|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: izvedela za spol-razočarana
18.11.2005 11:47:05   
Anonimen
Če se navežem na Marogico, lahko tudi v moj album Hišna pomočnica pogledaš in boš videla, da fantki znajo v vseh pogledih nadomestiti punčke. Tako po izgledu kot po dejanjih.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: izvedela za spol-razočarana
18.11.2005 11:49:20   
Anonimen
Tudi jaz si želim punčko, pa kaj če bo fantek- BO NAJIN! Otroka ne boš ljubila zaradi spola, ampak zato ker je plod vajine ljubezni!!! Razmisli o takih izjavah... brez zamere

(odgovor članu Mabo)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: izvedela za spol-razočarana
18.11.2005 11:55:21   
puncica
Ma tud jaz tega ne razumem a ok, sej imaš 9 mescev da se navadiš, boste pa mogoč naslednjo imel punčko al se je pa G zmotil pa bo vseeno punčka. Tudi zame je važno je da bo otrok zdrav, pa če bomo imel 4 punceuser posted image

< Sporočilo je popravil puncica -- 18.11.2005 11:56:00 >


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: izvedela za spol-razočarana
18.11.2005 12:00:52   
XXYY
Živjo anonimna!

Jaz kot prvo, sploh ne bi verjela tem UZ.-kom. Ker se tudi ti UZ. lahko kdaj zmoti. Če je tvoja g. videla, da bo user posted image , potem ni rečeno da bo user posted image , mogoče se pa še kje skriva, da bo le user posted image .

Jaz še nisem rodila. Pred nosečnostjo sem vedno govorila, da bom user posted image rodila in na UZ. mi pa pravi, da naj bi bila user posted image . Ampak moj notranji glas mi še kar vedno govori, da bo user posted image .

V bistvu tega je, da sploh ni pomembno kakšnega spola je otrok, samo da je zdrav in živ, drugo meni sploh pomembno ni.

Oba boš vseeno zelo vzljubila, že takoj ko ti ga položijo na tvoj buši. Po mojem je to najlepši trenutek, ki se ti lahko zgodi. Nosiš ga celih 9 mesecev in že komaj čakaš, da ga vidiš in spoznaš novega družinskega člana.

Jaz to že nestrpno pričakujem, pa naj bo user posted image ali user posted image , mi je zdaj vseeno, samo da je zdrav. TO JE BOLJ POMEMBNO, KOT PA SPOL.

Zato se mi zdi, da se ne obremenjuj s tem, ker ga boš vseeno zelo vzljubila, klub temu, da ni tisti spol, ki si si ga želela. Že tisti trenutek, ko ga boš prijela v roke, boš rekla to je moj otrok.

Te pa popolnoma razumem.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: izvedela za spol-razočarana
18.11.2005 12:01:29   
dadica
vsaka ženska ima nekakšno prioritetno željo glede spola,ampak ko je enkrat tako daleč pa ti je čisto vseeno!Če pav se še vedno ne moreš sprijaznit z tem pa idi na forum zanositev in preberi kako se nekatre trudijo(MO) da bi zanosile in se malo zamisli!Ali pa idi pogledat pod spontani splav!Te ženske bi vse dale za otroka,ti pa se sekiraš kakšnega spola bo.Mislim da je to skrajno neresno!
lp dadica

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: izvedela za spol-razočarana
18.11.2005 12:15:18   
sarči
Kot prvo-barbapapa zelo nesramno od tebe!

Anonimna,oba z partnerjem sva si želela fantka in pri NS so nam povedali da bo verjetno punčka,zelo sem bila razočarana,partner malo manj,potem sem se nekako sprijaznila,zdaj,oz.takoj ko sem rodila si pa ne predstavljam da bi imela fantka.
Res je kot pravijo druge,ko ga boš objela bo tvoja ljubezen neizmerna in vse misli od prej izgubljene.
Uživaj user posted image

(odgovor članu dadica)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   [Brisano sporočilo]
18.11.2005 12:24:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: izvedela za spol-razočarana
18.11.2005 12:24:45   
corfu
Take zadeve ne razumem ravno najboljuser posted image  Ko se za svojega otroka trudiš, ko ne moreš zanosit, ko upaš in meseca v mesec, ti je čist ravno kaj dobiš, samo da je zdravo!!!!

