Anonimen -> RE: Vpis v prvi razred devetletke (4.12.2005 9:38:53)
|
Moj Jan je šel v 1. razred 9-letke s 5-imi leti in 11-imi meseci. Mislim, da zaradi same starosti do sedaj ni imel težav, saj je 1. razred 9-letke po programu takorekoč enak, kot je bila prej mala šola. Se pa določeni problemi pojavljajo sedaj, ko je v 3. razredu 9-letke. Več je učenja oz. same snovi in Jan ima s tem težave, ker je hiperaktiven. Kljub temu, da imajo veliko aktivnosti in kljub temu, da ima (za po potrebi) odobreno učno pomoč, je še vedno težko, čeprav tisto, kar ga zanima, osvoji brez težav, tisto, kar ga pa ne, mu pa nihče ne bo vcepil v glavo. No, ampak to ima verjetno po meni. Če me ne zanima, me ne zanima, pa pika. Po eni strani me prav zanima, kako bo naslednje leto, ko se začne številčno ocenjevanje (sedaj je samo ob koncu ocenjevalnega obdobja procentualno, kjer pa Jan dosega dobre rezultate, saj je test iz matematike rešil 94%-no pravilno, kar bi bila ocena 5). In skrbi me učenje na pamet, kar je pri nekaterih predmetih enostavno treba. Če spregledam hiperaktivnost, se mi kljub temu zdi, da "tako majhni" otroci tega še niso najbolj sposobni, poleg tega pa se mi zdi vprašljivo tudi dojemanje šolskih obveznosti. Prezgodaj je. Čeprav sem pristaš tega, da se učimo celo življenje in da na splošno ni nikoli začeti prezgodaj.
|
|
|
|