odločbe (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vrtec in varstvo

Sporočilo

viv_ -> odločbe (23.11.2005 12:01:31)

Ali je kera že dobila novo odločbo za plačilo?

srki -> RE: odločbe (23.11.2005 12:23:45)

Jest je še nisem dobila. Z novembrom sem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] dala v drug vrtec, me je že strah, koliko bo znesek. Ta teden sem dobila položnico še za mesec oktober- 46.000 tolarjev. Tele jasli so pa res drage, kot da imam milijonsko plačo, mater.

viv_ -> RE: odločbe (23.11.2005 12:26:55)

Ja, jaz imam tudi toliko... pa upam, da bo nova odločba kaj boljša. Neki sem gledala, pa mislim, da spet pademo v 5. razred, ampak za ene 3 jurje [sm=smiley18.gif]

srki -> RE: odločbe (23.11.2005 13:07:43)

Jest sem tud v 5. razredu bila, saj verjetno bom zdaj tudi, ampak upam da ne, saj je bila lani porodniška pa vrtec je malo "cenejši". Sem padla v 5. razred za 0,12 %. Mislim, da bi jih kokla brcnila.

nejcko -> RE: odločbe (23.11.2005 13:27:44)

Ja, jaz sem jo že dobila. Aja - MOL

elizabeta p -> RE: odločbe (23.11.2005 21:15:07)

Ne, nisem še dobilaa. Upam, da bo kmalu, ker sem na tisto ki sem jop morala oddati do 15.8. čakala skoraj do konca oktobra.

frutka_ -> RE: odločbe (23.11.2005 22:20:00)

Ne, nisem še dobila. Baje se v LJ mislijo dvignit cene vrtcem?

Moica -> RE: odločbe (24.11.2005 6:13:19)

V Lj. bodo cene ostale enake, razen za tiste iz drugih občin ... za ostale občine pa mislim, da se še ne ve.

Lep dan!

Moica

Pajaca -> RE: odločbe (24.11.2005 10:14:33)

viv sem gruntala o teh odločbah.... po moje so oni tok smotani, da so jih do 15.11 dajal sam na kup in jih šele zdaj rešujejo, namesto da bi jih sproti reševali. Tko da nam nič ne pomaga če smo jih oddali že na začetku oktobra..... pa še čist na dnu kupa smo zdaj.....

sam mi itak po novem letu dobimo novo odločbo, tko da mi je čist useen če jo zdaj ne dobim.....

Baby -> RE: odločbe (24.11.2005 12:34:39)

Ne jest jo tud še nisem dobila

frutka_ -> RE: odločbe (24.11.2005 20:43:11)

Pajaca eni starši še jih vedno nosijo!  Baje pa je toliko podatkov za obdelati da jim primanjkuje ljudi za hitrejše rešitve odločbe.

Ezi -> RE: odločbe (24.11.2005 20:54:26)

Tudi mi še nismo prejeli odločbe, verjetno bo res še trajalo.
Sem pa tudi jaz slišala o podražitvi vrtcev v Lj. Katera ve kaj več o tem? Tistega o drugih občinah ne razumem, Moica.

Lp, Ezi

Pajaca -> RE: odločbe (24.11.2005 23:23:36)

Ezi mislim, da je to tako, če si rečmo iz kr in imaš otroka v lj v vrtcu boš plačal več kot če si iz lj in imaš v lj otroka v vrtcu. Po moje je to zato, ker je polno staršev ki otroke vozijo v lj v vrtec, ker je dejansko nemogoče, da bi ga imeli rečmo v kr (prištej 8 ur delaš + vožnja kar je precej več kot 9 ur... kar je vsaj pri nas max kar je otrok v vrtcu) Po drugi strani pa zato ljubljanski otroci nimajo prostora v vrtcih.

Tko nekako sem jaz to razumela...... kaj vem fer al ne.. ne bom se spuščala v to.

BARBARA R. -> RE: odločbe (24.11.2005 23:33:58)

Ja, to je tako kot pravi Pajaca.Mi smo pa oddaljeni morda 3 km  od vrtca in že v drugi občini in bomo plačali več. Je tudi to fer? Naj otroka vozim 30 min na drugi konec zato, da bo v isti občini v vrtcu kot je stanujoč? S tem, da tam tako ali tako nismo bili sprejeti. Lepo vas prosim, kaj res morajo služiti na revežih?

