[Brisano sporočilo] (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (22.11.2005 14:42:56)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Anonimen -> RE: Testo za pizzo (22.11.2005 14:44:10)

hehe men tut ne zato ga od oka kupim v štacun - pečjakov je zakon :) pa nobenga packanja pa nič:)




kofetek2010 -> RE: Testo za pizzo (22.11.2005 14:45:45)

pokličeš Halo pizza, ko jo prinesejo pa daš v pekač in ko pride stari domov mu lepo postrežeš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] 




Anonimen -> RE: Testo za pizzo (22.11.2005 14:49:14)

Malo moke, malo vode, malo kvasa in malo olja, pa je. Menda.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (22.11.2005 14:53:09)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




CatJa -> RE: Testo za pizzo (22.11.2005 14:54:13)

IZVIRNO SPOROČILO: BAGI

Kako se naredi?

Prosim za točne podatke v gramih, decilitrih,....ker "od oka" meni ne uspe nič.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


Pol si pa glih taka srota ko js [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anonimen -> RE: Testo za pizzo (22.11.2005 14:57:54)

no bagi pol pa tkole :) če ti kej pomaga

http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=1820&besede=testo%20pizza




Anonimen -> RE: Testo za pizzo (22.11.2005 14:59:47)

http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=2416
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=2417
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=5010
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=2509
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=1328




mammy26 -> RE: Testo za pizzo (22.11.2005 15:02:52)

jaz pa ga naredim nekoliko drugače. Dam približno 40dag moke, en suhi kvas, dve žlici olja in prav tako dve žlici mleka, en rumenjak, malo soli, malo začimb za pico (origano) ter tako pričnem z mešanjem. Ob tem pa dodajam mlačno vodo, najprej malo, pa malo, tako dolgo da ni testo mehko. Jaz ga potem dam vzhajat in dlje ko mi vzhaja testo, boljše je.
In voila....




lex -> RE: Testo za pizzo (22.11.2005 15:21:07)

Najbolj simpl na svetu - pa še vzhajat ni treba:
1 šalčka (za kakav) piva
2 isti šalčki mehke moke
2 žlici olivnega olja
1/2 pecilnega praška

zgneteš, razvaljaš, nadevaš in daš pečt: [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]smajli, ki se oblizuje




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (22.11.2005 19:53:32)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




ZARA -> RE: Testo za pizzo (22.11.2005 19:55:11)

Jst ti lahko povem samo "od oka", ker na te mere pa men ne gre [sm=ocala.gif]...




kofetek2010 -> RE: Testo za pizzo (22.11.2005 19:57:20)

matr bagi, a še zdej je familija lačna [sm=zmeden2.gif]

bejš kuhat al pa neki spečt, revčki [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (22.11.2005 20:39:17)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




kofetek2010 -> RE: Testo za pizzo (22.11.2005 20:41:20)

a tako, zdaj si pa že ti domaćica [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] 

in naj ti jutri rata [sm=smiley20.gif]




čveka -> RE: Testo za pizzo (24.11.2005 8:06:05)

Moj recept:
50 dag moke
ščep soli
2 žlici olivnega olja
radenska (testo je bolj rahlo) po potrebi
paketek suhega kvasa pa vedno vzhajam 2,5 dcl mlačnega mleka.
Zamesim in pustim vzhajat najmanj dve do tri ure....

Vedno uspe in vsi vse pojejo....

lpč




Anonimen -> RE: Testo za pizzo (24.11.2005 8:09:18)

U, lex, tale tvoj recept pa res dobro izgleda. Moram probat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




radovednica_ -> RE: Testo za pizzo (24.11.2005 12:03:13)

ojla..

u testo vedno dodajte pivo...v pelate (če jih kupite v trgovini ine ko so v piksni) pa ko jih zmeksate dodajte malo rdečega vina in so veliko boljši..




gojska -> RE: Testo za pizzo (24.11.2005 13:37:03)

IZVIRNO SPOROČILO: lex

Najbolj simpl na svetu - pa še vzhajat ni treba:
1 šalčka (za kakav) piva
2 isti šalčki mehke moke
2 žlici olivnega olja
1/2 pecilnega praška

zgneteš, razvaljaš, nadevaš in daš pečt: [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] smajli, ki se oblizuje



[sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif]




kalbo -> RE: Testo za pizzo (24.11.2005 13:46:42)

Evo recept, ki definitivno uspe.

