urbancek -> RE: POHVALA jeseniški porodnišnici (18.2.2006 21:01:26)
|
Vsaka čast Jeseniški porodnišnici. Tam sem rodila 4x. Enkrat celo v medenični vstavi, pa je bilo vse ok. Imela sem samo 4 šive. Odvisno je tudi od mamic, ki gredo rodit. Nekatere so scrkljane do konca in takim pač nobena porodnišnica ni všeč, povsod pa se dogajajo napake, s to razliko, da napake storjene na Jesenicah zelo poudarjajo, ker so jo pred časom zelo želeli zapreti, pa jih k sreči to ni uspelo. Zdravniški kader je na nivoju, nekateri imajo pač včasih slab dan, kot ga imamo vsi. Prav glede dr. Tratnika pa bi rada poudarila, da čeprav ni ravno gostobeseden, je pa diagnostik, da je malo takih. Pri tretjem ne vem kako bi se izteklo, če ne bi bilo njega, ker je otroček imel probleme v sedmem mesecu z utripom in sem k njemu hodila na dva dni na UZ, na sam Božič sem imela kontrolo, ker je vedel, da me skrbi, kako je z utripom. Tako mi je polepšal dan, ker se je stanje umirilo, tako pa bi me čez vse praznike skrbelo. Tudi o babicah vse najboljše. Na Jesenicah ti dajo vedeti, da si človek, ki je potreben podpore in ne le oseba na tekočem traku rojevanja, kot je to v Ljubljani, ko se sočasno predira tudi po 10 porodnic, pa uživaj če lahko. Na Jesenicah pa se mi je zgodilo samo enkrat, da sem rojevala s še eno sotrpinko, drugače pa sem bila vedno lepo sama v družbi soproga, babice in zdravnika. Glede materiala pa se v tistem času, ko sem bila jaz v porodnišnici ni niti enkrat zgodilo, da bi kaj zmanjkalo. Če je v sobi kaj zmanjkalo, je bilo samo sestri potrebno reči, pa so ti vedno prinesli. Se pa strinjam, da so nekatere sestre zelo našpičene in rade solijo pamet, pomagajo pa ne. K sreči niso vse take. Jaz osebno sem imela z njimi samo dobre izkušnje (ali pa sem mogoče le nekompliciran tip, ki je hitro zadovoljen), sem pa že slišala razne pripombe na njihov račun. O zraku pa nimam pojma zakaj naj bi bil tako katastrofalen. Kot so že predhodnice izjavile, da imamo, odkar so zaprli Železarno, precej boljši zrak kot pa kje drugje (Kranj ali Ljubljana). V Ljubljano se mi še po nakupih ne ljubi, kaj šele, da bi šla tja rodit - glede zraka, če pa bi bilo potrebno zaradi drugih - zdravstvenih težav, v tem primeru pa pač ni izbire. Kot naslednje pa mi povejte v kateri porodnišnici dobite EA brezplačno. Kar pojdite rodit drugam, pa boste prav pošteno plačale in verjemite mi, da ni poceni, vsaj po tistih podatkih, ki jih imam jaz. Hrana - na izbiro imaš tri menije, ki si jih sam izbereš, pa tudi okusno je, če seveda nisi preveč izbirčen, v tem primeru pa kosilo od doma, če kateri kaj ni všeč. Količine so tudi dovolj velike. Edino kar sem pogrešala, je bila popoldanska malica, ki pa je bolj švoh (vsaj jaz sem bila lačna. Tako da je priporočljivo imeti s seboj kak prigrizek (piškoti, prepečenec). Skratka vse pohvale za Jeseniško porodnišnico.
|
|
|
|