Novorojenček in čaj (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

Anonimen -> Novorojenček in čaj (16.11.2005 19:03:13)

Ker nimam zadosti mleka mu moram dodati umetno mleko. Nabavila sem Novalac 1. Novorojenček je star 6 dni.
Pa me zanima kakšen čajček mu moram zraven dati za piti, da ne dehidrira.

lucky 111 -> RE: Novorojenček in čaj (16.11.2005 19:15:03)

Men so svetovali in smo tudi uporabljali komarčkovega.

lp

Anonimen -> RE: Novorojenček in čaj (16.11.2005 19:22:47)

A že pri novorojenčku? Kaj pa Galexov otroški čaj?

muki1 -> RE: Novorojenček in čaj (16.11.2005 19:24:55)

Hej Uršika. Si prepričana, da imaš premalo? Pij ogromno vode in počivaj 100 na uro. Upam, da nisi hiperaktivna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
Kar se tiče čaja pa ne vem.... nisem imela teh problemov, vem le, da mi je patronažna rekla, da dokler je plenica vedno polulana ni panike.
Ajde drži se mamika.

Anonimen -> RE: Novorojenček in čaj (16.11.2005 19:48:24)

Meni je patronažna rekla, da mu naj skuham čaj iz kamilic, janeža in kumine. To je potem pil do konca 1. meseca, ko smo prešaltali na Plantex (lekarna) in kasneje na komarčka. Sicer pa je tudi Plantex komarčkov in pomaga pri krčih.

spelaz -> RE: Novorojenček in čaj (16.11.2005 20:02:40)

Urska, cav,

jaz tudi Jana nisem mogla dojit vec kot tri dni, pa smo sli takoj na AptamilPre in kaj dosti zraven ni pil. Sem mu pa kuhala čajček komarček, kamilica pa ni bil kaj preveč zainteresiran. Mi je pa patronažna rekla, da ni problema če noče pit pač ni žejen.

Pa še nekaj: pejta po dodatek v Avstrijo - je ceneje kot pri nas (saj Aptamil je bil dosti cenejši); sploh pa lekarne so najdražje.

LP vsem trem od nas vseh treh, ki smo pa bolani.

Špela

mojcadamijan -> RE: Novorojenček in čaj (16.11.2005 20:11:43)

Mirno mu daš komarčkov čaj-tudi mi dajemo naši pupici ta čaj-celo pediatrinja nam je svetovala, da ji moramo dati piti, če je na adaptiranem mleku-ne poslušaj patronažne če ti reče da mu daj samo nekaj žličk, ampak mu daj toliko kolikor sam hoče

Tipi -> RE: Novorojenček in čaj (16.11.2005 21:51:07)

Urška, kako pa veš da nimaš dovolj mleka? Ali tvoj sinek joka? Jaz sem tudi mislila, da nimam dovolj mleka in pričela komplicirati - si črpati mleko, pa meriti koliko poje ... dokler me mož ni vzel v 'roke' in rekel, da je tega dovolj. Če bo lačna boš že vedela. Vsa zahvala mu gre[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif], da sva se dojili do 16. meseca in verjetno bi se še če ne bi se hotela ponoči dojiti na vsakih 20 minut.
Jaz sem svojo princesko izključno samo dojila do 5,5 meseca. Šele nato smo pričeli uvajati čaj. To je moja izkušnja, če ti bo v pomoč super, če ne pa je to zgolj mnenje.

Barči78 -> RE: Novorojenček in čaj (16.11.2005 22:16:50)

Neja še danes ne pije čaja, ker pač ni žejna. Sploh pa v tem letnem času, novorojenčku ni treba dajati čaja. Tudi pediater nam je rekel, da je ni treba siliti.
Drugače pa, ko ji ga ponudimo, je to HIPP-ov komarčkov čaj.

Stran: [1]