Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: PRAZNIKI (božič, novo leto, ... ) 21.11.2005 14:58:11
|
|
|
|
puncica
|
Men pa lepš zgleda z veliko in bom z veliko pisala a te bo motil
|
|
RE: PRAZNIKI (božič, novo leto, ... ) 21.11.2005 15:00:54
|
|
|
|
Anonimen
|
, puncica, odlično.
|
|
|
|
RE: PRAZNIKI (božič, novo leto, ... ) 21.11.2005 15:09:35
|
|
|
|
Anonimen
|
Žal mi je ampak jest bom še naprej avtomatično z veliko pisala,tako kot so me naučili in sem videla drugje
|
|
|
|
RE: PRAZNIKI (božič, novo leto, ... ) 21.11.2005 15:11:59
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja ocitno ste se narobe naucili ... Ja, full me moti. Ne vem zakaj, ampak to in VEJICE me full motijo. Pa da nekdo pise brez presledkov med locili. Ce pa zamesa crke v besedi me pa ne moti ,... ker se to men konstantno dogaja Torej,lepo praznujte Bozic in Novo leto,moj bozic in novo leto bosta poden od podna
|
|
|
|
RE: PRAZNIKI (božič, novo leto, ... ) 21.11.2005 15:40:13
|
|
|
|
StBarbara
|
Ribica, zakaj ne uporabljaš šumnikov?
|
|
RE: PRAZNIKI (božič, novo leto, ... ) 21.11.2005 15:48:28
|
|
|
|
Anonimen
|
Takoj prutožbo na izdelovalce voščilnic
|
|
|
|
RE: PRAZNIKI (božič, novo leto, ... ) 21.11.2005 15:49:16
|
|
|
|
Anonimen
|
prutožbo-pritožbo....na sem se nalezla napak.
|
|
|
|
RE: PRAZNIKI (božič, novo leto, ... ) 21.11.2005 16:11:47
|
|
|
|
Moyca_
|
jaz pišem z veliko zaradi spoštovanja do takšnega praznika
|
|
RE: PRAZNIKI (božič, novo leto, ... ) 21.11.2005 16:33:25
|
|
|
|
nejcko
|
Naše starše so učili, da se ti prazniki pišejo z veliko in v večini tujih jezikov je tako. Torej Neva pravzaprav ne dela nič narobe. Njena edina napaka je, da ni sledila slovničnim in pravopisnim trednom. Jaz oboje pišem z malo, ker je pač tako pravilno, ne bi pa imela nič proti, če bi to pravopisno pravilo popravili - ker se mi osebno zdi veliko lepše, spoštljivejše do praznika in nikakor ne bi moglo prihajati to nesporazumov, ker bi bilo jasno, kdaj se misli točno določen praznik, kdaj pa je nek izraz mišljen bolj splošno. Recimo: Za veliko noč bom doma (cele velikonočne praznike). : Za Veliko noč bom doma (točno na tisti dan/praznik).
|
|
|
|
RE: PRAZNIKI (božič, novo leto, ... ) 21.11.2005 20:14:15
|
|
|
|
Joe
|
Jaz sem poleg poveličanih praznikov proti tudi pisanju vikalnih zaimkov z veliko začetnico: Vi, Vam, Vaš, Vaših. Za bruhat!!!!
|
|
|
|
RE: PRAZNIKI (božič, novo leto, ... ) 21.11.2005 20:37:53
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, tale Vi, Vam, Vas je pa meni tudi tako arhaično. Nekako tako kot onikanje v današnjem času. Meni se pa čudno zdi, ko se vse nagrade pišejo z malo. Npr. oskar za filmsko vlogo, pa viktor popularnosti pri nas ipd.
|
|
|
|
RE: PRAZNIKI (božič, novo leto, ... ) 21.11.2005 21:03:05
|
|
|
|
Joe
|
Onikanje!!! Ta je pa za kozlat!!! In da so si papeži, prvi med enakimi, ter razni kardinali in nadškofje brez sramu in ugovarjanja dali reči "ekselenca" ali kaj podobno poniglavega. Za razjokat nad uspehom Jezusovega poslanstva!!
|
|
|
|
RE: PRAZNIKI (božič, novo leto, ... ) 21.11.2005 21:08:14
|
|
|
|
Primoza
|
S Tvojim mnenjem se lahko strinjam.
|
|
|
|
RE: PRAZNIKI (božič, novo leto, ... ) 21.11.2005 21:15:07
|
|
|
|
Joe
|
Hvala, Ekselenca!! Veseli nas.
