Mojra -> RE: Kaj napenja? (25.11.2005 17:22:44)
|
Jaz ti lahko povem moje izkušnje. Ko sem jaz spraševala po porodnišnici in potem patronažno, pa okoli ... vsi povejo drugače. Normaln da ne smeš jest stročnice ( fižol, grah...), cvetačo, mojega napenja če jem polnoznat hruh ( seveda sem rabila neki časa da sem to ugotovila saj je to le zdrav kruh.. ), pazi - korenček ful zapira, vsaj naju.Izogibam se močnih začimb, popra. Pa jajca ne jest ! Še vedno včasih prdiva pa ne vem zakaj, ampak prav napenja pa ga ne več. Drugače pa jaz jem vse. Res je da se je moj mali junak rodil z 4500g, da ima sedaj pri dveh mesecih in pol 7 kg, tako da je najbrž tudi želodček že večji. Jaz jem od njegovega enega meseca naprej že paradajz ( ki ga obožujem), pa zeleno salato, motovilc, tudi jabolko surovo sem že pojedla. Zelo rada si naredim paradižnikovo omako in tuno za preliv na špagete. Od rib jem belo ribo. Od začimb uporabljam čisto malo vegete, rožmarin, majaron, origani in baziliko. Od prvega dne si kuham kompot z jabolkami in malce sladkorja ( brez klinčkov), jem tudi jajčevce in bučke ( oluplene in dušene ), v rižoto pa sem tudi že zblanširala malo rdeče paprike ( sveže) pa je bilo o.k. Meso jem v glavnem : piščanec, puran, teletino in govejo. Pa sladoled mi paše za umret ( vanilija). Aja pa štrudel - kupim listnato testo ( brez jajc), naribam jabolka, malce kisle smetane in njammmmm. Priznam kriva sem.. včasih popijem kozarec piva ob kosilu oz. večerji.. hik... moje zize pa cez par ur napolnjene z mlekom da komaj čakam Mateja da bo lačen.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Čim manj napenjanja obema !!!!
|
|
|
|