Kopanje-prosim pomoč! (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Anonimen -> Kopanje-prosim pomoč! (22.11.2005 16:43:03)

Čist sem obupana [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
Gašper je pred dobrim mesecom začel jokat med kopanjem. Pa smo mislili, da je to neka njegova fora, pa po 14 dneh ni bilo nič bolje. Smo probali vse živo...bolj topla voda, manj topla voda, čebriček, banjica (žal tavelike banje nimamo)...joooj, pol pa 3 tedne totalne pauze z vodo (pediatrinja je rekla, naj naredim pauzo, da bo otrok pozabil)...pa smo v nedeljo spet...čebriček (tam se je skoz prej užival kopat), pa spet gazo na noge...pa jok, pa dudo v usta, pa smo nekako na brzinco umili.
Danes pa SPET [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] in to dretje. Men se srce trga. Moj otrok ne mara vode [sm=smiley13.gif]
Kaj naj naredim?
Januarja nameravam it na plavanje na DIF, pa zdej sploh ne vem...no, pa sej ni fora v januarskemu plavanju, fora je v tem, da ne vem, kaj naj zdaj? naj ga neham mučit s kopanjem, pa ga nasuho drgnem vsak večer [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Men se bo res zmešal...prosim, pomagajte mi, kaj naj naredim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




trinca -> RE: Kopanje-prosim pomoč! (22.11.2005 16:47:58)

Umivaj ga s prečiščenim oljčnim oljem iz lekarne. ker ga bo, če ga boš drgnila na suho, bolelo. Malo olja kani na gazico in ga postopno umij: umazanija bo šla dol, hkrati pa bo še namazan. Jaz svoje dojenčice ne bi silila h kopanju, če ji to ne bi bilo všeč, ker se mi zdi, da otrok vsako takšno akcijo doživlja kot nasilje nad sabo. Od tu potem izvirajo strah, nezaupanje, pomanjkanje samozavesti, spoznanje, da brezpogojne ljubezni morda le ni...




Marogica -> RE: Kopanje-prosim pomoč! (22.11.2005 16:49:24)

To pa je res hudič. V bistvu ti ne vem pomagat. Sem pa nekje brala, da se otroci v bistvu vode nikoli ne bojijo, kadar pa jočejo in imajo odpor do vode, je pa to vedno povezano z nekim negativni doživetjem, ki ga je imel. Probaj se spomnit, kaj bi lahko takšnega naredila, kar je vajinega otročka tako odvrnilo od vode.
Srčno upam, da se boste v bodoče zopet normalno kopali.




lex -> RE: Kopanje-prosim pomoč! (22.11.2005 16:55:25)

Ja tud naš korenjak je jokal oz. še vedno joče ko mu umivamo glavo. Noče več pogledat gor, da bi ležal na rokah v bani itak ni šans, zato mu glavo perem samo 1x tedensko oz. po potrebi. Ko pa ne peremo glave je vse OK. Prej pa še to ni bilo več. Največji kiks je naredil moj ko mu je pral glavo sam (mene ni bilo doma, pa sta jedla puding in je bil povsod drugot razen v želodčku), no in tako dao najprej banjico njegovo račko in potem se sam usede, če ga pa silim je pa GROZA! Pogruntat je treba kaj ga bo premamilo v banjo.




@ -> RE: Kopanje-prosim pomoč! (22.11.2005 21:29:05)


Če še nekaj časa ne bo nič pomagalo, ti bo mogoče prišla prav naša izkušnja. Primerna je namreč za otročke, ki že sedijo ali pa skoraj sedijo. Mi namreč v bano  damo majhen napihnjen čolniček in ga kopamo v njem.  Predvidevam, da imate tuš kad, če nimate velike bane in bo tudi to izvedljivo.
Da ti vidiš, kakšno veselje je kopanje pri nas, odkar sedimo! V bistvu je fajn tudi za starše, ker je čolniček mehki, ni ostrih robov, ni nobene višine... skratka zelo priročno.
Zdaj, ko pa bi moral začeti plaziti (valjda jok na vse grlo naslednjo sekundo, ko pristane na trebuščku), pa je edino v čolničku z veseljem na trebuhu. Najprej začne plezati za igračami, ki ležijo ob čolničku, se z rito odbija kot na trampolinu, pristane na trebuščku, brca, malo pije vodo... :) Ne glede na to, kako zaspan je, je čolniček višek dneva! Ne vprašaj pa, kako je, ko ga vzamem ven.... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

papa, Afna




taška30 -> RE: Kopanje-prosim pomoč! (22.11.2005 21:53:29)

Hoj!
Kaj pa, če bi ga dala najprej sedet v prazno banjo/čebriček (recimo s tetra pleničko ovitega. Potem pa čisto počasi dolivala vodo kar s kakšno kanglico, posodo...da sploh porajtal ne bi...in gladina bi rasla.

Tako so naši prijatli prvič kopali psa, da ne bi dobil strahu pred vodo. Dali so ga stati na brisačo v banjo, spodaj pod brisačo tuš, pa spuščali vodo. Saj ne da je otrok ko pes, ampak ideja ni slaba.

Lp




tina104 -> RE: Kopanje-prosim pomoč! (23.11.2005 9:08:44)

Moj že od prvega kopanja naprej kriči v vodi (no, vmes je mogoče ene trikrat užival). Pa smo tudi nabavli termometer, ker sem mislila, da T ni primerna, pa poskusila z miljenjem, pa brez, pa v mali in v veliki kadi. DRENJE! Tako da se tudi jaz še vedno sprašujem, kaj narediti. Zaenkrat delam tako, da ga pač kopam samo enkrat na teden, drugače pa umivam s krpico. Če ga ne milim pri kopanju, joče malo manj kot če ga.




Anonimen -> RE: Kopanje-prosim pomoč! (23.11.2005 9:18:30)

Daj mu v banjico kašne pisane mašne od daril, kakšne bolj velike, pisane, da mu bodo všeč in bo mogoče malo pozabil, da gre v banjo. Če pa jih nimaš, pa kakšne pisane balone kupi in jih malo napihni, pa ne preveč, da se jih ne bi slučajno ustrašil in da jih bo lahko prijel. Čeprav mašna je ponavadi bolj zanimiva. Jaz bi tako poskusila.




Anonimen -> RE: Kopanje-prosim pomoč! (23.11.2005 14:40:12)

Hvala punce [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Tale s čolničkom niti ni slaba...pa tale z mašnami tudi ne...bomo probali, pa javim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Stran: [1]