Ne kapiramuser posted image

(odgovor članu sarči)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   [Brisano sporočilo]
18.11.2005 12:40:33   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu corfu)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: izvedela za spol-razočarana
18.11.2005 12:43:14   
Anonimen
Ja, res so brezpredmetna. Saj če malo kakšno stvar prebereš, takoj vidiš, da psihologi razlagajo, da je to čisto normalen pojav in da se zato ljudje ne smejo sramovati ali imeti občutka krivde nad takim občutkom.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: izvedela za spol-razočarana
18.11.2005 12:47:26   
nejcko
Jaz se strinjam z vsemi tistimi, ki pravijo, da spol niti najmanj ni pomemben, te pa nikakor ne obsojam, saj imamo resnično vsi bolj ali manj izoblikovane želje, kakšnega spola naj bi bil naš otrok.
Mi2 sva si prvič želela punčko, a sva oba od vsega začetka čutila, da bo fant. Mož je želel vedeti otrokov spol, jaz ne in do poroda nisem vedela, kaj nosim. In se je res rodil fant.
Tudi v drugo sva si želela punčko, ampak o tem, kaj nosim pod srcem, sploh nisem razmišljala (čeprav sem globoko v sebi čutila, da nosim punčko). Tudi tokrat nisem vprašala za spol in na koncu rodila punčko.

Jaz sem nekako proti temu, da se UZ izkorišča v take namene - torej določanje spola, in čeprav vse tukaj govorijo, da ko rodiš, vzljubiš otroka ne glede na spol, se vendarle dogajajo tudi zelo žalostne stvari. Poznam primer, ko je mož tako pop..., ko je zvedel, da bo tudi v tretje punčka, da je uboga žena komaj donosila, saj jo je cel čas nosečnosti najedal, kako je ona kriva, da ni moškega potomca. Bedak.
Zato sem jaz zelo proti temu, da se o otrokovem spolu sploh razpravlja na UZ pregledih.

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: izvedela za spol-razočarana
18.11.2005 12:48:44   
ZARA
Jst ravno iz tega razloga nisem vprašala kaj bo...zato, da sem bila na koncu lepo presenečena...
lp

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: izvedela za spol-razočarana
18.11.2005 13:04:53   
ily
Saj to je res že stokrat premleta tema, ja, in res je skoraj normalno, da si nosečka želi enega spola malo bolj kot drugega. Vse to razumem!!! Tudi jaz sem si nekako v prvo, ko sem bila noseča, malo bolj želela user posted image , ker sem čutila, da si jo želi moj mož, čeprav tega ni nikoli, ampak res nikoli, na glas rekel. Samo, ko sva se pogovarjala o imenih, se mu je barva glasu spremenila, ko je govoril o punčki. Drugače sva pa vedno govorila o najini ˝Pikici˝. Ki je, ja, postala ˝Pika˝, sicer bi bil pa ˝Pikec˝!
Ne razumem pauser posted image , da si lahko ženska, ki pod svojim srcem nosi otroka, tako zelo močno želi, da bi bil otrok točno ˝določenega˝ spola, da je potem razočarana?.... Mislim....user posted image

Morda ni prava tema, vendar bom rekla tole: ja, vem da rabiš čas, da se s ˝tem˝ in to ˝novico˝ sprijazniš, medtem pa razmišljaj še o nečem drugem: bi tako razmišljala tudi, če bi se zanj, za otroka, trudila, recimo, dve leti, tri, pet, sedem in če bi ob vsaki novi M skoraj dobila živčni zlom? Če bi na NS zvedela, da je nekaj narobe? Če bi bilo ob rojstvu ali pa kasneje res ˝nekaj˝ narobe?...... Mislim, da ne! Daj, postavi svoje želje v okvirje, ki se tičejo otrok in ne spola! Upam, da veš, o čem govorim. In takrat ti bo postalo vseeno, samo da otroka imaš!!!! Verjemi, da vem, o čem govorim!

Midva se ˝trudiva˝ za drugega otroka že leto in pol, februarja sem imela SS in danes sem še vedno na začetku. Na prvo sva čakala leto in pet mesecev. In ja, morda si malo želim, da bi imela tisti ˝slovenski standard˝ - punčko in fantka. Ampak, ko greva vsak mesec skozi kalvarijo ponovnega ˝neuspeha˝, si želiva ˝samo˝ otroka. Pa če bo še ena punčka ali pa dve naenkrat. Tudi prav!
Zato, bodi vesela, da ti je naklonjeno nositi otroka pod svojim srcem in verjemi, da Nekdo že ve, zakaj je tako!

Tako je moje mnenje. Pa zdravo nosečnost in otročka ti želim! 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: izvedela za spol-razočarana
18.11.2005 14:50:36   
NRMM
Jojjjjjjjjj anonimna a ni vseeno kakšnega spola je otroček? Glavno da je zdrav in vse ok z njim. Če bi imela kakršnekoli probleme pred zanositvijo in po možnosti še neuspele poizkus, verjemi da bi bila vesela vsega kar bo, samo da bo. Takšne pribliske je imel moj mož, na vsak način hotel fanteka ampak potem, ko mu je žlahta zbistrila možgane mu je vseeno in mu je tudi sedaj zdravje pomembnejše.