[sm=muca.gif]

KODA -> RE: odločbe (24.11.2005 23:34:08)

Jaz vozim otroka v Lj v vrtec.
-sem nezadovoljna z našim vaškim vrtcem
-oba imava službo v LJ
Vrtec se naj bi nam podražal za cca30%.odvisno,koliko ti da matična občina subvencije.Meni ni pomembna cena,važno je,da je otrok zadovoljen.

Anonimen -> RE: odločbe (25.11.2005 20:22:12)

Jaz sem jo dobila danes in sem padla v peti plačilni razred. SKoraj me je kap!!! Pa kako je to možno? Kje si lahko pogledam, kolikšni so cenzusi za plačilne razrede, ker me res zanima!

Tako sem jezna! Mož je bil v letu 2003 zaposlen le tri mesece, zdaj pa tako plačilo? Kot da smo milijonarji ali kaj?

To je pa tisto, ko sva delala za avtorski honorar. Ker sva skupaj zaslužila dodatnih 8000 na mesec, jih bova zdaj povrnila še pa še. Tudi pri otroškem dodatku se nama že pozna...

Ne vem, če se ne bom pritožla. Samo kaj naj napišem v pritožbo? Po mojih izračunih bi morala namreč pasti največ v 4. plačilni razred, upala pa sva na 3.

kofetek2010 -> RE: odločbe (25.11.2005 20:38:27)

IZVIRNO SPOROČILO: Skutica

Jaz sem jo dobila danes in sem padla v peti plačilni razred. SKoraj me je kap!!! Pa kako je to možno? Kje si lahko pogledam, kolikšni so cenzusi za plačilne razrede, ker me res zanima!

Poglej, če ima MO Maribor na svoji web strani kakšno lestvico, saj je cena od občine do občine različna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
mene je že sedaj strah, saj stanujem v občini, ki ima najvišjo ceno jasli v državi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
aja, pa mislim, da sem tud tuki na RR enkrat zasledila neko lestvico [sm=zmeden2.gif]  
fajn porihtaj!

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]sem našla stran, samo MB ni gor [sm=smiley24.gif] http://www.ringaraja.net/vrtecCena.asp

Ezi -> RE: odločbe (25.11.2005 21:13:17)

Ojoj, pa kam to pelje ...

Anonimen -> RE: odločbe (25.11.2005 21:56:19)

Jana, hvala, sem tudi sama že tu gledala. Našla sem na strani za ministrstvo, tam pa piše samo kolikšen je cenzus za določen razred. O cenah v mariborskih vrtcih pa tudi pod občino Maribor nič ne piše.

Hja, nič, kaj pa čem? Plačat, valda, in se po glavi tepst, da sem takrat raje delala, kot pa sedela doma in bogu cajt kradla.

bskrle -> RE: odločbe (26.11.2005 17:27:41)

ja, 18. 11.

Gina -> RE: odločbe (26.11.2005 21:23:29)

Nisem še dobila, pa saj je prezgodaj, oddala sem 15.11., ker sem skoraj pozabila na to.

Vrtci so na splošno predragi. Zelo predragi.Nič ne naredijo za družine z otroki.

Sicer je pa z občino Ljubljana tako, da svojim prebivalcem sofinancira plačilo vrtca. Tako da je npr. vrtec v našem kraju lahko cenejši kot v LJ., pa bom več plačala, ker občina LJ. sofinancira več, kot naša k plačilu vrtca. V bistvu je v Lj. kar ok, kar se tega tiče. Ravno zato pa nočejo sofinancirati še vseh ostalih prebivalcev drugih krajev. Če pa prineseš potrdilo, da ne moreš dobiti v matični občini vrtca, ker je preveč zasedeno, pa ti menda lahko matična občina vseeno nekaj zraven da, samo se ne spomnim, kako se to ureja, je treba na občini vprašat, ampak vem, da je ena moja sodelavka tako naredila nekaj časa nazaj.

Saj je enako z nujno zobozdravniško pomočjo. Če prideš v Lj. po 21.00, plačaš, če nisi prebivalec Lj., ampak primestne občine, ki nima svojega dežurnega zobarja, najprej 8000.- samo zato, da usta odpreš. Če si ljubljančan, plačaš 4000.-. Potem pa še vse ostalo, kar ti dela, zraven plačaš. Tiste 4 jurje razlike občina sofinancira, ampak samo svoje prebivalce. Tko to je, kaj češ.

Stran: [1]