Gina -> RE: kontracepcija po porodu (27.11.2005 14:54:04)
|
Jaz imam mireno in je mnogo boljše kot brez. Ko sem bila brez, sem vedno krvavela, kot bi me klali, in to vedno po 14 dni skupaj in posledično imela vedno železo zelo švoh. Da o vložkih in tamponih, za katere sem zihr dala tistih 30 jurjev na leto (ne na 5 let!) ne govorim. Mi je pa resnično eno leto po vstavitvi packalo po 14 dni (kar je enako, kot imam jaz sicer M dolge), vendar samo packalo, nič več. Bolelo me nikoli ni nič, edino kake 3 mesece sem imela napihnjen trebuh, med M pa pol leta. Zdaj imam namesto M nekaj dni packanja, trebuh nič otekel, boli nič, skratka, super. Mireno imaš lahko notri maksimalno 5 let (ali pač manj), zaradi tega, ker vsebuje določeno količino hormonov, ki se sproščajo lokalno v maternico, kjer tanjšajo sluznico, zato da se zarodek ne more vgnezditi, pa zato, da se ne ustvarjajo pogoji za združitev jajčeca in semenčeca sploh. Po 5. letih ni več teh hormonov v mireni, so se vsi iztošili,ne deluje več drugače, kot navadni maternični v. Zato so tudi krvavitve odločno šibkejše kot pri navadnem materničnem vložku, ki ga pa jaz sploh nisem prenašala, tako zelo sem krvavela in imela krče.
|
|
|
|