Mogoče malo drugače gledam na vse to, ker sem pred enim letom izgubila 12 tednov star plodek, zdaj si pa želim le zdravega otročeka pa, če je user posted image  ali user posted image  samo da bo user posted image user posted image .

No da dodam še podobno zgodbico, kot jo je napisala njecko, čeprav je dosti bolj tragična user posted image .
Moja teta je imela prvega fantka in potem rodila še drugega. Njen mož si je neskončno želel drugo punčko in bil totalno pobit, ko je izvedel, da je drugi otrok fantek. V bolnici jo je zmerjal za vse samo človek ni bila, sikiral jo doma, jo spravljal v obup, tako da je od vseh najedanj in podobnega padla v globoko depresijo in naredila samomor user posted image user posted image , ter zapustila 4 letnega otroka in 15 dni starega otročeka in tako sta ostala brez mamice. Mislim, da si res ni smiselno želeti spola, ker se marsikaj zgodi.

< Sporočilo je popravil NR -- 18.11.2005 14:58:27 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: izvedela za spol-razočarana
18.11.2005 16:10:44   
Massa26
Priznam, da sem ostrmela, ko sem prebrala tvoj post, pri čemer se midva  trudiva za user posted image  že slabi dve leti. Ne bom te obsojala, ker to je tako, kot nekdo, ki nima strehe nad glavo, ne more razumeti, zakaj se nekdo drug sekira, kakšno luč bi imel v dnevni sobi.

No, malo pretiravam, ampak poskusi malo pogledat na svoje misli še s perspektive tistih, ki se nam sreča odmika in moramo skozi pekel neplodnosti, pri čemer nam user posted image , fantka ALI punčke, nihče ne more garantirat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: izvedela za spol-razočarana
18.11.2005 16:22:39   
čuko
Mislim, da spol sploh ni pomemben, da bi imele svojega otroka rade! Če je otrok tvoj, ga moraš imet rad, ne glede na to kaj je. Boš vidla, da ti bo vseeno, ko boš vidla to prelepo malo bitjeceuser posted image , ki je tvoje krvi!!!!

_____________________________

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: izvedela za spol-razočarana
18.11.2005 16:42:26   
rija
Ne vidim razloga za obsojanje anonimne: midva sva delala na otroku dobrih 10 let in zdaj me boste obsojale, da sem po umetni končno zanosila in si bolj želela punčko? Svojih želja ne moreš zapreti v neko kletko in jih tam pustiti na "varnem"....

Ampak kot sem napisala: "razočaranje" če ga sploh lahko tako imenujemo, traja zelo malo časa, potem postanejo pomembne druge stvari: kako plodek obdržati, ali bo zdrav, ali ne bom rodila prezgodaj....



(odgovor članu Massa26)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: izvedela za spol-razočarana
18.11.2005 16:59:20   
KMALU
Za nosecnico ki je razocarana nad spolom svojega otroka, bi bilo bolje da sploh ne bi bila nosecnica.
Kako lahko sploh kaj takega napises? Najpomembnejse je da je otrok zdrav in ne katerega spola je.
Mater, kar udarila bi te!

(odgovor članu Mabo)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: izvedela za spol-razočarana
18.11.2005 17:04:30   
PIKA
Nekaj razlik med fantkom in punčko:
fantki: 
- včasih se z mamo bolje razumejo kot punčke,
- očetje so na njih ponosni, lahko jim pokažejo razne moške veščine,
- so frajerji in osvajalci ženskih src,
- so manj zahtevni pri oblačenju in šminkarjenju.
punčke:
- jih je zelo lepo zrihtati,
- lahko pomagajo pri gospodinjskih delih,
- so lahko bolj pridne v šoli,
- morda imajo prej potomce, da osrečijo babice.
Vsekakor je čisto vseeno, kaj je, le da je zdrav!
Po izračunih s številom sedmih let, bi jaz morala, seveda, če bo uspelo, imeti fantka. Tega se zelo veselim, čeprav sem prej mislila, da bi želela eno lepo punčko, vendar sem že pretehtala in ugotovila, da bo tudi razbojnik pri hiši dobrodošel, pa tudi partner mu bo z veseljem razkazoval svojo domačo telovadnico, avto, orodja za razna domača opravila, skratka že sedaj vem, da si bosta imela veliko povedatiuser posted image user posted image user posted image , kar punčko verjetno ne bi zanimalo. Včasih pa je prednost imeti fantka.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: izvedela za spol-razočarana
18.11.2005 17:24:15   
petka
Mislim, da so obsojanja nekaterih v tem postu popolnoma neopravičljiva. Kot pravijo: NAJ PRVI VRŽE KAMEN TISTI, KI NI NIKOLI GREŠIL!!!!
Punce, zamislite se.

