Anonimen
|
Tudi jaz sem v petem tednu in nič nisi prehitro klicala. Ta zdravstvo je pri nas čisto v k. Losat se te hočejo še za kak mesec, če se le da. Moja G je bila tudi čisto zmedena. Imela sem namreč redni pregled in je vmes prišel še zgodnji pozitiven test, katerega mi je naročila delat, preden pridem na pregled (prej enkrat sem že klicala in povedala, da imava plan delat , ker me je skrbelo zaradi enih težav v preteklosti). Na prvem pregledu vse OK, naročila mi pa je, da priletim nazaj, če bo kaj, češ, da ne smem nič čutit. Res je bil izcedek in pridem nazaj, pa je bila cela tečna, ker še ni našla pikice in me je takoj poslala na KC, da izključijo morebitno izvenmaternično . Rekla je, da to je pač tako, ker prekmalu delamo teste in morda celo vedele ne bi za kak spontani splav, skratka kako prehitevamo... Po drugi strani pa berem kako je treba izvenmat. noseč. čimpreje odkriti, saj je lahko smrtno nevarna ter kako naj bo prvi pregled čimpreje v zgodnji nosečnosti (to piše celo v materinski k.). Če je bilo vse skupaj tako nedolžno, ne vem zakaj moram biti ta tedn doma in počivat. Tudi v KC te obravnavajo kot eno trapo, ki prileti za vsako malenkost, ko pa jim pritrdilno odgovoriš, da gre za zaželjeno nosečnost, te obravnavajo spet popolnoma drugače. Jaz več nič ne razumem. Sem se pa porajtala, da sem se že nalezla pretiranega čustvovanja in razdražljivosti. Počutim se ranljivo že pri malenkostih, ki se me pred nosečnostjo niti slučajno ne bi dotaknile. Kljub temu, sem jim v KC povedala nekaj krepkih in takoj je bilo bolje. In kaj potem če sem v 5. tednu, una pred mano v vrsti pa v 8.? Je zato moj otrok manj pomemben? Halo, potem bi pa vsako leto štrajkali za višje plače... golazen! Izjeme so seveda prijazne m. sestre, katerih pa je žal čedalje manj.
|