0,33 dl mleka
0,33 dl olja
1,33 dl mlačne vode
0,33 kg moke
10g soli
mala žlička medu
25 g svežega kvasa (en zavitek od žita)

V šalci za čaj zmešaš mleko 0,33 dl vode in žličko medu. Mešanica mora biti topla a ne vroča. Tu notri zaztopiš kvas, potreseš s ščepcom moke in počakaš, da se dvigne do vrha šalce (temu se po kalbotovo reče zbuditi kvas).

Moko daš v večjo skledo, narediš v sredi luknjo, streseš tja sol, zbujeni kvas, olje in preostalo vodo. Zgneteš testo, in daš hajat za pol do ene ure na toplo.

Še en trik, pica se peče na maksimalni temperaturi pečice 10-15 min. Pomembno je, da je pečica nakurjena na maksimum 250, nekatere (moja) gredo pa celo na 275 stopinj.

Dober tek




Nasy -> RE: Testo za pizzo (25.11.2005 1:40:57)

se ne zažge[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




kalbo -> RE: Testo za pizzo (25.11.2005 7:51:16)

Ne, ne zažge se. Speče se fenomenalno, ostane sočna, testo v prvi minuti, ko je not dodatno shaja... Super res. pečeno je pa prej v 10tih kot 15ih minutah. V piceriji pečejo pice v krušni peči, kjer je temperatrura okoli 500 stopinj.




kalbo -> RE: Testo za pizzo (25.11.2005 7:55:05)

Kruh pečem na 225 stopinjah. Hlebec iz kile moke je pečen v 30-40 minutah. Skorjica je hrustljava, kruh rahel. Dosti stvari pečemo na prenizkih temperaturah. Dosti bolje se spečejo na višjih.




Shorty_ -> RE: Testo za pizzo (26.9.2008 9:33:07)

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Evo recept, ki definitivno uspe.

0,33 dl mleka
0,33 dl olja
1,33 dl mlačne vode
0,33 kg moke
10g soli
mala žlička medu
25 g svežega kvasa (en zavitek od žita)

V šalci za čaj zmešaš mleko 0,33 dl vode in žličko medu. Mešanica mora biti topla a ne vroča. Tu notri zaztopiš kvas, potreseš s ščepcom moke in počakaš, da se dvigne do vrha šalce (temu se po kalbotovo reče zbuditi kvas).

Moko daš v večjo skledo, narediš v sredi luknjo, streseš tja sol, zbujeni kvas, olje in preostalo vodo. Zgneteš testo, in daš hajat za pol do ene ure na toplo.

Še en trik, pica se peče na maksimalni temperaturi pečice 10-15 min. Pomembno je, da je pečica nakurjena na maksimum 250, nekatere (moja) gredo pa celo na 275 stopinj.

Dober tek


v soboto sprobam nato poročam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Anonimen -> RE: Testo za pizzo (30.9.2008 16:36:22)

500 g moke
3,2-3,5 dcl mlačne vode
ščep soli
pol svežega kvasa ali 1 suhi kvas
malo sladkorja
olje (olivno, sončnično)

Moko daš v plastično posodo, okoli natreseš sol. V sredini narediš jamico, daš mlačno vodo, sladkor, kvas. Poliješ še z oljem, zmešaš z gnetilkami, na koncu zgneteš z roko. Koliko vode potrebuješ je odvisno od moke. Pustiš vzhajati, razvaljaš po pekaču in preden naložiš, naj znova vzhaja. Naložiš in daš pečt v zelo ogreto pečico.




Stran: [1]