kalbo -> RE: Testo za pizzo (24.11.2005 13:46:42)
|
Evo recept, ki definitivno uspe. 0,33 dl mleka 0,33 dl olja 1,33 dl mlačne vode 0,33 kg moke 10g soli mala žlička medu 25 g svežega kvasa (en zavitek od žita) V šalci za čaj zmešaš mleko 0,33 dl vode in žličko medu. Mešanica mora biti topla a ne vroča. Tu notri zaztopiš kvas, potreseš s ščepcom moke in počakaš, da se dvigne do vrha šalce (temu se po kalbotovo reče zbuditi kvas). Moko daš v večjo skledo, narediš v sredi luknjo, streseš tja sol, zbujeni kvas, olje in preostalo vodo. Zgneteš testo, in daš hajat za pol do ene ure na toplo. Še en trik, pica se peče na maksimalni temperaturi pečice 10-15 min. Pomembno je, da je pečica nakurjena na maksimum 250, nekatere (moja) gredo pa celo na 275 stopinj. Dober tek
|
|
|
|