nahod in zamašen nosek (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Katrin -> nahod in zamašen nosek (23.11.2005 15:15:41)

Punce pozdravljene!

Nekje smo se prehladili in imamo non-stop zamašen nosek. Redno ga močim z fiziološko raztopino in čistim, pa zgleda, da bolj slabo pomaga. Tista "pumpica" sploh ne potegne sluzi ven iz noska.
Ima katera še kak nasvet ali recept iz domače lekarne, kako ublažiti prehlad in očistiti nosek.

Hvala in lep dan [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




total -> RE: nahod in zamašen nosek (23.11.2005 16:09:12)

Operli za otroke,nam je pomagalo,fiziološka je navadna prekuhana slana voda,nič ne pomaga.




Katrin -> RE: nahod in zamašen nosek (23.11.2005 16:24:00)

Operil sem danes kupila, ja.

Hvala, ga bomo poskusili zvečer.




Katja6 -> RE: nahod in zamašen nosek (23.11.2005 18:29:15)

A ni fora fiziološke raztopine samo v tem, da zasušen "smrkeljček" odmoči, da lahko pride iz noska, da se ne nabira vse nekje noter. Jaz sem mojmu pri enem mesecu dobro, nekajkrat na dan v nosek par kapljic kapnila, ga obrnila na trebušček in mu je fino šlo vse ven. Pumpice nisem rabla, sem mu pa z vatiranimi palčkami sčistila, kar je še imel v nosku. In se je lepo poštimal.

Z Operilom nimam izkušenj, bi blo pa zanimivo pogledat sestavine.

No ja, čimprej čist nosek in lp




Helly -> RE: nahod in zamašen nosek (23.11.2005 19:06:20)

tudi pri nas imamo nahod. pa me zanima, ko ste se ravno pogovarjale o opeilu, ali ga lahko dam našemu 4 mesečniku? do sedaj sem mu dajala le fiziološko pa ni bilo kaj dosti napredka.




Anonimen -> RE: nahod in zamašen nosek (23.11.2005 19:12:10)

A kateri [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]  veliko poliva/bruha, če mu čistite nosek s fitiološko?
Men se zdi, da Gašper zadnja dva dni skoz neki bruha [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] zarad fiziološke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Helly -> RE: nahod in zamašen nosek (23.11.2005 19:21:30)

nas Gasper je tudi polival (je tudi drugače zelo podvržen polivanju), kadar sem mu dajala fiziološko, zato mu jo sedaj dajem pred obrokom, ko ga previjam in je čisto OK.




Katrin -> RE: nahod in zamašen nosek (23.11.2005 20:52:36)

Mi Imamo zamašen nosek s sluzjo, nič ni zasušeno, tako da mi fiziološka ne pomaga kaj dosti. Smrkelj je tako dolg, da ga je težko ven potegnit.... S palčkami ga pa samo še bolj notri potisnem.

Glede Operila: po mojem še ni primeren za 4 mesečnika. Mi smo stari skoraj 9, pa mi je pediatrinja svetovala, naj ga uporabim, če bo res hudo; danes pa so mi ga v lekarni odsvetovali (raje ne)????

Ah, no ja; bomo že kako. Sedaj je mirno zaspala, upam da bo jutri kaj bolje.

Hvala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




ninocka -> RE: nahod in zamašen nosek (23.11.2005 20:54:36)

Ja, men se tut zdi, da nas zdej mal poliva po fizioloski.

Pravilno pucanje noska je tko: brizgnes fiziolosko v nosnico (ne sam par kapljic, ampak kr orng spricnes) potem das v nosnico stisnjen aspiratorcek, drugo nosnico zapres in sprostis aspiratorcek in potegnes ven. In tko parkrat dokler ni cisto, pol pa ponovis se na drugi nosnici.
Jst mu potem se enkrat zamasim eno nosnico, spricnem fiziolosko in potem se to ponovim na drugi nosnici in ga dvignem, da pogoltne (in pol pokaka) ta sluz. 
Mi mamo se Nisita gel in mu ga dam vedno v ociscen nosek, pa lahko mu nardis se kaksno parno kopel za predihavanje oz. zaparis kopalnico in greta mal not dihat paro. Kaj druzga za dojencke pa ni. Sem tud jst sprasevala za kaksno mazilo, kapljice, sirupe, pa so mi rekli NE OBSTAJA.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Men se pa moj tko smil, k se mu nosek tok zamasi, pol ga moram pa se s tsitim pucajem matrat...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Helly -> RE: nahod in zamašen nosek (23.11.2005 21:05:47)

Punce hvala! Bomo pa malo večkrat uporabili fiziološko in še bolj redno čistili noska pa bo že kako.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stran: [1]