Pomoč!!! Sirup... (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

sky -> Pomoč!!! Sirup... (18.11.2005 13:55:44)

Jaz sem že čisto obupana[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]! Vse finte sem že sprobala. Mala ima vnetje srednjega ušesa, zato sva v ponedeljek dobili sirup (Hiconcil). [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] pa je to stvar "spravit v njo". Kljub temu da je stara že dobre 4 mesece, ustec niti slučajno ne odpre, ko vidi žličko (ziza je zakon). Matram se z "injekcijo", ki jo tišim ob dojenju, potem sem probala s prstom (1x je šlo, drugič je že poštekala, da to ni to), če vidi flašo, se dere ko jesihar (to že več kot  mesec dni). Ne vem več, kaj naj probam. Morava pa jemat ta antibiotik. Pa še nos ima čisto zapocan. Tu imava tudi take borbe in dretje, da me bodo sosedje prijavili.
Pomagajte, prosim!!! LP,Saša

corfu -> RE: Pomoč!!! Sirup... (18.11.2005 13:58:43)

Težko je, a kot si že sama ugotovila, mora jesti sirup. Svetujem ti mero potrpežjivosti in vztrajnosti, kljub temu da joka.

veliko uspeha

Barči78 -> RE: Pomoč!!! Sirup... (18.11.2005 14:06:42)

Mogoče pa sirup lahko zmešaš med čaj in poskusiš po steklenički.

nanka -> RE: Pomoč!!! Sirup... (18.11.2005 14:11:54)

Pri na so tudi bile borbe, ker otroka nista marala sirupov. Kmalu sem ugotovila, da sama ne zmorem, zato mi je pomagal mož. On je otroka prijel v naročje, v ležeč položaj (tako da se ni mogel  premikat), jaz pa sem mu z roko odprla usta in zlila sirup v usta. Potem sma ga še držala v vodoravnem položaju tako dolgo, da se je videlo da je sirup pogoltnil.
Veliko sreče.

Anonimen -> RE: Pomoč!!! Sirup... (18.11.2005 18:50:40)

Z brizgo bi moralo iti. Seveda ne prostovoljno.

Ajnaa -> RE: Pomoč!!! Sirup... (20.11.2005 11:48:58)

Jaz ji dajem sirup za železo, vsako jutro, ima 9 mesecev in ko vidi stekleničko tako stisne ustka, da jih komaj odprem. Vendar sirup mora jesti!!! Zato ji na silo odprem usteca in z brizgo špricnem notri, nekaj ji uspe z jezičkom in ob kotičku spluvati ven, vendar večino dobi. SEm pa včeraj poskušala malo preko igre, enkrat jz šprio v usta, drugič ona in ob tem ji šprico le potegnem čez ustnice, tako da jo oblizne. parkrat naredim tako, vsake toliko pa še špricnem notri. deluje, dokler ne pogrunta. Je pa res muka dajati sirup, pa je sladek. V nosek ji pa vsako jutro brizgnem po 1 ml fiziološke, pa le zažimi in se nasmeje, se nič ne brani. Verjetno zato, ker je navajena od vsega začetka.

Stran: [1]