zrak v spalnici (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

nejca1 -> zrak v spalnici (24.11.2005 17:31:11)

Punce, kako naj izboljšam zrak v spalnici, predvsem čez noč. Zjutraj je v sobi zatohlo in prav smrdi. Zdaj, včasih ko grem ponoči večkrat na WC (zaradi nosečnosti), prezračim za 5 minut, januarja pa dobimo še dojenčka, pa ne vem, kako bo s tem. Ionizator imamo, pa ne pomaga. Kakšen pameten nasvet?
Hvala.

Jančika_ -> RE: zrak v spalnici (24.11.2005 17:53:05)

Midva tik pred spanjem stanovanje še enkrat dobro prezračiva (otroška soba je izvzeta,  to zračim čez dan) in na hitro zakuriva, potem pa imava vso noč odprta vsa vrata v stanovanju (spet je izvzeta otroška soba). Se kar dobro obnese, pa še ne ružim preveč z vrati, ko grem ponoči lulat.

malika -> RE: zrak v spalnici (24.11.2005 17:56:57)

Okno zaprem tik preden greva spat, vrata na hodnik so celo noč odprta

CatJa -> RE: zrak v spalnici (24.11.2005 18:33:59)

Pri nas je okno odprto od sedmih zjutri do osmih zvečer. Radiator ni nikoli odprt. Čez dan je (zdaj) v sobi 12 stopinj, ponoči pa okol 17. Ker pa je soba bolj majhna, tudi pri nas proti jutru začne že mal lufta zmanjkovat. Smrdi pa redkokdaj - odvisno kaj jemo in pijemo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Bela -> RE: zrak v spalnici (24.11.2005 18:55:50)

Zjutro dobro prezračim, čez dan imam priprto okno in še enkrat zvečer na hitro prezračim.

petraz -> RE: zrak v spalnici (24.11.2005 20:22:47)

Mi zjutraj in zvečer prezračimo vse prostore, čez noč imamo vsa vrata odprta. V spalnici pa imava vlažilec zraka, kamor dam (preden grem spat) par kapljic eteričnegih kapljic 31.[sm=pikapoka2.gif]

Anonimen -> RE: zrak v spalnici (24.11.2005 20:24:35)

Vrata pusti odprta - jaz bi se verjetno zadušila ob zaprtih, pa imava zelo veliko spalnico. Zjutraj pa samo čakam, kdaj spelje z dvorišča in takoj prezračevalna akcija!

Anonimen -> RE: zrak v spalnici (24.11.2005 23:42:19)

Najina spalnica je vogalni prostor v bloku, tako, da stene hladi z dveh strani. Ker pa imamo obupno močno centralno kurjavo, ki jo na srečo (logike pa ne vem) ne plačujemo po porabi, ampak po kvadraturi, imamo radiator ves čas prižgan do konca, istočasno pa okno spalnice odprto "na kiper". Ne 24 ur na dan, seveda, ampak ponoči mi pa paše, da sem v topli postelji, zrak pa je nekoliko hladnejši.

Nasy -> RE: zrak v spalnici (25.11.2005 1:16:03)

Kupi si UHU odstranjevalec vlage, ki ga dobiš v nevtralnem vonju, vonj jabolka, lavande ali vanilije. To je taka škatlica plastična, noter je pa vrečka s kroglicami.Menjaš samo te vrečkice, ki jih kupiš po 3 v paketku. Midva imava tole z vonjem jabolk in nama je zelo všeč. Na hodniku je bil zelo slab zrak, ker se zelo malo zrači, pa je gospa, ki živi nad nama rekla(skupen vhod in hodnik imamo), da kako lepo nam zdaj diši v hiši.
Je pa res, da je malce dražje, zdej je nekje v akciji okoli 600 SIT, drugače pa okoli jurja.

veveryca -> RE: zrak v spalnici (25.11.2005 8:48:29)

"CatJa" brrrrrrr, pa vas nič ne zebe. Jaz pri 19. stopinjah skačem okoli s termo puloverjem in termo nogavicami. Če bi imeli pa 12 ali pa17 potem se pa sploh ne bi nikoli slekla???[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Stran: [1]