Gina -> RE: odločbe (26.11.2005 21:23:29)
|
Nisem še dobila, pa saj je prezgodaj, oddala sem 15.11., ker sem skoraj pozabila na to. Vrtci so na splošno predragi. Zelo predragi.Nič ne naredijo za družine z otroki. Sicer je pa z občino Ljubljana tako, da svojim prebivalcem sofinancira plačilo vrtca. Tako da je npr. vrtec v našem kraju lahko cenejši kot v LJ., pa bom več plačala, ker občina LJ. sofinancira več, kot naša k plačilu vrtca. V bistvu je v Lj. kar ok, kar se tega tiče. Ravno zato pa nočejo sofinancirati še vseh ostalih prebivalcev drugih krajev. Če pa prineseš potrdilo, da ne moreš dobiti v matični občini vrtca, ker je preveč zasedeno, pa ti menda lahko matična občina vseeno nekaj zraven da, samo se ne spomnim, kako se to ureja, je treba na občini vprašat, ampak vem, da je ena moja sodelavka tako naredila nekaj časa nazaj. Saj je enako z nujno zobozdravniško pomočjo. Če prideš v Lj. po 21.00, plačaš, če nisi prebivalec Lj., ampak primestne občine, ki nima svojega dežurnega zobarja, najprej 8000.- samo zato, da usta odpreš. Če si ljubljančan, plačaš 4000.-. Potem pa še vse ostalo, kar ti dela, zraven plačaš. Tiste 4 jurje razlike občina sofinancira, ampak samo svoje prebivalce. Tko to je, kaj češ.
|
|
|
|