Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Zgodbica o Božičku in Dedku Mrazu 15.11.2005 12:28:46
|
|
|
|
CUKRČEK
|
Pri nas nosi samo Miklavž. In ta pride ponoči iz 5. na 6. december in pusti darila za vso družino. Prinese jih v spremstvu parkljev, ki poskrbijo za otroke , ki niso pridni. Pri nas pa ne prinese samo sladkarij ampak tudi oblačila, igrače... ker pač samo on prinese. O Dedku Mrazu in Božičku pa ne vem nič. Ker ne nosi. Jaz gledam na to darovanje tako. Miklavž nosi v krščanskih družinah, Dedek Mraz je bil "ustvarjen" kot nekdo, ki je prinesel darila "nekristjanom" ( kot nekakšen kontra Miklavžu) , Božiček je pa itak komercjala iz Amerike.
|
|
RE: Zgodbica o Božičku in Dedku Mrazu 15.11.2005 12:42:15
|
|
|
|
Anonimen
|
Dedek Mraz je doma iz Laponske (mislim, da je to nekje na Finskem) in vsako leto decembra od tam krene s sanmi vpreženimi v severna jelena in nosi darila otrokom, ki so svoje želje pustili na oknu svoje sobe. V hišo pride ponoči in pod jelko pusti darila. Kot je napisala Cukrček, Miklavž pride v začetku decembra v spremstvu parkeljnov in potem ho ho ho, otroci morajo biti pridni in molijo in potem dobijo darila, Božiček pride za Božič ponoči skozi dimnik in pusti darila v rdečih štumfih, je pa star še ne 100 let in izhaja iz reklame za kokakolo, torej je ameriška pogruntavščina, dedek Mraz pa njegov ruski kolega ki nosi na silvestrsko noč. Mislim, da je edini res originalen samo Miklavž.
|
|
|
|
RE: Zgodbica o Božičku in Dedku Mrazu 15.11.2005 12:43:16
|
|
|
|
Anonimen
|
Ojej, blamaža. Božič se piše z malo
|
|
|
|
RE: Zgodbica o Božičku in Dedku Mrazu 15.11.2005 12:49:26
|
|
|
|
Anonimen
|
ja baje sta miklavž in božiček (po angleško santa claus - saint nicolas - sveti nikola) eno in isto, samo da so američani to mal po svoje naongavl, mi veselo prevzel in zdej mamo enka krščanskega miklavža, enga ameriškega božička in enega kumunističnega dedka mraza :)
|
|
|
|
RE: Zgodbica o Božičku in Dedku Mrazu 15.11.2005 14:34:48
|
|
|
|
Anonimen
|
MIklavž - sv. Nikolaj....... dobrotnik ki je živel nekje nekdaj......rad delil suhe fige lačnim otrokom, pomagal revežem... Pri nas hodi iz 6 na 7 december. Prinese parklja iz testa, fige pomaranče, rožiče. BOžiček...... ameriška varianta Miklavža, pri nas hodi 24. zvečer. Meni je bilo to razloženo da je BOžiček mali bog (pač takrat praznujemo rojstvo Jezusa), ki je prišel na zemljo pomagat ljudem. Dedek Mraz.... ruska verzija Miklavža..... za neverne otroke. Mi ga nikol nismo poznali (ok dokler smo bli del YU pa so nas otroke vozili na firme od staršev.... je bil popularen, v družini pa ne)
|
|
|
|
RE: Zgodbica o Božičku in Dedku Mrazu 15.11.2005 16:10:29
|
|
|
|
žiža
|
Sv. Nikolaj-Miklavž goduje 6.decembra torej nosi iz 5. na 6.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?