DOJENJE IN GOSTA HRANA (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


VIVANA -> DOJENJE IN GOSTA HRANA (20.11.2005 11:44:49)

pozdravček! Naša mala Lana je stara šest in pol mesecev in že pridno jemo gosto hrano. Začelo pa se je dogajati (na mojo žalost), da so noče več dojiti toliko kot prej. Ponavadi sva jedle 3 do 4-krat na dan in 2-krart ponoči, a sedaj pa podnevi nekako še pridemo stežka na dvakrat. Zanima me, če imate kaj izkušenj, saj  mora dobiti zadosti mleka, pa se bojim, da bo treba iztiskati mleko, kar pa je mučno. Nujno prosim za kak nasvet, saj sem že malce obupana,a vseeno ne bi rada kaj dosti komplicirala okoli tega. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




taška30 -> RE: DOJENJE IN GOSTA HRANA (20.11.2005 12:13:33)

A veš, da se jaz podobno sprašujem že par dni. Otrok naj bi baje dobil 600ml mleka na dan. Pri nas se že 14 dni ponoči nič ne dojimo. Torej pije mleko zjutraj in zvečer, prej poje še mlečno kašico (tam cca. 120ml), čez dan pa kakor je, včasih jo dojim 2x , včasih le 1x, pa še to se mi zdi, da bolj malo vleče (je bolj za uspavanje). Zdaj je pa še začela piti čaje in kompote in tudi za žejo več ne rabi mojega mleka.
Bolj ko seštevam, bolj se mi zdi da ne pridemo na teh 600ml.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Ne vem sicer koliko spije pri dojenju, ampak več kot 200ml sigurno ne.
Zato ji zdaj dam zraven sadja še kakšno skuto, pa v zelenjavne kaše ji mešam mleko (moje ali umetno).
Ne vem, no...




tascha -> RE: DOJENJE IN GOSTA HRANA (20.11.2005 12:36:12)

Tudi pri nas je tako nekako. Star je 7,5 mesecev in ga sedaj dojim le še zjutraj in zvečer.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Enkrat dopoldne mu dam jogurt ali skutko, pa še zvečer mu naredim mlečno kašico ali kakšen keksolino oz. frutolino z navadnim mlekom, ali pa tako, ki vsebuje umetno mleko.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Potem pa še, če je pire krompir je noter mleko in kisla smetana, pa mogoče še malo jogurta pri meni, če ga jem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]. Ne vem, meni se zdi to dovolj, saj zdaj rabi tudi druge stvari za rast.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Maja Z -> RE: DOJENJE IN GOSTA HRANA (20.11.2005 12:37:24)

ojla

pri nas je pa ravno obratno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Kaja bi skos visela na joški[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], ampak pri tem pa ne poje zadosti goste hrane, da bi jo nasitil za cel obrok...vsaj meni se ne zdi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Najprej je, potem pa usta skupaj drži in seveda ne gre nič več noter. Sej men je dojenje super, vendar mislim, da bi mogla kej več jest ostale hrane.

lp maja




zi&mm -> RE: DOJENJE IN GOSTA HRANA (20.11.2005 12:46:33)

Oj,

pri nas pa se pol dosti hranimo; Žiga bo čez teden star 6mesecev pa pri nas to zgleda takole:
7ih dojenje
10ih banana (ali drugo sadje ali jogurt)
12:3o dojenje
15ih korenček z juhico (ali druga zelenjava9
18ih dojenje
19:3o frutolino (ali kaj podobnega, cca 100-120ml)
21: dojenje

Ponoči pa smo že pri 3tednih nehali jest in spimo od 21te pa do 7me zjutraj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], včasih podaljša do 10te, če ne pa odspi urco po kosilu.

S težo pa zaenkrat ni težav; pri 5m je imel 7350gr in 77cm.

Lp




Stran: [1]