 10:42:59)

vsaj jaz nisem dobila občutka, da bi mojamura primerjala obe zgodbi v smislu pretepanja ali podobno. gre samo za primerjavo tega, kako se lahko en človek premalo  ceni in ima rad. zato pusti, da drugi počnejo z njim kar se jim zahoče. lahko jih pretemo, ponižujemo, varamo, vendar oni ne bodo storili nič, da bi se rešili iz teh situacij. ker se enostavno nimajo radi in ker imajo slabo samopodobo.

tako sem jaz razumela post mojamure. če pa nisi hotela tega prikazati tako kot sem jaz razumela, pa me kar popravil.

tebi draga anonimna pa veliko sreče in poguma, še največ pa odločnosti.

india -> RE: MLADA DEKLETA IN STAREJŠI MOŠKI (29.11.2005 10:56:26)

Ja, saj se  strinjam s tem, da če človek samega sebe nima rad, potem tudi od drugih ne sme pričakovati, da bi ga imeli radi in ga spoštovali.
Vendar, ne vemo,kako dolgo se ta situacija vleče in tudi ne,kakšno je celo ozadje.
Po mojem ženska potrebuje le lepo besedo in podporo!

baguSka -> RE: MLADA DEKLETA IN STAREJŠI MOŠKI (29.11.2005 11:28:37)

Miska kako besedo že lahko damo, podporo pa iščem in iščem in mi tud na kraj pameti ne pade, da bi jo našla. Tuhtam in tuhtam in se nič kaj tacga ne spomnem, da bi ji lahko nudla podporo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Žal mi je, ampak tko je.

Osredotočla se bom le na vprašanje, kako me gledamo na mlada dekleta in starejše moške: jaz osebno nimam nič proti temu, če se gre za ljubezen. Vse ostalo mi ni niti malo všeč. Sama sem bla čist prepogostokrat 'žrtev' takšnih moških v svojih najstniških letih. Dobesedno so me 'natolcevali' tudi fotrovi kolegi in sem bla vedno fuuuull živčna, ker takrat nism mela pojma kako nej reagiram. Taki kot njegovi prjatli, pa je bil žal tudi moj fotr. Ko sm ga dobila, kako osvaja mojo vrstnico, sem ga pošteno nahrulila!!! Tako zaradi morebitne prevare moje mame, kot to, da če se sploh zaveda, da so te punce moje vrstnice!? Takrat sem ga malo 'zaštopala', vendar še ni zaleglo dovolj.. Ko sm se z njim usedla in mu povedala, da se to dogaja tud men in celo s strani njegovih prjatlov, je itak čist vn padu in je hotel vedt kdo, kdaj, kje...?? In itak da mu nism povedala, le hotela sem mu dat vedt, da to kar dela se mi ne zdi prav. Od takrat naprej je bil mir. Kolikor je meni znano, ni ravno varal, lahko pa tudi, tega ne vem.. Se je pa definitvno zamislu in se ni več spravljal na tako mlada dekleta. In ja, definitvno je to kriza srednjih let (če lahko temu tko rečemo). Večina moških (ne vsi) se čez čas začnejo dokazovati, da še lahko osvojijo kakšno mlado dekle. In ko jim rata so itak totalno ponosni in njihov ego zraste do nebes. To sem opazila do zdej pri vseh moških 'v letih'. In ko do tega pride, so itak tok samozavestni, da se hočejo potem dokazat še pri drugi in še in še.. Dokler jim ne nardi en KLIK! Če jim.. Eni pridejo do tega sami, drugim ga morajo vžgat drugi. Pr mojem fotru sem bla pač jst tista, da sm ga preklopla. Prepričana sm, da še vedno rad pogleda kakšno mlado punco, vendar od takrat le na daleč.. No 100%-na pač ne morem bit in mislim da tudi ti ne boš nikol več. To je moje mnenje. V tistem času sem mojo mami večkrat napeljala k pogovoru o prevarah in fotru in to (nikol ji pa nism povedala kar vem, ker je nism hotla prizadet in ker pač nism hotla, da gresta narazen) in mi je vedno govorila, da mu zaupa in da je kakršn pač je in da je on pač tak, da govori in govori, naredu pa nebi nič.. Vse to me je takrat blazno bolel in še dons ne vem zakaj ji nism povedala, ampak danes imam občutek, da sm pa mogoče nardila prav, ker sta spet na novo zaljubljena in se imata spet super. :) Torej nism razdrla zakona.. ona ni nikol izvedla (mogoče je pr seb to vedla, pač tega ne vem) za njegove otročarije, njega pa je minila kriza. Danes pa sta skupi že 35 let z vsemi vzponi in padci. Preživela sta in upam, da bosta do konca. :)

mojamura -> RE: MLADA DEKLETA IN STAREJŠI MOŠKI (29.11.2005 18:38:18)

nisem primerjala ...situacije ki so mogoče na videz še tako podobne v življenju se nikakor ne dajo primerjati. Gre se za samospoštovanje, če ga sam nimaš oz. sam sebe ne ceniš zadosti, ne moreš pričakovati, da te bo okolica cenila. Točno tako sem mislila, kot je moj post razumela tanikaa.

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>