Domači mucek... (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Nomika* -> Domači mucek... (17.11.2005 9:59:44)

Pozdravljene

Doma imava z mojim [sm=love.gif] domačega mucka. Sedaj je še bolj zunaj, spi pa notri, v svoji košari ali pa na najini postelji. Sprehaja se povsod le po pultu v kuhinji ne. Sicer je čist in skrben, ko je notri lula in kaka v stranišče.
Vsak dan se igra s sosedovimi mački.[sm=muca.gif]
Sedaj sem v 9.t in vseeno me skrbi da bi me okužil s tokso. Pazim na higieno, pa vseeno. Testa mi še niso naredili.
Kaj menite ve? Moj dragi ga ima ful rad, sicer sem mu vse povedala, da je zelo nevarna okužba za našo pikico. No, tudi jaz ga imam rada :)

l.p. Nomika*

soncicaT -> RE: Domači mucek... (17.11.2005 10:14:53)

Zdaj če hodi ven in ima stike z drugimi mački, ti zelo priporočam, da se mucka čimmanj dotikaš, se ležiš tam, kjer spi on oziroma se valja (dlaka!), vrata kuhinje zapirate pred njim...v kuhinjo zunanji maček ne spada! Vedno umiješ roke, preden greš jest, oziroma po tem, ko božaš mačka.

Veš bolje potrpet par mesecev, kot da bi slučajno kaj fasala...te stvari niso hec...Mački pa so itak prenašatelji raznoraznih bolezni...poleg tega dobro umivaj solato z vrta in ne uživaj surovega mesa (biftek, domače bodjole-neke vrste pršut..kar ni pregledano).

LP

Anonimen -> RE: Domači mucek... (17.11.2005 10:19:53)

OJOJ ZDEJ SEM ŽE CEL ODGOVOR NAPISALA POL K SEM GA POSLALA ME JE PA VN VRGL!

no v glavnem v kratkem. js sem celo življenje živela z mački in do 27 leta se mi še ni uspel okužit čeprov sem večino življenja celo prežvela na vasi kjer so se mucki potikal naokol ponoč pa spal pri meni in podobno. zato sem zelo skeptična da se bom okužla pa glih v teh 9h mescih. okužiš se lahko tut od premalo oprane solate naprimer zato se mi zdi panika z mački odvečna. pač pusti čiščenje mačjega wcja fantu, muc pa naj uživa kot je do zdaj in ti tudi. ne kompliciraj si živjenja. pa tut v nosečnosti te večkrat testirajo tko da res mislm daje panika odveč!

MatMaj -> RE: Domači mucek... (17.11.2005 10:35:05)

Zdravo!

Midva tudi imava muco. Povem ti na kratko. Ne dotikaj se mačjega stranišča, nikakor. Vedno si umivaj roke! In povej svojemu g, da imaš muco. Ti bo še sam povedal kako se stvari lotiš in ti mogoče dal kakšno brošuro o toksi v kateri ti vse lepo piše kako in kaj. Jaz sem ravno zdaj dobila tretji izvid in je bil negativen (torej vse ok). Muco ravno tako cartam, je pa res da sploh ne vem da ima svoj wc. Moj dragi je prevzel to skrb in je vse ok. Največ možnosti je, da se okužiš preko mačjih iztrebkov (to velja za muce, ki jedo miši in vse drugo veni, pa tudi surovo meso). Naša je samo konzerve in brikete. Surovo meso smo pa odstranili iz jedilnika odkar sem noseča. V glavnem čim manj komplicirat in se pogovori z svojim g. Če si pa slučajno tokso prebolela že pred nosečnostjo pa je zdaj sploh ne moreš dobiti!  

Lep pozdrav in uživaj v [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]

Lorena -> RE: Domači mucek... (17.11.2005 10:43:59)

Mislim, da imaš svojega še ne rojenega otroka rajši kot pa mucka, zato bi se ga jaz na tvojem mestu ta čas nosečnosti raje izogibala, iz preventive, čeprav je verjetnost okužbe majhna.
Nikoli ne veš, kod vse se potika.

Nič manj te ne bo imel rad, če se ga boš manj dotikala. Jaz imam muce tudi zelo zelo rada, ampak odkar sem noseča se nisem nobene niti dotaknila.

