RE: IIIIIIIIIIIIGIT FUL IN FEJ (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan



Sporočilo


BigWhale -> RE: IIIIIIIIIIIIGIT FUL IN FEJ (21.11.2005 9:19:59)

Zdaj se bom jaz, ki sem v bistvu proti RKC postavil njim v bran. Heh, smesno.





nInAzWeRiNa -> RE: IIIIIIIIIIIIGIT FUL IN FEJ (21.11.2005 10:31:27)

vse tiste zagovornice ki goreče zagovarjate cerkev eno je biti veren do česar ima vsak pravico drugo je pa cerkev...že če se ozrete malo v zgodovino vam je lahko marsikaj v zvezi s cerkvijo bolj jasno kot vam očitno je...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]
groza takšni si res zaslužijo najhujšo možno kazen[sm=smiley18.gif]!




zoya_ -> RE: IIIIIIIIIIIIGIT FUL IN FEJ (21.11.2005 10:46:56)

Sorči, tle si pa mau falila... Župnik, ki ga kateri izmed otrok obsod zlorabljanja, ga enostavno prestavijo v drugo faro, kjer ne bo imel več stika z otroci, vsaj tako je nedavno nazaj bilo in noben mu ni nič sodil. So rekli na RKC, da mu bodo sodili po njihovem pravu... ja halo!?!  A niso glih tko državljani kot mi ostali, zakaj morajo imeti pa oni nek poseben pravo???
Ne strinjam se s tem, da je procent župnikov pedofilov isti kot pedagogov... če je pa že, je pa župnikov občutno manj kot pa zaposlenih pedagogov, kar je potem ta procent še bolj strašljiv.
Npr. če je župnikov 1000, pa pedagogov 10000, procent pedofilov 10%, potem se mau zamislimo, koliko jih je md župniki in koliko med pedagogi... Številno isto, samo vsak 100 župnik je pedofil... pa vsak 1000 pedagog je pedofil.... TLE je razlika....

Sicer pa med župniki naj tega NE BI BILO. Zakaj? Ker učijo, da tega naj NE bi delali... celi fari razlagajo, kako je treba v družini vzgajat, kako je treba živet vzdržno, kako je treba otroke učit, kako naj ne bi delal tega in onega... kaj pa potem sami delajo????? Zato je to tolk bolj sporno. Zato se ljudje zgražajo. Zato je vse to tako grozno, ker ljudem na kraj pameti ne pade, da bi se lahko kaj takega naredilo. Če bi dva otroka postavl, pa bi en reku, da ga je pedagog zlorabu, en pa da ga je župnik..., marsikateri bi reku za drugega, da to pa ne more... naš župnik pa že ne, kako je pa to mogoče... ja žal, tako ljudje razmišljamo...
Jaz to govorim čisto hipotetično, da se ne bo sedaj kdo v kaj zapičil, da kva trdim in kva govorim...




tanikaa -> RE: IIIIIIIIIIIIGIT FUL IN FEJ (21.11.2005 10:52:09)

vsi pedofili, pa najsi so to duhovniki, učitelji ali pa navadni delavci, si zaslužijo samo eno: počasno in boleče crkavanje v najhujših mukah. pa naj to crkavanje traja čim daljši čas.

vem da zveni kruto, ampak nedolžni otroci...




tanikaa -> RE: IIIIIIIIIIIIGIT FUL IN FEJ (21.11.2005 10:59:08)

pa še to: kako nas lahko duhovniki učijo kako naj vzgajamo otroke, kakši so naj odnosi znotraj družine, kako razumeti partnerja, mu pomagati in mu stati ob strani...? ne morejo. enostavno zato  ne, ker sami nimajo niti otrok in niti partnerja. eno pa je teorija drugo pa praksa. in zato njihovi nasveti zame nimajo nobene teže. smo mi vedeli kaj je ljubezen do otroka dokler jih nismo imeli? jaz si niti slučajno nisem predstavljala da je ljubezen do otroka tako neskončna, močna in velika, kot v resnici je, ko enkrat otroka imaš. dokler ne sprobaš ne veš. in tisti, ki otroka nima me ne bo učil kako naj ga ljubim in vzgajam. zame je cerkev ena sama zlagana in zahrbna institucija. amen. isto kot politiki samo gobcajo in izkoriščajo nedolžne ljudi. ampak politiki vsaj tako množično ne poslijujejo ljudstva. še manj pa otroke. to pa ne pomeni, da se odpovedujem veri. ne, se ji ne. samo cerkve ne priznavam.





Seven* -> RE: IIIIIIIIIIIIGIT FUL IN FEJ (21.11.2005 11:09:40)

Tanikaa, zato jaz bolj zaupam krscanskim cerkvam, ki imajo pravico do druzine.

Celo v svetem pismu pise tole..