< Sporočilo je popravil Joe -- 21.11.2005 21:16:10 >
|
|
|
|
RE: PRAZNIKI (božič, novo leto, ... ) 21.11.2005 21:17:39
|
|
|
|
Anonimen
|
Uhm, a se ne reče "ekscelenca"?
|
|
|
|
RE: PRAZNIKI (božič, novo leto, ... ) 21.11.2005 21:19:24
|
|
|
|
Anonimen
|
Ker sem se tko navadla, ko so RRjevke hodile na IRC preko webchata in sem pisala brez, zato da so se one (ker se, ce imas program IRC zloadan in nekdo na webchatu pise sumnike, izpisujejo cudni hieroglifi). Pa hitreje je, ker ti ni treba cist tja desno 'hodit'. Ce je pa zlo motece, se bom pa potrudla s sumniki pisat.
|
|
|
|
RE: PRAZNIKI (božič, novo leto, ... ) 21.11.2005 21:30:21
|
|
|
|
Joe
|
Joj, pratiš me, slavistka Selena!! Sem preveril: bolj v ravni črti je res "ekscelenca", a je navedeno v oklepaju tudi "ekselenca". Da je "ekscelenca" upravičeno prva oblika, kaže tudi angleška raba (iz latinščine) npr. glagola "to excel" (prekašati, nadkriljevati, odlikovati). Seveda je meni lažje izgovoriti brez prvega "c", in če je dovoljeno, potem je voljeno!
|
|
|
|
RE: PRAZNIKI (božič, novo leto, ... ) 22.11.2005 2:44:34
|
|
|
|
.ču
|
Riba...a si slučajn opazila,da te pri tvojih rosnih letih ful=en kup enih stvari moti pa velika začetnica,pa narečja,.... Če boš še miljon postov na podobne teme odpirala,ne boš spramenila stvari...to pač je...škoda vlagat energijo v take zadeve... OK...sej poveš lahko... Papa
|
|
RE: PRAZNIKI (božič, novo leto, ... ) 22.11.2005 16:37:34
|
|
|
|
Anonimen
|
Kaj pa ima pravopis veze z leti? Hvalabogu da se kakega tok starega kot sem jaz to moti! Bom se potem potrudia poiskat kak ''lep'' primerek najstniskega pisanja ... za bruhat.
|
|
|
|
RE: PRAZNIKI (božič, novo leto, ... ) 22.11.2005 20:22:02
|
|
|
|
Maček Muri
|
Če si že zapela za pravopis in slovnico, zakaj potem za vraga sama ne pišeš slovnično pravilno. Za začetek mogoče? Zgledi vlečejo.
|
|
|
|
RE: PRAZNIKI (božič, novo leto, ... ) 22.11.2005 21:15:29
|
|
|
|
cincamarinca
|
IZVIRNO SPOROČILO: Joe Jaz sem poleg poveličanih praznikov proti tudi pisanju vikalnih zaimkov z veliko začetnico: Vi, Vam, Vaš, Vaših. Za bruhat!!!! Se strinjam. Ribica RR, vesela sem, da kdo tu in tam še opozori na slovnico, ker se mi zdi, da ljudem sploh ni mar, kaj pišejo. Pa zdaj ne rečem, da bi tu gor (na forumu) moralo biti vse slovnično pravilno. Mislim bolj na splošno. Npr. da marsikdo sploh ne uporablja rodilnika ob zanikanju... Mi pa ni čisto jasno, kaj te moti pri vejicah - to, da se pišejo, al' to, da se ne...? Ker v zadnjem postu jih kar spuščaš...
< Sporočilo je popravil cincamarinca -- 22.11.2005 21:16:32 >
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?