"Fluonatril" za zobke!? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

suzy007 -> "Fluonatril" za zobke!? (16.11.2005 18:13:01)

Nam je zdravnica na sistematskem pregledu (pri 5. mesecu in pol) dala tabletke "Fluonatril". Pred leti sem slišala, da so nekateri bili proti tem tabletkam.
Kaj ve mislite o temu?
Jih dajete vašim dojenčkom?
Če jih, na kakšen način?

Hvala za odgovore in lep pozdrav

p&b -> RE: "Fluonatril" za zobke!? (16.11.2005 18:31:21)

Tudi sama sem to vprašanje postavila puncam pred nekaj meseci,pa so mi odsvetovale,sama pa sem se tudi odločila,da jih svojemu sinu ne bom dajala.

suzy007 -> RE: "Fluonatril" za zobke!? (16.11.2005 18:52:26)

Kaj pa je narobe z njimi? Čemu škodijo?

Anonimen -> RE: "Fluonatril" za zobke!? (16.11.2005 19:45:12)

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=565991&mpage=1&key=tabletke%2Czobke&#566095 

Jaz sem po tej temi prenehala s tabletkami,ker sem si podrobno prebrala navodila za uporabo, ki so priložena škatlici. Poglej, kaj piše, kaj se zgodi otroku, če dobiva preveč fluora v telo, napisani so celo odmerki, koliko lahko dobiva pri kakšni starosti. Piše, da moramo posebej preveriti, koliko fluora vsebuje naša pitna voda in v skladu s tem dajati otroku zdravilo. Haloooo? Kako pa zdravnica ve, koliko ga ima naša voda? Če otrok prejema preveč fluora, lahko to povzroča kasneje hude bolečine v sklepih in kosteh, atopični dermatitis (ki ga naš ima tako ali tako že) in še cel kup stvari. Preberi si, boš videla sama, kaj piše.

suzy007 -> RE: "Fluonatril" za zobke!? (16.11.2005 23:23:42)

Najlepša hvala Blacky, čeprav sem zdaj dobro zmedena [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].  Mogoče pa bi bilo vseeno dobro, saj imamo v družini slabe zobe. Še posebno jaz.
Nam je zdravnica celo rekla, da naj jemlje eno tabl. na dan!?
Res ne vem, kaj naj naredim. Se bom še enkrat pomenila z zdravnico in ji povedala svoje dvome...

KODA -> RE: "Fluonatril" za zobke!? (17.11.2005 0:04:19)

Jaz sem jih dobila,ampak dajala jih pa nisem nobenemu.

Stran: [1]