1. pismo Timoteju


Kakšne lastnosti morajo imeti predstojniki 3
1 Zanesljiva je tale beseda: če se kdo poteguje za škofovsko službo, hrepeni po dobrem delu. 2 Zato mora biti škof brez graje, mož ene žene, trezen, razumen, urejen, gostoljuben, zmožen za poučevanje; 3 nikakor ne pijanec in pretepač, ampak prijazen. Ne sme biti prepirljiv in lakomen po denarju. 4 Svoj dom mora dobro voditi, otroci mu morajo biti podrejeni in v vsem spoštljivi. 5 (Kako bo sicer skrbel za Božjo Cerkev, če še svojega doma ne zna voditi!) 6 Ne sme biti novokrščenec, da se ne bi prevzel in zapadel hudičevi obsodbi. 7 Še več, tudi od tistih, ki so zunaj, mora imeti dobro pričevanje, da ga ne bo doletelo zasramovanje in da ne bo padel v hudičevo zanko.  Kakšni morajo biti diakoni 8 Prav tako morajo biti diakoni dostojanstveni, nikakor ne hinavski, pa tudi ne vdani obilnemu vinu in hlepenju po sramotnemu dobičku. 9 Skrivnost vere morajo varovati v čisti vesti. 10 Tudi ti morajo najprej opraviti preizkušnjo in šele potem, ko se jim ne bo moglo nič očitati, naj prevzamejo službo. 11 Prav tako morajo biti ženske dostojanstvene, ne obrekljive, marveč trezne in vsestransko vredne zaupanja. 12 Diakoni naj bodo možje ene žene, taki, ki dobro vodijo otroke in svoj dom. 13 Tisti, ki diakonsko službo dobro opravljajo, si namreč pridobijo lep položaj in veliko zaupnost v veri v Kristusu Jezusu.   ------------------------------------------------------ In RKC trdi, da je so kristjani? Da stojijo za Biblijo in tem kar notri pise? Yea right.




Joe -> RE: IIIIIIIIIIIIGIT FUL IN FEJ (21.11.2005 20:32:09)

IZVIRNO SPOROČILO: Seven

Najbolj grozno je to, da so to ljudje, ki bi morali uciti moralne vrednote in stati za njimi. Mogoce jim zato ravno najbolj zamerim. Oni so tisti, ki opredeljujejo na nek nacin kaj je greh in kaj ne.. Seveda se vsepovsod najdejo posiljevalci, ampak v taksnih krogih, kot so nosilci krscanske vere, pa jih ne bi smelo biti. Za cem potem dejansko stojijo, v kaj verujejo? V satana?

Grozno. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]  Pa bi clovek mislil, da lahko ravno duhovniku najbolj zaupas.


Čista resnica. Strukturni ter težak greh Cerkve (katoliške, anglikanske in vsake ustrezne) pa je, da NE ukrepa z razrešitvijo ("odpustom") takšnih duhovnikov in NE zahteva njihove kazenske obravnave (in posledično obsodbe). Greh se še lahko odpusti, vendar ne brez pokore, t.i. tučasne (zemeljske) in pred Bogom. Zakaj torej ne delajo tako? Odgovor, ki si ga moram vedno podati sam, me vedno znova razočara. Zato, ker navkljub vsemu verjamem v ljudi, skoraj vseh prepričanj.




Bela -> RE: IIIIIIIIIIIIGIT FUL IN FEJ (22.11.2005 9:56:49)

Jst bi te pedofilske duhovnike in tud ostale pedofile kr križat dala, in jih gor pustila crknt, da bi prekleto razmislni kako naj v drugem življenju film vrtijo!




Joe -> RE: IIIIIIIIIIIIGIT FUL IN FEJ (22.11.2005 21:56:23)

Jaz pa bi naredil takole, in kar ne morem verjeti, da se to ne počne na veliko: ob najmanjšem dovolj tehtnem sumu (poudarjam sumu!) bi kot faran vstal sredi nedeljske pridige in ga javno vprašal  pred Bogom in brati in sestrami, kaj je na tej stvari. TO bi bil edini način, ki ga lahko najdem, da si človek ohrani mirno vest pred sabo in Bogom. Namreč zakaj: stvar se je morda godila, mi (jaz) pa nismo (nisem) ničesar ukrenil.

Menim, da je zelo zgovorno, da se takega spraševanja ustraši vsak faran ali faranka, medtem ko lažje prenašajo škandalozne govorice o "našem župniku".




Anonimen -> RE: IIIIIIIIIIIIGIT FUL IN FEJ (22.11.2005 22:38:41)

 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Seven !
Pred časom sem se odločila, da preberem Biblijo (še nisem dokončala, se pa trudim). Ko sem prebrala določene zadeve (tudi to, kar si ti zgoraj citirala), sem se krepko zamislila nad katoliško cerkvijo.
Tudi katoliški nauk sloni na Bibliji. In večina ljudi, ki se imajo za katolike, Biblije ne bere. Pa zakaj bi brali, saj jim župnik pri maši vsako nedeljo kaj prebere. In jim pove, da je skopost greh (boljše je dati kaj cerkvi). In jim pove, koga voliti na prihodnjih volitvah. In jim pove, da svoje otročke pa naj le pridno pošiljajo k verouku........itd. itd.
Skratka - tudi jaz se zgražam nad početjem in nimam besed za ljudi, ki se znašajo nad nebogljenimi otroci.




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]