Prosim za nasvet... (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Anonimen -> Prosim za nasvet... (16.11.2005 13:13:03)

Tole sem napisala tudi na drug forum, pa bi vas tudi tukaj prosila za mnenje ali nasvet.
Zaposlena sem v podjetju, ki očitno počasi tone. Problem pa je v tem, da sem noseča. Plače so že itak neredne, zadnjo   plačo pa smo dobili v višini minimalne (za kar tudi ne vem, če je to sploh prav) in,  če bo šlo še tako naprej, bo verjetno tudi porodniška zelo nizka. Vprašanje pa je tudi, če plače v naprej sploh bodo. Zdaj me pa zanima,  kako bi bilo,  če bi mi uspelo do poroda dobiti bolniško? Kdo izplačuje bolniško nad 30 dni? Zavod ali podjetje? Kaj se zgodi z mano in mojo plačo, če podjetje ne bo imelo denarja. Prosim za kakršnokoli izkušnjo ali nasvet, kaj naj naredim?
Hvala

dinika -> RE: Prosim za nasvet... (16.11.2005 14:02:28)

Bolniško nad 30 dni plačuje zzzs. Za ostalo pa ti ne morem pomagat, ti pa želim vse najboljše in čim manj stresno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image].

lp

Tasika -> RE: Prosim za nasvet... (16.11.2005 14:07:54)

Čimprej na bolniško, pa si zavarovana do konca porodniške. Prvih 30 delovnih dni plača podjetje, po tem ZZZS refundira. Osnova za prvih 30 dni je tekoča plača, osnova za refundirano bolniško je lanska plača povečana za koeficient ki ga določi ZZZS. Osnova za porodniško je zadnjih 12 izplačanih plač.
Če delaš in podjetje nima denarja, ne dobiš plače.

petra2 -> RE: Prosim za nasvet... (16.11.2005 15:57:21)

Če bo podjetje šlo v stečaj- bodo neizplačene plače postale del
stečajne mase (lahko se zgodi tudi, da ne boš dobila vsega ali le del ali pa nič). Če so neredni z izplačilom, se pozanimaj, kako plačujejo zdravstveno in pokojninsko (ne glede kaj ti piše na plačilnem listu) .- kar na isntitucijah (in ne v firmi).
Se govori o tehnoloških viških ali o zaprtju ali vam samo trenutno slabo gre ?
lp, petra

Stran: [1]