Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Antifosfolipidni sindrom 28.11.2005 10:47:26
|
|
|
|
Katjusa3
|
Pozdravljena! Sama sem prav tako po ponavljajočih splavih dala kri še za ta sindrom. Opravila sem v domačem ZD. Če pa pri vas ne jemljejo, greš baje v Bolnico Petra Deržaja v Šiško. Izvide sem dobila mislim, da v dobrem tednu (poslali so jih moji gin.). Bili so negativni. Želim ti veliko sreče na tej naši poti Katjuša
|
|
|
|
RE: Antifosfolipidni sindrom 28.11.2005 19:58:22
|
|
|
|
fusia
|
Katjuša hvala za dobre želje. Upam, da bodo tudi moji testi negativni saj sem na MONu prebrala, da ta zadeva ni nič kaj dobra. Čeprav po eni strani pa si želim, da bi ugotovili, kaj je z mano narobe in bi potem vsaj vedela pri čem sem. Lep pozdrav, F
|
|
|
|
RE: Antifosfolipidni sindrom 29.11.2005 19:05:17
|
|
|
|
mihi78
|
pozdravljena! o antifosfolipidnem sindromu zelo veliko piše v majski izdaji revije 'mama'. od tega kakšna so merila, da te sploh dajo na testiranje pa do zdravljenja. tukaj piše, da je mogoče, da trpiš za tem obolenjem oz. eno izmed laboratorijskih meril je: - antikardolipinska protitelesa ali lupusni koagulant v krvi dvakrat vsaj šest tednov narazen - kaj natanko pa to pomeni pa nimam pojma nosečnice potem zdravijo z zdravili proti strjevanju krvi in pravijo, da so s tem povečali število uspešnih nosečnosti. ko sem sama prvič slišala za ta sindrom sem takoj k svojemu G, ki pa mi je rekel, da me ne more dat na testiranje, ker jim zavarovalnica te preiskave ne krije . pa nič - dodatno zavarovanje pa pač plačujem, ker imam preveč denarja tudi sama imam podobne težave - zanosim mimogrede ampak veselje je kratkega veka - vse svoje tri sem izgubila v 6./7. tednu. februarja grem v MB v antisterilitetno - bomo vidli kaj bo tam. imaš sama že kake izkušnje z ambulanto za neplodnost? če te zanima še kaj v zvezi z 'antifosfolipidnim' se oglasi - če ne boš našla revije ti bom prepisala članek. lp
|
|
|
|
RE: Antifosfolipidni sindrom 29.11.2005 21:06:58
|
|
|
|
fusia
|
Mihi, revije Mama žal nimam, se jo pa verjetno da najti v kakšni knjižnici, tako da bom pogledala. Hvala za informacijo. Ja, moja ginekologinja se je začela kar truditi "okoli mene". Verjetno me je zato dala tako hitro na to testiranje ker sem že toliko stara in jo zdaj malo panika daje... Čeprav od začetka je pa seveda govorila, da bo še vse OK in da ni panike. NO, saj je res razumljivo, da ne morejo zaradi enega splava delati že vseh mogočih preiskav. Tebe bodo gotovo tudi dali na to testiranje, če ne bodo prej kaj drugega odkrili. Zavarovalnica to seveda plača, vendar mora verjetno ginekolog imeti dovolj dober razlog, da te pošlje. Jaz sem bila samo na HSG dosedaj in so ugotovili, da imam zamašen en jajcevod ter da so jajcevodi tanki, kar naj ne bi bil tako velik problem. Drugih izkušenj s pregledi do sedaj nimam, razen tega, da je ginekolog, ki me je pregledoval pred zadnjim splavom rekel, da imam čudno obliko maternice . Takrat me je samo zanimalo, če bo zarodek preživel tako da se v to nisem poglabljala. Zdaj se moram, ko dobim M naročiti na laparoskopijo, tam pa bodo že ugotovili, kakšna je ta moja maternica - če je res "čudna". Če laparo in antif.sindrom ne bosta dala nobenih pametnih rezultatov pa je naslednja moja postaja ambulanta za neplodnost. LP in veliko sreče
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
Ovulacija in oploditevOvulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Zadnje s foruma
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?