Anonimen -> RE: Piškoti, pecivo... (28.11.2005 19:42:49)
|
DIŠAVNI PIŠKOTI-mojca 75 g surovega masla 1 majhno jajce 275 g moke 50 g medu 1 mala zlicka pecilnega praska 100 g rjavega sladkorja 1 jedilna zlica cimeta Moki primesas pecilni in cimet in vse presejes v skledo. Dodas maslo v malih kosckih in to s prsti drobis, da nastanejo nekaksne velike drobtine. Jajce v kozarcu zmesas z vilicami, nato prilijes med in oboje stepes se malo. V skledo k moki dodas se sladkor, zmesas, nato pa dodas mesanico jajca in medu. Zgnetes in naredis veliko kroglo. Das kroglo v polivinil vrecko in v hladilnik za cca 30 minut. Mizo + valjar malce pomokas. Razvaljas na ene pol cm. Pecica 170 stopinj, 15-20 minut Pisan sadni kruh 150g nemastne skute 6 žlic mleka 6 žlic jedilnega olja 75g sladkorja 1 vrečko vanili cukra 1 ščep soli 300g bele moke 1 vrečko pecilnega 100g orehovih jedrc 200g suhega sadja(npr. sliv, marelic) za premaz potrebuješ 1rumenjak 1žlico mleka in zdaj na delo:) : dobro zmešaj skuto, mleko, olje, sladkor, vanili sladkor in sol. Vmešaj najprej eno polovico moke, ki si jo prej zmešal in presejal s pecilnim praškom, nato pa vgneti še drugo polovico. Orehova jedrca grobo seskljaj, suho sadje pa nareži nakocke. Oboje vgneti v testo. Blikuj okrogel hlebček, ga položi na pekač, obložen s papirjem za peko, pomaži z mlekom, v katerem si razžvrkljal rumenjak in speci v pečici. El. Pečica- 175°C-200°C Čas pečenja: pribl. 35 minut Sadni kruh ohladi na rešetki. Postrezi ga z vročim kakavom, namazanega z maslom. (pecivo za male in velike, MK) Evo, dva recepta. Poglej se med recepte na RR. Lp, Riba
|
|
|
|