Bolečine v križu (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Lorena -> Bolečine v križu (18.11.2005 9:26:29)

LP!

Ker se veliko gibljem, opravljam gospodinjska opravila,...skratka sem precej aktivna, me zanima, s čim si je možno lajšati bolečine v križu - oziroma jih preprečiti?
Precej hitro začutim bolečino[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Anonimen -> RE: Bolečine v križu (18.11.2005 9:32:57)

S PRAVILNO DRŽO IN KAKO TELOVADBO ZA KREPITEV TREBUŠNIH IN HRBTNIH MIŠIC - PRIPOROČAM PILATES.
ne vem a si noseča al ne? če si pol pilates odpade in pride v poštev nosečniška telovadba in pravilna drža.

Lorena -> RE: Bolečine v križu (18.11.2005 9:41:35)

Sem v 21.tednu, in res s slabo držo[sm=smiley24.gif]

Anonimen -> RE: Bolečine v križu (18.11.2005 9:45:24)

ja ja..mene tut boli križ. ampak js mam problem da 8 ur sedim v službi zato so me dal včer na 4 urno bolniško, tko da upam da se bom začela mal več gibat.
drgač se je pa treba zavedat da si noseča, da se tkiva in vezi v sklepih med nosečnostjo raztegujejo in da jih ne smeš preobremenjevat. delej sam lažja dela, ne dviguj težkih zadev, vrečke iz štacune nej ti dec nos pa tak. če že morš kej dvignt se ne prepogibej ampak počepn z ravnim hrbtom! če te bo še ful bolel pejt do dohtarja pa nej te dajo na fizioterapijo. js sem bla na 1. nosečnosti pa je blo kr kul.

cebelicamaja -> RE: Bolečine v križu (18.11.2005 9:47:08)

Meni križ dela hude probleme, vendar se mi zdi, da je zaradi telovadbe vedno bolje. Seveda se ne pozna takoj naslednji dan, ampak se splača vztrajat.
Pa seveda, res je drža zelo pomembna in pravilno dvigovanje bremen - nikoli z ukrivljenim hrbtom ampak vedno počepni in dviguj z ravnim hrbtom.

LP, maja

Stran: [1]