taška30 -> RE: Kako uspavate svoje dojencke? (20.11.2005 22:51:02)
|
Pri nas se je način uspavanja spreminjal iz meseca v mesec. Na začetku je nisem uspavala kaj posebej, ker je zaspala na joški, pa nismo se še šli večernega rituala, ker se je itak jedlo na 2-3 uri cel dan in noč. No, potem ko smo upeljali večerni ritual (tam cca.2mes) je bilo nekaj časa zlato obdobje: pojedla, v postlo, 3x navila vrtiljak, 3x popravila dudo in mala je spala. Potem je bilo pa tega naenkrat konec. Potem so do skoraj 6.meseca sledile vsakodnevne borbe s spancem, razen kadar ni zaspala na joški (cca. 1-2x na teden). V borbah sem menjala strategijo (od tega da sem stala zraven po 1 uro in božala in pela, do druge skrajnosti, ko se je parkrat drla po 2 uri - sicer sem hodila k njej na 10 minut tolažit, ampak ven jo nisem vzela). Spreminjalo se je iz tedna v teden, ko sem že mislila, da smo na konju, spet neka nova finta. Že od rojstva vsak večer furam isti CD otroških uspavank, ampak mala ne da kaj dosti na to oz. vedno ga je z vpitjem preglasila. Očitno tudi mi nismo s tega planeta. No, sedaj je kakšen mesec v redu, ker se je sama naučila dati dudo v usta (prej ni bila dovolj spretna da bi sama, če sem pa jaz prišla popravit dudo jo je pa še bolj razbesnelo), tako da se zdaj poslovim, grem ven, najprej fajn zarjuje za 10 sekund, potem pa že slišim kako z rokico šlata dudo, pa zacmoka, pa je tišina. Aja, vi nimate dude[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Potem pa tud to ni tolažba.
|
|
|
|