Anonimna,
jaz sicer spola še ne vem in tudi ne bom v nobenem primeru razočarana. Sem namreč težek srčni bolnik s tremi operacijami na srcu in bom presrečna, če mi bo sploh uspelo donosit otročka.
Te pa razumem, kot razumem tudi vse ostale. Vsak ima svoje skrbi, svoje mišljenje, svoje želje. Ampak menim, da boš svojega otročka vsekakor lepo sprejela in boš najboljša mamica na svetu, ki svojega otroka ne bi nikoli zamenjala user posted image .

Je pa to ena od stvari, zaradi katere za spol ne bom vprašala. Ko se otrok enkrat rodi in vidiš, da je vse v redu, ti je popolnoma vseeno user posted image . Samo da bo moj user posted image .

Pa lep večer punce (in nekatere malce več strpnosti - forum res ni namenjen obsojanju, temveč medsebojnemu spodbujanju !)

_____________________________





(odgovor članu PIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: izvedela za spol-razočarana
19.11.2005 8:32:41   
Anuš
Ej ej ej... Verjetnost, da bo dojenček ž ali m je 50%. A ni to kar malo preveč "tvegano" za tiste, ki si želijo en spol bolj kot drugega?! Ampak, razumem (nekako) tvoje razočaranje, ker si mogoče bolj nežne sorte in si se vedno družila s prijateljicami, skratka si počela bolj "ženske" stvari v življenju. In ugotovitev, da bo pa "razbojniški" fant,ti je pač mogoče spodnesla stol pod nogami. Ker ne veš kaj te čaka. Ne vem, sam mal filozofiram. Tiste pa, ki pravite, da si vsaka želi nekaj bolj- o ne, jst ne. Čist popolnoma vseen mi je, jst kar vem da bo facauser posted image

(odgovor članu petka)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: izvedela za spol-razočarana
19.11.2005 8:45:52   
Sulfinija
Ojla!!!!!!

Meni je pa čisto vseeno kar bo pa bo.Veš 30.mesecev sem čakala oin končno zagledala user posted image user posted image  in sedaj mi je totalnoi vseeno kaj bo glavno,da bo srečno skozi vso nosečnost in da bo vse šlo kot je treba.
Vendar želja malo gre bolj k fantku vendar bom tudi punčke neizmerno vesela.

LP Mojcauser posted image user posted image user posted image 6t in 6dni

_____________________________

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: izvedela za spol-razočarana
19.11.2005 8:49:16   
Wilson
Nisem brala vseh odgovorov, vidim pa, da so ti jih ene že napele, povsem po nepotrebnem. Glede nato, da si že enkrat mamica, mislim, da veš, da je to le trenutno razočaranje. Saj skoraj nepoznam staršev, ki svojega dojenčka po rojstvu nebi vzljubili in sprejeli za svojega. Razen redkih izjem, ampak to niso normalni ljudje, vsaj zame ne! Narava je zato hvala bogu poskrbela. Dojenčki imajo zelo veliko moč, so tako neobogljeni, tako nedolžni, da v nas enostavno vzbujajo željo, da bi za njih skrbeli in jih varovali, pa naj bo to punčka ali fantek. Želim ti lepo nosečnost.LP

(odgovor članu petka)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: izvedela za spol-razočarana
19.11.2005 9:47:22   
emaa
To je naravno, človek si izoblikuje neko predstavo, ko zve nekaj drugega, ga v tistem momentu potre. Ampak na srečo je to samo trenutna reakcija in sem sigurna, da se pa zdaj sigurno že veseliš tudi fantka.

(odgovor članu Wilson)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: izvedela za spol-razočarana
19.11.2005 12:54:18   
Nikita***
Barbapapa ni bila nič nesramna!
Glede na to, da smo se tako dolgo trudili za dete, ki pravkar noro razgraja v mojem trebuščku, in je nazadnje uspelo z IVF, tudi jaz ne razumem razočaranja mamice, ki zve za spol.
Dejstvo je, da sem si pred nosečnostjo morda kdaj zaželela, da bi imela fantka, odkar sem pa noseča, pa niti pomislim ne na to. Želim si le zdravega otročička, ki bo zaželjen do konca in naprej. Ne glede na spol.
Razumele me bodo tiste, ki niso lahko zanosile, in tiste, ki so dale skozi hude muke (predvsem psihične), preden so sploh zanosile.


_____________________________

EX JERY

Ženska, ki je pretrpela izgubo otroka, se ničesar več ne boji. (židovski pregovor)

http://www.freewebs.com/trini-horjulska/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Poslovila sva se od 4. in 5. sina
Z ženo sva pozdravila in se poslovila od najinega 4. in 5. sina. Anders in Brodie sta se rodila združena, delila sta si ...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?