Omejena porodniška (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

*maja* -> Omejena porodniška (25.11.2005 12:02:39)

Vem, da je 260 dni - torej nadomestilo za nego in varstvo otroka navzgor omejeno in sicer z 2,5-kratnikom povprečne plače. zanima pa me, ali se to nadomestilo spreminja iz meseca v mesec, kajti povprečna plača se spreminja iz meseca v mesec. Sploh zadnja dva meseca v letu (nov. in dec.) precej zraste. Torej bi posledično moralo zrasti tudi nadomestilo?? Ali je to nadomestilo izračunano samo na podlagi zadnje znane pov. plače in se potem več ne spreminja? Če je tako, ima lahko nekdo celo leto precej manj (ker se je upoštevala npr pov. plača meseca oktobra) kot pa nekdo, ki se mu je upoštevala pov. plača meseca decembra (vemo, da je precej višja)!???
HVALA

Anonimen -> RE: Omejena porodniška (25.11.2005 14:36:49)

Moje nadomestilo na prvi porodniški je bilo vse mesece popolnoma enako in prepričana sem, da bo tudi zdaj, vsaj do oktobra je bilo, pa sem na porodniški od julija. Glede na to, da se povprečje računa za zadnjih 12 mesecev, mi je logično, da je nadomestilo vse mesece enako, ne glede na povprečno slovensko plačo.

lex -> RE: Omejena porodniška (25.11.2005 19:31:13)

Porodniška se dviga vsake pol leta (obdobje 6 mesecev), kajti meni se je samo enkrat dvignila in sedaj ostaja enaka. mislim, da jo prilagajajo dvigu cen (neki takega.)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

KODA -> RE: Omejena porodniška (27.11.2005 2:06:53)

Leta 2000 je bila iz mesca v mesec različna.Za nekaj tisočakov.Dobivali so se nekakšni poračuni za pretekli in predpretekli mesec.Leta 2002 je bila pa vsak mesec enaka in teh poračunov ni bilo več prikazanih.

Stran: [1]