LP

TiaSara -> RE: Domači mucek... (17.11.2005 14:02:01)

No, če imaš muco, ki je navajena se priti k tebi pocartati, potem pač ni res, da te nima nič namj rad, če ga ne božaš. Jaz se tudi tujih muc ne dotikam, zakaj bi se jih. Domača muca pa je pač malo drugače. Če sama pride k tebi, jo težko ves čas odrivaš.
Jaz našo še vedno pocrkljam, si pa grem potem vedno umiti roke.
Mi pa gre na živce vsa panika, ki se dela okoli njih. Meni je moj G rekel, ko sem povedala, da imam doma mačke: "Ja in? Muce verjetno ne boste zamrznili za teh devet mesecev!" Rekel je še, da je pač potrebno paziti na higijeno, to je pa tudi vse.
Saj če zboliš, je res zelo hudo in tudi mene je strah, ampak domače muce pač ne mislim postaviti na cesto. Konec koncev je tudi ona moja odgovornost, prav tako kot moj nerojeni otrok.

mml -> RE: Domači mucek... (17.11.2005 14:08:08)

Najprej počakaj na izvid testiranja na toksoplazmozo, če si pozitivna, to pomeni, da si se okužila že v preteklosti in da v nosečnosti ni nobene panike. Če pa si negativna ti pa tudi ni treba mačka vrečt iz hiše, kot so ti že napisale, izogibaj se mačjih iztrebkov instranišč in si po vsakem stiku z mačkom dobro umij roke. Seveda pa ni primerno, da se mačka dotikaš z obrazo, mogoče bi mu tudi "prepovedala" valjanje po postelji, sicer pa po pameti.
Kar se pa prekužensoti tiče je pa pa stvar nepredvidljiva, sama sem tudi totalni mačkoljubec in sem vedno mulila in žulila mačke, jedla surovo meso...skratka po vsej logiki bi morala biti pozitivna na toksoplazmo, pa sem negativna, tudi po 3. testiranju v nosečnosti. Res pa je, da sem zadnjih nekaj mesecev mačke gledala bolj od daleč in si striktno umivala roke, če sem jih božala.
Predvsem uživaj v nosečnosti

Nenya -> RE: Domači mucek... (17.11.2005 19:36:12)

Se strinjam s predhodnicami, mucka kar božaj potem pa si dobro umij roke. Pri nas doma smo imeli vedno muce, take in drugačne in vse so bile malo zunanje malo notranje, ko mi je prišel nazaj rezultat od tokse je bil negativen, priznam da sem pričakovala da bo pozitiven po vse teh mucah. Zdaj mojemu dovolim da mi spi v naročju (ampak ga ne božam), da pride na posteljo, ampak samo na odejo nikoli pod njo in še to le za kratek čas in ne sme k meni z obrazom .Če ga že pobožam si potem skrbno umijem roke z vročo vodo. Nikar take panike okrog tega, mislim da če malo popaziš je čisto varno. Tujih muc se pa jaz tud rajši nič ne dotikam.
Pa mislim da tud pretirana sekirancija ni dobra za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image].

Uživajte

Anonimen -> RE: Domači mucek... (17.11.2005 20:08:51)

Toksoplazmoza se prenaša z mačjimi iztrebki. Da bi se je nalezla zato, ker imaš mačka doma, je skoraj nemogoče. Veliko večja verjetnost je, da se je nalezeš iz slabo oprane zelenjave z domačega vrta, po katerem se sprehajajo domači in tuji mački.
Ne čisti mačjega stranišča oz. uporabljaj rokavice. Po božanju mačka si pa le umij roke.

Drugače pa - veste katero je najbolj verjetno mesto bakterijskih okužb doma? Kuhinjski pult in kuhinjske krpe!

Amoss -> RE: Domači mucek... (17.11.2005 20:12:20)

JAz sem tud mela 2 muci in obe sta imeli mladičke tako da sem imela v hiši cca.6  mačk.Nič mi ni blo prišparano,ja tud wc sem mogla čistit,,sem pač uporabila rokavice.
Pa kdo bi se lahko uprl malim muckam, jaz ne pa sem jih vlačla pa vse,sam potem sem roke umila, pa z desdermanom razkužla pa je blo ok [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

KMALU -> RE: Domači mucek... (17.11.2005 20:44:00)

Res je, da te v nosecnosti veckrat testirajo, ampak to da so ti naredili test in ugotovili, da si okuzena, ti nic ne pomaga. ko se okuzis je prepozno - treba je misliti prej.
malo pomisli kaj ti vec pomeni. Mucek ali zdrav otrok!

puncica -> RE: Domači mucek... (18.11.2005 8:02:12)

Naj čiščenje stranišča prevzame mož, drugače pa jaz ne bi preveč komplicirala, ja pa tud cartala ga ne bi več tolk kot prej. Tud pri nas mamo mačka pa do zdaj je bilo ok, v 3 letih še vedno sem negativna na tokso in drugič noseča. 

Stran: [1]